Lídri štátov EÚ sa vyslovili za postupné ukončenie závislosti od plynu, ropy a uhlia z Ruska, ktoré tvoria veľkú časť spotreby bloku. Chcú to docieliť kombináciou nových zdrojov dodávok, urýchlením odklonu od fosílnych palív a ďalšími krokmi.
Eurokomisia navrhuje ukončiť odbery z Ruska do roku 2027. Dnešný samit vo Versailles deklaroval, že sa to má stať čo najskôr. (čtk)
madbugie palivo do našich a ceskych atomiek ine ako ruske "nepasuje".Cesi sa v Temeline s usa palivom velmi popalili
takisto ropa v Slovnafte, to proste nefunguje, ako kohútik, že jeden deň otočím doprava a druhý doľava...
preto mi tie silácke reči našich vládnych predstaviteľov prídu farizejsky, falošné, lebo to veľmi dobre vedia... (aj keď vlastne možno ani nevedia)
PS: Ramonko, už raz som ti poďakoval za zhodnotenie mojej maličkosti, ďakujem ti druhý krát 😉 (ja tu mám len tento nick, alteregá nepoužívam), inak dobrý čierny ruský čaj som už dávno nemal... a asi ani tak skoro mať nebudem... dal by som si...
to ide rýchlo
9.marca 22,15 ČT 24:
V Rusku v důsledku sankcí a strmého propadu rublu zdražuje jídlo. Některé supermarkety proto omezí množství základních potravin na jednoho člověka. Na sociálních sítích se objevují i záběry prázdných regálů nebo vyklizené prodejny luxusních oděvních značek, které v Rusku v reakci na válku zavřely pobočky. https://www.facebook.com/watch/?v=750735642574858
Čo vraví Žilinka na aktivity svojich kamošov?
14:39 Úrad ruského generálneho prokurátora požiadal o vyhlásenie spoločnosti Meta, materskej firmy Facebooku a Instagramu, za „extrémistickú organizáciu“ a zakázanie jej aktivít v Rusku. Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na ruské médiá.🤣
Štát už vypol aj dezinformačný web Hlavný denník, ktorý vznikol v roku 2018. Až do invázie na Ukrajinu dával najavo svoje sympatie k Putinovi. Ešte tri dni pred útokom označil uznanie separatistických republík na Donbase za „ďalší ťah šachového veľmajstra“, ktorý vraj ukončil vojnu.
Po začatí vojny sa Hlavný denník stiahol a uspokojil sa so zverejňovaním správ z iných médií, prípadne statusov niektorých facebookových blogerov.
Prvým šéfredaktorom Hlavného denníka bol Peter Králik, ktorý predtým zakladal dezinformačné stránky Medzičas, Konzervatívny výber či Slobodný výber. Králik zomrel v septembri 2019 a na poste šéfredaktora ho nahradil jeho zástupca Robert Merva.
Od svojho vzniku Hlavný denník podporoval politickú stranu Národná koalícia.
V novembri 2020 sa stal šéfredaktorom Ivan Čeredejev. Na toho mal podľa správ z Threemy vplyv Marian Kočner.
V tomto denníku sa zároveň stretli aj viaceré ďalšie známe postavy slovenskej dezinformačnej scény. Napríklad oficiálnym prevádzkovateľom Hlavného denníka je občianske združenie Verbina, ktoré spoluzakladal mečiarovský novinár Pavel Kapusta.
Ten v 90. rokoch pripravoval na STV propagandistickú reláciu Fašírka, neskôr viedol časopisy Extra, Extra Plus a aktuálne je šéfredaktorom dezinformačného webu Na palete.
V novembri 2020 do zoznamu redaktorov Hlavného denníka pribudla Petra Demková, bývalá poslanecká asistentka Martiny Šimkovičovej (kandidovala za Sme rodina, neskôr bola z klubu vylúčená). Z redakcie neskôr odišla.
