foobar, ak si dobre pamatam aktualny stav, tak nikto po Nemecku nechce tanky (samozrejme by ich UK uvitali), to co potrebuju je uvolnenie tankov, ktore od Nemecka kupili a riadne zaplatili na re-export ostatne krajiny.
Celemu tomo humbuku okolo Leopardov uplne nerozumiem a zacina mi to pripadat ako medialna hmla na nieco co sa zatial v tichosti pecie v zakulisi. Som zvedavy na vystup z dnesneho stretnutia.
Ursus uz som sem 2x dal clanok kde Nemci hovoria ze Poliakom daju suhlas na export ich Leopardov. Poliaci o tento suhlas doteraz nepoziadali. Tu medialnu hmlu okolo Leopardov tu robia Poliaci - rovnako ako to robili s MiGmi ktore mali odletiet z Rammsteinu. Cele to vyzera ako Polske divadielko pre Polske publikum - na jesen maju volby.
Takze Fini a Dani, ktori zvazovali poslat svoje tanky v ramci kontingentu tiez nepoziadali Nemecko o povolenie re-exportu? Ci je to len o Poliakoch a ich volbach? Cize zatial jedine MBT su anglicke Challengers, ktore budu celkom challenge z dovodu specialnej municie a nahradnych dielov. Co som zatial nasiel v mediach tak je "no permits for export were approved" tak ja neviem asi. Boli nejake permits zaslane, alebo ich Nemci stihli zamietnut este pred zaslanim? Vyzera to, ze divadlo hraju minimalne dvaja.
“We do not say “no” to the transfer of Leopards to Ukraine because we have not yet received an official request in this matter,” German government spokesperson Christiane Hoffman reportedly told a Polish journalist working for Wydarzenia.
Ja nie som ziadny vojensky analytik, ale reci, ze mali vsetci poslat co najviac prve mesiace od zaciatku okupacie a do par mesiacov by bol pokoj, su podla mna trochu prehnane.
- nestaci poslat techniku, musis mat aj ludi, co ju vedia obsluhovat. A zaskolenie personalu nejaky cas trva
- nikto zo zaciatku nevedel, ako sa to cele vyvinie. Ako zareaguje Cina, Bielorusko, India, Iran a podobne. Pociatocnej opatrnosti rozumiem, mohlo (a este stale moze) to prerast aj do globalneho konfliktu, kde by ta technika mohla krajinam NATO chybat
- posielat svoje najmodernejsie zbrane na uzemie tretieho statu a odovzdat to neskusenemu personalu moze byt problem aj z hladiska vojenskej spionaze. Rusi by si ich urcite radi pozreli zblizka a aj Cinania by sa radi pozreli, co ma NATO v arzenale. Je mi jasne, ze tato spionaz funguje a velmi dobre vedia, kto co ma a ako je to vyrobene, ale vzdy je ine mat nieco na papieri a mat tu istu zbran pred sebou v tovarni.
- z cisto praktickeho hladiska je pre NATO toto postupne vykrvacanie Ruska cynicky povedane vyhodnejsie v dlhodobom horizonte. Rychle zatlacenie Rusov za hranice by malo za nasledok odlozenie konfliktu o par mesiacov/rokov, kedy by sa vratili silnejsi. Ale ten opakovany utok by urcite prisiel. Jedine ak by sa Ukrajina okamzite prijala do NATO, ale to take jednoduche nebude. Momentalne Rusko vojensky krvaca a nemyslim si, ze po skonceni tohto konfliktu budu v blizkej buducnosti schopni opat utocit, aj vzhladom na sankcie ktore im masivne zbrojenie komplikuju.
Je mi velmi luto trpiacich Ukrajincov, ale nemyslim si, ze poslanie vsetkej dostupnej techniky na Ukrajinu pred rokom by nejak vyrazne ovplyvnilo to, co sa momentalne este stale deje.
Ja napriklad verim v to, ze mozem zit plnohodnotny zivot aj bez viery v to, ze pred 2000 rokmi tu pobehoval chlap co vedel chodit po vode, menil vodu na vino a po smrti vstal z mrtvych. Navyse ked mi o tom maju prednasat pani, ktori maju zakazane tr*kat a potom robia kadejake sarapaty s malymi detmi…
zlodeji,mafia....stále to isté.hlavne,že ,že sedia vo vláde s kolárom.týto ludia mali byť dávno vykopnutí a dosadení úradníci.čaputová tiež len špekuluje.
No, donekonečna sa nedá stavať na tom- lebo fico. ... ani 363neporiesili , ďalšieho kamoša pustil von....
Tak sa pýtam, aký vôbec zmysel má parlamentný zlepenec..
