MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
posledný komentár: 7. 12. 2025 o 11:00
Ano, o cenu samozrejme ide (ale nie v kontexte prispevku o 1800e), len je tam plno veci o ktorych neviete nic
Nepisem to ako hodnotenie nejakej zalezitosti, ale ako fakt, tak sa tym zmierte
tak preco si tu moznost pisal ?
na tom to cele stoji a pada ...
ak chces iba stranku s informaciami, ktore si budes editovat, tak je naozaj najjednoduchsie pouzit spominany (a tu nedoporuceny) WP, joomla, drupal ...
https://x.com/gl_sk/status/1877311697108488225
na druhú stranu zálohy katastra môžu byť ešte staršieho dáta
inak su to strasne objemy par. kb suborov - to aj sifrovanie takeho niecoho musi trvat pekne dlho nie?
(išiel som pisat o neotvoreni kurzov ULUVu kvoli prechodu na novy/centralny systém z MF, niekedy nabudúce...)
toto je trosku inak.. zalohy mas skusat obnovovat - tam by si teoreticky zistil ci su data citatelne. a uz skoro kazdy aspon priemerny zalohovaci system si po sebe kontroluje co zapise na pasky - takze nezapise ransomwerom zasifrovane hluposti, ale len svoje data (zasifrovane). to ze pasky su offline hadam ziadnemu priemerne zdatnemu itakovi (narazam na ubohy IT manazment ktory toto dopustil) netreba vysvetlovat.
pri ransomware ti moze zabrat vela casu trackovanie kde je (ak nemaju IT security) a preto asi nemozu zapinat pocitace - aby nenapadol dalsie. ak vies aky je to RW, vies aky patch alebo verzia AV nanho plati takze spravit report ktore pc/servery su OK a ktore treba izolovane patchut je robota na par hodin.
nerobi alebo nepozna niekto niekoho na it na katastri? mne sa tie publikovane info zdaju pritiahnute za vlasy. cloveku ktoremu pride ok neplatit za AV a nezalohovat by som nedal na starosti ani L1.
to ze nemaju recovery plan otestovany je uz asi kazdemu jasne, ale ze by nemali vobec zalohy?
mam server Synology 216j, vyhlásil chybu disku S.M.A.R.T, (je to 3,5", 2Tera) dáta išli zálohovať, da sa ten disk opraviť formátovaním ?
Ísť do kúpy znova 3,5 " alebo radšej 2,5" SSD (WD Green SSD 2TB) ?
nie jeden. Údaje dom zatiaľ stiahol do PC (rodinne foto). Tak ten disk tam bol cca 8rokov. No moc sa mi to nepozdáva teda ako spoľahlivá záloha a vytvarat RAID zrkadlovo...., to na tej skrini bude stále "hrkotať"
(už som raz prišiel o server, bol starý Etray