Šéfredaktorom Hlavného denníka je v súčasnosti Ivan Brožík, jeho zástupcom je Ivan Mihale.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Eurokomisia navrhuje ukončiť odbery z Ruska do roku 2027. Dnešný samit vo Versailles deklaroval, že sa to má stať čo najskôr. (čtk)
A takto to “ vidí “ rus …⬇️
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/sankce-se-nakonec-obrati-proti-zapadu-a-prospeji-rusku-rekl-putin-40390064
takisto ropa v Slovnafte, to proste nefunguje, ako kohútik, že jeden deň otočím doprava a druhý doľava...
preto mi tie silácke reči našich vládnych predstaviteľov prídu farizejsky, falošné, lebo to veľmi dobre vedia... (aj keď vlastne možno ani nevedia)
PS: Ramonko, už raz som ti poďakoval za zhodnotenie mojej maličkosti, ďakujem ti druhý krát 😉 (ja tu mám len tento nick, alteregá nepoužívam), inak dobrý čierny ruský čaj som už dávno nemal... a asi ani tak skoro mať nebudem... dal by som si...
9.marca 22,15 ČT 24:
V Rusku v důsledku sankcí a strmého propadu rublu zdražuje jídlo. Některé supermarkety proto omezí množství základních potravin na jednoho člověka. Na sociálních sítích se objevují i záběry prázdných regálů nebo vyklizené prodejny luxusních oděvních značek, které v Rusku v reakci na válku zavřely pobočky.
https://www.facebook.com/watch/?v=750735642574858
14:39 Úrad ruského generálneho prokurátora požiadal o vyhlásenie spoločnosti Meta, materskej firmy Facebooku a Instagramu, za „extrémistickú organizáciu“ a zakázanie jej aktivít v Rusku. Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na ruské médiá.🤣
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://euractiv.sk/section/energetika/news/expert-na-jadrove-elektrarne-pri-dodavatelovi-paliva-by-sme-sa-nemali-divat-len-na-cenu/
a tu nieco o Temeline z 2016
https://oenergetice.cz/jaderne-elektrarny/cez-nakoupi-pro-temelin-opet-americke-jaderne-palivo
My budeme realne v srackach bez ruskych veci ako su ropa,plyn,titan,nikel,hnojiva do Dusla apod
Nemajú na rukávoch žlté pásky?
Bieloruský batalion s výzvou ...
Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
Štát už vypol aj dezinformačný web Hlavný denník, ktorý vznikol v roku 2018. Až do invázie na Ukrajinu dával najavo svoje sympatie k Putinovi. Ešte tri dni pred útokom označil uznanie separatistických republík na Donbase za „ďalší ťah šachového veľmajstra“, ktorý vraj ukončil vojnu.
Po začatí vojny sa Hlavný denník stiahol a uspokojil sa so zverejňovaním správ z iných médií, prípadne statusov niektorých facebookových blogerov.
Prvým šéfredaktorom Hlavného denníka bol Peter Králik, ktorý predtým zakladal dezinformačné stránky Medzičas, Konzervatívny výber či Slobodný výber. Králik zomrel v septembri 2019 a na poste šéfredaktora ho nahradil jeho zástupca Robert Merva.
Od svojho vzniku Hlavný denník podporoval politickú stranu Národná koalícia.
V novembri 2020 sa stal šéfredaktorom Ivan Čeredejev. Na toho mal podľa správ z Threemy vplyv Marian Kočner.
V tomto denníku sa zároveň stretli aj viaceré ďalšie známe postavy slovenskej dezinformačnej scény. Napríklad oficiálnym prevádzkovateľom Hlavného denníka je občianske združenie Verbina, ktoré spoluzakladal mečiarovský novinár Pavel Kapusta.
Ten v 90. rokoch pripravoval na STV propagandistickú reláciu Fašírka, neskôr viedol časopisy Extra, Extra Plus a aktuálne je šéfredaktorom dezinformačného webu Na palete.
V novembri 2020 do zoznamu redaktorov Hlavného denníka pribudla Petra Demková, bývalá poslanecká asistentka Martiny Šimkovičovej (kandidovala za Sme rodina, neskôr bola z klubu vylúčená). Z redakcie neskôr odišla.
Šéfredaktorom Hlavného denníka je v súčasnosti Ivan Brožík, jeho zástupcom je Ivan Mihale.
Denník N