Este raz aj tebe gebula. Nepozeraj len vysledky, ale kukni aj ucast na tych volbach a potom zalamuj rukami nad tou vacsinou, ktora je vlastne v mensine. A preco? Ja myslim, ze vacsina tych, ktori volit nechodia ti povedia: "lebo nie je koho volit".
Vacsina tych volieb, v ktorych bola vysoka ucast, dopadla v neprospech tych stran, ktore volil aj ten 38 rocny barman. A to hovori za vsetko. Pridajme k tomu este tych, ktori zo Slovenska odisli a odpovieme si na to, preco vyhravaju volby Fico alebo Meciar.
Ja nezalamujem rukami, ani neriešim väčšinu, riešim víťazov ktorí významnou mierou určovali, určujú aj budú určovať smerovanie krajiny (a tam sa teda nie je čím chváliť). Celý rozdiel je v uhle pohľadu na situáciu, a to je asi tak celé - pre mňa voliči (či skôr nevoliči) nie sú žiadne nevinné obete, len dostávajú spätnú väzbu za svoj alibistický prístup. Osobne poznám ľudí, ktorí mi od roku 1998 dávajú opakovane prednášky na tému "nie je koho voliť" - a som si celkom istý, že sa s týmto prístupom toho pre seba prijateľného výberu jednoducho nedožijú. Spoločnosť musí prejsť postupným vývojom, a to s opakovaným volením tých istých ľudí a akceptovaním čoraz väčších prúserov jednoducho nejde. Slovensko je v tomto krajina zázrakov - 60 až 90 % voličov pri jednotlivých stranách napr. nesúhlasí so zmenou trestov za korupciu, ale na ich preferencie to nemá absolútne žiadny vplyv. Nedá sa svietiť, ale to zrovna ako myslenie alebo racionálny prístup ani trochu nevyzerá ...
Mozno to chce aj sa zamysliet nad tymi prieskumami, ci su naozaj take relevantne, lebo zazraky neexistuju. Ja napr. nechapem ludi, ktori volit boli a napriek tomu su nespokojni.
Ja som nenarazal na to, ze nas Matovic stiahol do zumpy parlamentnymi volbami, ale ze nas stiahol do zumpy svojou politikou vo vladach Olano. A za to teda moze on, nie volici.
Volby su len o dopyte a ponuke a sucasna opozicia nie je vacsinovo ziadana, takze to ze Smer dokazal po volbach zostavit vladu je tiez do istej miery vysledkom toho, aku ponuku mali volici vo volbach.
Ak sa rozides so zenou a natrafis na este horsiu, tak sa kludne moze stat, ze sa vratis k tej predoslej, ak teda nie si dobrodruzny typ a neskusis to s dalsou. A dlhorocna prax ukazala, ze slovaci su konzervativni volici.
Nezmysly. V najvacsej zumpe sme boli pred Matovicovou vladou. To bola FicoPelle vlada, v zlatych rokoch velkeho ekonomickeho rastu rozkradli a zlikvidovali vsetko na co saihli, nevytvorili ani barani prd, predbehli nas takmer vsetky krajiny v EU, co boli predtym za nami. Vyhnali mladych a sikovnych prec. Mafianske vrazdy tomu dali len tu bodku na zaver.
Matovicova vlada schytala COVID, vojnu a s tym spojenu radikalnu inflaciu. Napriek Matovicovi a Kollarovi sa podarilo za tu dobu spravit mnoho uzitocnej prace.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Slovne spojenie "schytala radikalnu inflaciu" je viac nez vtipne. Za inflaciu su priamo zodpovedni politici a ich fiskalna politika. A za inflaciu v postcovide bola zodpovedna fiskalna politika pocas covidu, kde ludia nepracovali a boli za to plateni. A z coho? Z penazi na dlh natlacenych ECB-ckou. Ale o tom potom.
Ano, balancovali sme nad zumpou aj vdaka Ficovi, ale Matovic nas do tej zumpy rovno sotil. A nehnevaj sa, ale obhajovat to tym, ze za to mozu len predosle vlady je retorika hodna Fica. Matovic je nahovno ako premier, ako minister a verim ze aj ako clovek. A nezmeni to ani Fico ani jeho predosle vlady.
Zas nezmysly a pokusy o skratky. Ako mohli politici co sedeli v Matovicovej vlade za extrnemny narast cien plynu z Ruska, ktore suroviny pouzilo ako zlozky utoku na Ukrajinu? Nikde som Matovica neobhajoval, prave naopak a napriek tomu ze bol ako premier neznesitelny, tak ta vlada bola vykonom ovela lepsia ako tie vlady predtym. To je fakt.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
To je nejaky zly vtip ze ano? Neviem ci si aj pozeral nejake ratingy na SR predtym, ako nas ta vykonom najlepsia vlada poslala na chvost EU. Praveze neznesitelnost Matovica bola pri jeho amaterskom vykone uplnou ceresnickou. Cela odborna obec sa na tom zhodla, ze Matovicova vlada vladla od 9 k 5tim.
Mozno to chce aj sa zamysliet nad tymi prieskumami, ci su naozaj take relevantne, lebo zazraky neexistuju. Ja napr. nechapem ludi, ktori volit boli a napriek tomu su nespokojni.
