MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
posledný komentár: 7. 12. 2025 o 11:00
Ovladat Win server bez GUI je pre mna peklo.
Skusal som asi 2x a zutekal som z toho, v beznej praxi je to neudrzatelne vzhladom na to, co tam bezne bezi a s cim sa pracuje.
pri runas zadavas heslo cieloveho pouzitela - je to obdoba linuxackeho su
sudo je delegovanie niektorych prav na bezneho pouzivatela - funguje bez zadavania hesla ineho pouzivatela. To vo windows doteraz vobec nie je. Dalo sa to nejak poriesit cez vytvorenie planovanej ulohy, ale to je dost neprakticke, najma odkedy windows presunul prava na planovane ulohy z filesystemu do registrov. Akurat pozeram, ze Win11/SRV2022 uz ma PS prikaz New-ScheduledTaskPrincipal.
Pri tom windows sudo je otazka, ci vies delegovat len admin pripadne ine prava pouzivatela, alebo aj system samotny.
Skusal som asi 2x a zutekal som z toho, v beznej praxi je to neudrzatelne vzhladom na to, co tam bezne bezi a s cim sa pracuje.
Ked mas par serverikov, Windows server s gui, povedzme, ale ked su ich uz desiatky, pouzitie automatizacie nasadzovania a spravy je na mieste.
https://edition.cnn.com/2024/02/04/asia/deepfake-cfo-scam-hong-kong-intl-hnk/
Hned ako naberiem odvahu to preinstalovat pojde tam normalny OS.
Hned ako naberiem odvahu to preinstalovat pojde tam normalny OS.
Linux, ze ?
a cim mi povedz? som nahodne odkryl hentoho hnidopicha a hned som to olutoval.
to ze je linux/unix vo svete pouzivany viac vie asi kazdy ale o tom tu rec nebola.
Zrovna ako file server je asi najlepsi linux. Ja mam doma sice FreeBSD, ale u zakaznikov prevadzkujem vyhradne len linuxove file servre.
Zaujimalo by ma, co kompatibilne potrebujes na file servri potrebujes riesit, respektive, co je to ostatne vybavenie.