Dobre novinár sa pýtal, ze keď to isté robí smer je to populizmus, keď to robia oni tak je to ok... Akurat dosiahli úspech, znechutenie voliča. Áno, je to populizmus. Politika ma občanom pomáhať, aby ľudia neboli závislí na balíčkoch. Je to ich práca.
Už je to trápne, ako sa každý predbieha kto dá viac voličom. Velkohubo ti dá 5€ a potichu 10 zoberie.. v tejto disciplíne sú všetci rovnakí.
Odteraz si nebudem kaziť osobné voľná voľbami, ktoré neriešia problémy, len sa menia ksichty na tv. Ťahá sa to od meciara, on jediný co má sľubované druhé Švajčiarsko, občan je zaujímavý len 5 minút pred voľbami, potom nech si trhne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Celemu tomo humbuku okolo Leopardov uplne nerozumiem a zacina mi to pripadat ako medialna hmla na nieco co sa zatial v tichosti pecie v zakulisi. Som zvedavy na vystup z dnesneho stretnutia.
https://kyivindependent.com/news-feed/reuters-germany-says-it-didnt-receive-leopard-tanks-request-from-poland-finland
- nestaci poslat techniku, musis mat aj ludi, co ju vedia obsluhovat. A zaskolenie personalu nejaky cas trva
- nikto zo zaciatku nevedel, ako sa to cele vyvinie. Ako zareaguje Cina, Bielorusko, India, Iran a podobne. Pociatocnej opatrnosti rozumiem, mohlo (a este stale moze) to prerast aj do globalneho konfliktu, kde by ta technika mohla krajinam NATO chybat
- posielat svoje najmodernejsie zbrane na uzemie tretieho statu a odovzdat to neskusenemu personalu moze byt problem aj z hladiska vojenskej spionaze. Rusi by si ich urcite radi pozreli zblizka a aj Cinania by sa radi pozreli, co ma NATO v arzenale. Je mi jasne, ze tato spionaz funguje a velmi dobre vedia, kto co ma a ako je to vyrobene, ale vzdy je ine mat nieco na papieri a mat tu istu zbran pred sebou v tovarni.
- z cisto praktickeho hladiska je pre NATO toto postupne vykrvacanie Ruska cynicky povedane vyhodnejsie v dlhodobom horizonte. Rychle zatlacenie Rusov za hranice by malo za nasledok odlozenie konfliktu o par mesiacov/rokov, kedy by sa vratili silnejsi. Ale ten opakovany utok by urcite prisiel. Jedine ak by sa Ukrajina okamzite prijala do NATO, ale to take jednoduche nebude. Momentalne Rusko vojensky krvaca a nemyslim si, ze po skonceni tohto konfliktu budu v blizkej buducnosti schopni opat utocit, aj vzhladom na sankcie ktore im masivne zbrojenie komplikuju.
Je mi velmi luto trpiacich Ukrajincov, ale nemyslim si, ze poslanie vsetkej dostupnej techniky na Ukrajinu pred rokom by nejak vyrazne ovplyvnilo to, co sa momentalne este stale deje.
https://echo24.cz/a/HHX5Z/zpravy-svet-houfnice-caesar-pro-ukrajinu-dansko
https://mobile.twitter.com/UAWeapons/status/1616445311185993731
https://www.youtube.com/watch?v=eUXn3gDCcsA
Si to vypočujem, mám to v odbere. Ale nič prekvapivé nečakám. Šipoš je podržtaška, ktorého názor nezávisí od jeho názoru. 😀
Jeden môj pražský kamarát hovoril, že "příručí za nic neručí".
uvidíme čo bude z tohto.
https://echo24.cz/a/HP6VA/zpravy-svet-nizozemsko-ukrajina-stihacky-f-16
Tak sa pýtam, aký vôbec zmysel má parlamentný zlepenec..
Dobre novinár sa pýtal, ze keď to isté robí smer je to populizmus, keď to robia oni tak je to ok... Akurat dosiahli úspech, znechutenie voliča. Áno, je to populizmus. Politika ma občanom pomáhať, aby ľudia neboli závislí na balíčkoch. Je to ich práca.
Už je to trápne, ako sa každý predbieha kto dá viac voličom. Velkohubo ti dá 5€ a potichu 10 zoberie.. v tejto disciplíne sú všetci rovnakí.
Odteraz si nebudem kaziť osobné voľná voľbami, ktoré neriešia problémy, len sa menia ksichty na tv. Ťahá sa to od meciara, on jediný co má sľubované druhé Švajčiarsko, občan je zaujímavý len 5 minút pred voľbami, potom nech si trhne.
Akurát svedkovia Mgr. Matovičovi,a ficovičovi to tam disciplinovane hodia.