MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
posledný komentár: 7. 12. 2025 o 11:00
Kto obcas komunikoval so Siri, ci Alexou (pripadne aj s Googlom) vie, ze v roliach, ktore zvladali to boli vitani pomocnici, ale maju stale velke omedzenia.
ChatGPT a spol s pristupom na net, ktori budu v hodinkach, domacich pristrojoch, ci mobiloch spravia obrovsku zmenu na trhu, takze vo finale si myslim, ze AI spolocnosti su vyrazne podhodnotene a tie miliardy co sa tam leju su opravnene.
Schvalne som si pozrel teraz po mesiaci svoje portfolio zalozene asi 6 mesiacov dozadu.
Rozlozil som penaize do Wisdom Tree fondov, konkretne Cybersecurity, Cloud computing, Biorevolution, Semiconductor, AI, Real estate a Block chain.
Investoval som, cize sledujem to tak raz za mesiac len zo zaujimovosti, nedokupujem, nepredavam.
Po pociatocnom prepade v sumare o asi 20% mam uz vsetko v + (ok biorevolution v strate -2.71 eura), a hadajte, ktory fond zarobil najviac.
Samozrejme je to AI, ktora mi priniesla dokopy tolko, co zvysok fondov, ktore robia a investuju v perspektivnych odvetviach.
Ja nevravim, ze to je znak, ze AI nie je podhodnotena, ale nemusite zrovna sledovat scifi, aby ste tusili v com vsetkom sa uz sucasna AI pri jemnych upravach dokaze uplatnit.
Ja ako IT vyuzivam AI skoro kazdy den a mozem povedat, ze uz v sucasnosti mi dost vyrazne ulahcuje zivot a viem najst 100 sposobov akoby som si ju vedel predstavit fungovat v beznej domacnosti.
Google AI myslim tiež, ale nie som istý, nepoužívam..
Chatgpt prišla s prístupom k netu teraz v premium
Prelozi otazku, pohlada po nete a zhrnie to, co je na stranke. Da aj link so zdrojom, takze si clovek vie preverit, ci to zvladol dobre.
Napriklad tuto som to pouzil:
https://www.mtbiker.sk/forum/o-hocicom/pieskovisko-t15340-51381.html
Neznamena, ze to je vzdy spravne. Ale ked sa ho pytam na zdroje, tak mam lepsiu kontrolu nad tym, ci nenapisal blbost.
Napr: llama3.2
The most recent general election was held in 2023, resulting in the formation of a new government led by Prime Minister Ľudmila Juhová's coalition.
Mistral:
1. Hello! As of my last update, Slovakia has not had a female Prime Minister.
2. upozornenie na chybu -> I apologize for the error in my previous response. You are correct that Slovakia has had a female Prime Minister.
Roberta Váliová served as Prime Minister for less than two weeks from June 4, 1998 to June 15, 1998, during a
government led by Mikuláš Dzurinda.
3. spytanie sa priamo na radicovu -> İveta Radičová is a former Slovak politician who served as the Prime Minister of Slovakia from July 2010 to April
2011.
Umele to je, ale inteligencia ani nahodou. Ved to aj nas kapitan vylozka je schopnejsi
Ak by som mal odhadnut relevantnost odpovedi je to asi 90%, stale je vhodne ak nieco o teme, na ktoru sa dopytujem viem, pretoze obcas su vysledky naozaj bludy.
Ale vidim ten progres, ked sa pozriem, kde to bolo pred rokom a porovnam so sucasnym stavom je to obrovsky rozdiel a hoci vyvoj nejde linearne, tie skokove progresy su uzasne. Momentalne cakam na prveho integrovaneho asistenta v mobile, ktory bude online 24h denne a bude to nieco s cim sa budem denne najviac bavit, pretoze mi precita rano maily, zhrnie spravy zo sveta co citam, povie, co mam dnes robit, ci pojdem poobede na bike lebo bude svietit slnko a kedy mam ist na vlak vo stvrtok lebo idem na chatu.
Som zvedavy, co AI v Iphonoch, ktora ma uz byt aj v EU, aj ked tusim, ze to bude sklamanie pre mna, som zvedavy s cim pride Oculus(Meta), ktory mam tiez doma a ma uz v blizkej dobe vypustit svoju AI, ktoru teraz trenuje, som zvedavy, kedy sa stane ChatGPT(pripadne nieco ine) pevnou sucastou mobilov a pod.
AI nie je bublina, AI je buducnost.
Medzi lokalnymi modelmi a poslednymi online modelmi je brutalny rozdiel. A ten rozdiel bude stale vacsi a vacsi,
To, ze lokalny model nevie presne zodpovedat podla Teba jednoduchu otazku je uplne normalne. Su zjednodusene a teda menej presne. Ale aj s tym sa da pracovat, ked clovek vie.
Jedna metoda je postupne navigovanie, tj pytas sa univerzalnejsie otazky a dovedies model k odpovedi po krokoch. Druha je, ze specifikujes, akym sposobom sa ma model na otazky pozerat. Napriklad zacnes : Ako expert na novodobu historiu Slovenskej republiky mi povedz:. Takisto pri online modeloch je vhodne odporucat zdroje, staci na konci otazky dodat "pouzi wikipediu". Tych technik je mnoho. Proste treba pamatat, cim specifickejsie instrukcie tym lepsi vysledok.
Aj mne lokalny mistral aj llama odpovedali hlupost, ked som sa priamo spytal Tvoju otazku. Ale oba som dokopal ku spravnej odpovedi celkom jednoducho prvou metodou, ked som sa najprv spytal, nech mi vymenuje vsetkych premierov a nasledne som sa spytal, ktora bola prva zena. Sranda je, ze ani jeden nedal uplne spravne prvy list, ale to bude tym chaosom, co sa dial za Matovica.
Co sa tyka programovania, programovanie je vlastne velmi jednoduchy jazyk, tj presne to, na co su jazykove modely (CHATGPT atd) navrhnute. Okrem toho je kazdy programovaci jazyk velmi striktne definovany a trening prebieha na velmi kvalitnych datach (github atd. kde je vsetko odladene a plne funkcne s velmi dobrym popisom funkcionality) To sa vobec neda zrovnat s inymi oblastami, kde je kvalit dat podstatne nizsia a popis v ludskom jazyku podstatne menej presny.
https://arstechnica.com/ai/2024/11/how-a-stubborn-computer-scientist-accidentally-launched-the-deep-learning-boom/
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Mal by som záujem, ale problém bude osobný odber.
Aký bol s nimi problém? Ak to nie je minerské tajomstvo.