MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
posledný komentár: 7. 12. 2025 o 11:00
netusim jak by si pred to sadli 3 ludia aby ti dvaja naboku nesedeli mimo monitor
https://www.alza.cz/levne-lcd-monitory/18842948.htm#f&cud=0&pg=1&pn=1&prod=&par17816=860--868.172&par18073=18073-239912845&par17823=17823-239718605&par17385=17385-239715076&sc=1800
Keďže na služobnom (HP) aj súkromnom (Macbook Air) laptope mám usb c, tak uvažujem, či nevymenim monitor a budem mať na všetko len jeden kábel a priamo z monitora, v ktorom bude aj replikator portov. Dokovaciu stanicu sa mi nechce riešiť - ďalší kábel do zásuvky. Momentálne mám displej AOC, tuším 23.8" a používam pri práci aj displej počítača. Nad dvomi monitormi zatiaľ neuvažujem.
To kolko w pottebujes zalezi od zariadenia. Napr ked som omylom na dok stanici mal kabel pichnuty do obyc usb-c portu (mozno 15w? Niesom isty), tak thinkpad p14s hlasil ze ho mam pichnut inam aby bola dostatocna rychlost nabijania - cize stavu mozno bral, ale iste nie dost. Mnohym laptopom ale dnes uz staci 45w
Sem tam niečo aj postrihám, upravím foto, nakreslím v cade. Aj sa zahrám, tam verím, že to bude super. Len ma zaujíma skôr to pozeranie seriálov z vačšej dialky.
co toto? https://www.alza.sk/34-samsung-s50gc-d7654618.htm
teraz som kupoval 2ks k nam do fimy pre nejakych IT architektov
Vsetky nove telky uz maju pc/game rezim, kde je latencia ako na pc monitore
Keďže na služobnom (HP) aj súkromnom (Macbook Air) laptope mám usb c, tak uvažujem, či nevymenim monitor a budem mať na všetko len jeden kábel a priamo z monitora, v ktorom bude aj replikator portov. Dokovaciu stanicu sa mi nechce riešiť - ďalší kábel do zásuvky. Momentálne mám displej AOC, tuším 23.8" a používam pri práci aj displej počítača. Nad dvomi monitormi zatiaľ neuvažujem.
Apple Silicon ma ale nizsiu spotrebu, aj v peaku. Tu nebude problem pokial to nebude Max alebo Ultra beziace na plny vykon. Vtedy by som hladal model s vykonnejsim PD. Na Air ti ale bude hohato stacit 65W.
Vsetky nove telky uz maju pc/game rezim, kde je latencia ako na pc monitore
2 palce menej, ale 5K rozlisenie: https://www.alza.sk/39-7-lg-ultrawide-40wp95cp-w-d7742660.htm Cez BF bola cena 1000.
Pre mna je tiez dolezita spotreba. TV ju ma o 20% vyssiu. Pri PC pouziti by som sa tiez obaval vypalenia oled panelu.
Polohovat to netreba, kedze je to tak velke, ze pri sedeni mi oci mieria presne do stredu obrazu. Ja som si to najprv kupil klasicky ako TV, ze by to bolo na stena. Potom som mal napad, ze si to na skusku pripojim to k PC. A prisiel sok, ako sa a tom lepsie pracuje, hrá, sleduje filmy – urcite najlpesi upgrade, aky som kedy na PC urobil. Musel som kus upravit stol, resp spojit dva, kedze od toho treba sediet dalej. Predtym som mal 24" monitor a ta zmena bola masaker
Ohladom 144hz, o tom som nepisal, skor o inputlagu periferii, ako je mys.. kym nezapnes herny rezim, tak sa myska hybe ako na gumke, co bolo pri tv bez herneho rezimu normalka.
Do 5K by som nesiel, uz 4K dnes tazko nakrmis ohladom hier 😄
To uz skor toto
4k alebo 5k práve v dnešnej dobe nakrmis len taký fukot cez upscaling
Sám som prešiel z 2k na 4k a mňam
skynet ten zakrivený 34 je fajn aj na prácu, aj filmy ale nie z takej diaľky
A už vôbec nie pre viacerých, tam to chce ozaj plochy obraz, inak to môžete kukať aj na mobile
Celkovo mi príde 34" z 1.5m na filmy ako nudzovka a tak sa sustred na tú pracovnú funkciu
Na prácu to je paráda keď si to dobre nastavis. 🙂 Hlavne som od toho 1,3 metra, čo celkom šetrí oči.
Tu velmi nepomaha ani frame generator