Ide o to, ake loziska sa budu vobec otvarat.
Zapad pojde postupne na masivne znizovanie spotreby energii a je mozne, ze aktualne loziska budu aj stacit a plynu bude vo svete v horizonte 5+ rokov nadbytok.
Pre Europu budu teraz klucove dopravne kapacity, zvysenie produkcie zelenej energie (to pomoze iba trochu) a znizovanie spotreby energie.
A cast vypadku docasne nahradime vlastnym uhlim a na Slovensku aj drevom.
Neviem ako sa na spotrebe plynu podieľajú jednotlivé odvetvia, ale čo som zachytil, ak tomu správne rozumiem, tak vzácne plyny, ktoré používame pri výrobe čipov a pod. sa extrahujú zo zemného plynu, takže skôr si myslím, že jeho spotreba do budúcnosti ešte asi vzrastie... takisto vyradenie atomových elektrární ako aj výpadky veterných a solárnych elektrární najrýchlejšie nahradia plynové... (prečo asi nemci s rusmi riešili nordstream)
aj keď napr. pri kúrení by sme spotrebu vedeli znížiť, ale hnojivá neviem čím by sme nahradili, musela by sa masívne obnoviť živočíšna výroba, čo zase zo sebou nesie značnú ekologickú záťaż...
Oni su len hlucni. Az tolko ich zas nie je. Keby do volieb zacal na nich stat a policia aspon trochu efektivnejsie preventivne a represivne pracovat na tych najradikalnejsich, ostatni stichnu a zalezu do dezole internetovych zump. Kriticky chyba jasna zodpovednost prevadzkovatela za diskusny priestor na internete. Cize moderovanie vsetkych diskusii. Aby sa ta zumpa aspon neroztekala medzi beznu populaciu. Nech si navzajom onanuju niekde na telegrame, ale nie vsetkym pred ocami na fb, pravde a novom case.
asi tak, neznamená že ak je na socialnych sietach vela hlupakov tak ich je aj vela medzi milionmi rozumnych slovakov co sa k nim radšej ani nevyjadruju, kolko može tych tupcov ? ak je na slovensku 250 platform kde sa možu realizovat, na každej sa otáča po 500 ludí je to furt len do 100 - 200 000 slovakov z troch milionov dospelych, niektorí sú možno aj na každej druhej
rus je ku.va a s nimi sa nevyjednáva.na ukr.dorazia aj útočné zbrane dlhého dosahu a rusák bude nakoniec rád,že si postavil ten most na krym,bude mať kadiaľ utekať.Zelenský im nič nedá lebo to samotní ukrajinci nechcú.začo potom teraz umierajú.treba okamžite zastaviť obchod s rusmi a do pol roka nebudú mať čo žrať.
Čo sa týka Slovákov, niekde som zachytil výsledok prieskumu, že 36% dopytovaných je za vystúpenie SR z NATO. Normálne som z toho dosť znechutený... A áno, bol robený v týchto dňoch!
A najnovšie hoaxy budú ako Ukrajinci v Buči postrielali vlastných a nechali a hodili to na Rusov, prípadne to boli figuranti... Proste j*ebnutému slovenskému národu stačí málo...
Sulík má zázemie v Nemecku a to tuším vždy rado spolupracovalo s Ruskom takže ja zatiaľ považujem za zázrak?/podfuk? súčasný postoj Scholza k novému plynovodu.
neviem či mate klapky na očiach a sluchatka, ak by nas vypol od RU plynu tak fabriky , domácnosti, inštitucie kladknu do 3 mesiacov, a stým aj chod krajiny....
Zihadlo mame 13 obalovaciek a jedna spali 150m3 plynu za hodinu. Bez plynu môžeme ísť tak husi pásť.... skôr narážam na to že ako politik je niekedy mlčať zlato
Ale to , ze bez RU plynu sme v.. je kazdemu asi jasne a kludne si to moze mysliet, ale dokial nemame naozaj situaciu, ze platba v eur nebude naozaj mozna (co vyzera, ze bude) , nemusi to vykrikovat verejne a davat vodu na mlyn Blahovi a dalsim ....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zapad pojde postupne na masivne znizovanie spotreby energii a je mozne, ze aktualne loziska budu aj stacit a plynu bude vo svete v horizonte 5+ rokov nadbytok.
Pre Europu budu teraz klucove dopravne kapacity, zvysenie produkcie zelenej energie (to pomoze iba trochu) a znizovanie spotreby energie.
A cast vypadku docasne nahradime vlastnym uhlim a na Slovensku aj drevom.
Neviem ako sa na spotrebe plynu podieľajú jednotlivé odvetvia, ale čo som zachytil, ak tomu správne rozumiem, tak vzácne plyny, ktoré používame pri výrobe čipov a pod. sa extrahujú zo zemného plynu, takže skôr si myslím, že jeho spotreba do budúcnosti ešte asi vzrastie... takisto vyradenie atomových elektrární ako aj výpadky veterných a solárnych elektrární najrýchlejšie nahradia plynové... (prečo asi nemci s rusmi riešili nordstream)
aj keď napr. pri kúrení by sme spotrebu vedeli znížiť, ale hnojivá neviem čím by sme nahradili, musela by sa masívne obnoviť živočíšna výroba, čo zase zo sebou nesie značnú ekologickú záťaż...
čo sa plynu týka to nevidím až tak ružovo...
gruzínci na späť dobitom hostomeli.
https://www.youtube.com/watch?v=QE1BjoeaPb4&t=1s
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/overovna-dezinformace-fotky-zniceny-vlak-fotografie-hoax_2204030804_vtk
Rusi to s tymi sankciami vzali vazne, chcel som si ist kúpiť nejaký ruský vyrobok a nikde nič...
Minister hospodárstva Richard Sulík je ochotný platiť za plyn aj v rubľoch