Bol som volit a preto mam drzat hubu a nevyjadrit nesuhlas s tym co sa tu aktualne deje? To snad nemyslis vazne?! Samozrejme, ze som nespokojny, pretoze sa tu k moci dostala tato banda.
A ja som bol volit a o 4 roky pojdem znova. A neverim tomu, ze ten Ficov zakon tu bude naveky. Ale tlak 200 na 100 si radsej setrim na bajk, lebo z tohto budu mat ludia iba zdravotne problemy. Vlada si to s "chladom v hlave" pretlaci.
To je nejaky zly vtip ze ano? Neviem ci si aj pozeral nejake ratingy na SR predtym, ako nas ta vykonom najlepsia vlada poslala na chvost EU. Praveze neznesitelnost Matovica bola pri jeho amaterskom vykone uplnou ceresnickou.
Cela odborna obec sa na tom zhodla, ze Matovicova vlada vladla od 9 k 5tim.
Aj tu klames. Ak si stale presvedceny, ze nie uved spolahlivy zdroj.
Predosla vlada bola mizerna (mimochodom Matovic bol premierom iba 1 rok), ale ak niekto tvrdi, ze sucasna Ficova, alebo akakolvek predosla Ficova bola lepsia, tak nema nas*ate len v hlave, ale isto aj doma na kobercoch a v hrncoch.
Slovne spojenie "schytala radikalnu inflaciu" je viac nez vtipne. Za inflaciu su priamo zodpovedni politici a ich fiskalna politika. A za inflaciu v postcovide bola zodpovedna fiskalna politika pocas covidu, kde ludia nepracovali a boli za to plateni. A z coho? Z penazi na dlh natlacenych ECB-ckou. Ale o tom potom.
Nezmysly. Fiskalna politika je len jeden z niektorych faktorov, ktore mozu na inflaciu vplyvat, ale rozhodne nie hlavny. Obzvlast, ked zvysena inflacia bola vo vacsine eurozony aj mimo nej. Firmy a ludia dostavali subvencie pocas aj v EU aj UK, aj inde, nie len na Slovensku. Pochopitelne a uplne normalne. Ci by si ich nechal skapat od hladu radsej?
Je nutne neustale pre dezole pripominat ze len mensina obcanov dalo hovnometom hlasy.
Musia si uvedomit ze tie ich "amnestie" a "paragrafovy bullshit" nikto nebude ignorovat, a ze protesty budu.
Absolutne v prdeli ze obzalovani si pisu zakony na mieru. Konflikt zaujmov jako hovado.
Podla prieskumu co som dal, nikto na sr a eu, (okrem koalicnych hovnometov) nema zaujem, aby sa zakon schvalil a usp zrusila. Cize zanedbatelna mensina, sa tu drzo roztahuje a tvari ako vacsina.
Ak pocitam dobre tak cca 403527 dezole suhlasi s vyssie uvedenymi zmenami.
Co je prd vo vetre voci 5,4mil vsetkych obcanov.
Faktom je ze vela ludi bolo nasratych po psychickych vylevoch matelka. Aj volilo protistranu z trucu.
Môže to byť fakt (prvá veta, druhá môže, no nemusí), každopádne však pôvodná argumentácia číslami volebnych výsledkov od foobar bola uuuplne mimo (čísla síce sedia, ale kauzalita nie/nie nutne)
Nezmysly. Fiskalna politika je len jeden z niektorych faktorov, ktore mozu na inflaciu vplyvat, ale rozhodne nie hlavny. Obzvlast, ked zvysena inflacia bola vo vacsine eurozony aj mimo nej. Firmy a ludia dostavali subvencie pocas aj v EU aj UK, aj inde, nie len na Slovensku. Pochopitelne a uplne normalne. Ci by si ich nechal skapat od hladu radsej?
Hluposti pises. Ked uz teda nechces ludi nechat skapat od hladu, tak preco im rozhadzujes zrovna peniaze a nie chleba s maslom?
V tomto pripade to nie je nezmysel, kedze na inflaciu po covide malo najvacsi vplyv zaplavenie trhu "lacnymi" peniazmi. Sam si to priznal, ze almuzny sa rozdavali vsade. Ak si si nevsimol, tak ja nepisem o rieseniach, ale o dosledkoch. Na riesenie su tu predsa vlady, ale bez toho, aby sa poukazovalo na chyby, sa z nich nepoucime A v tomto duchu ma naozaj prekvapuje, ked niekto povie, ze helikopterove peniaze nebola chyba vlad.
Na zaciatku Matovicovho mandatu malo OLANO podporu 25% volicov, Smer 18.29%. (volby 2020)
Na jeho konci ziskalo v dalsich volbach OLANO 8.89%, SmeroHlas 37.64%. (volby 2023)
Ziadny dalsi dokaz o tom, ze za Ficov navrat moze Matovic, nie je potrebny.
8,89 % bolo už aj s novým elektorátom, z pôvodného pri prvých voľbách ho z 25 % volili už možno len 2 - 3 %
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vacsina tych volieb, v ktorych bola vysoka ucast, dopadla v neprospech tych stran, ktore volil aj ten 38 rocny barman. A to hovori za vsetko. Pridajme k tomu este tych, ktori zo Slovenska odisli a odpovieme si na to, preco vyhravaju volby Fico alebo Meciar.
Toto je neskutočná skratka, nelogicke a nesprávne použitie faktov na zdôvodnenie svojho záveru.
PS, edit: nechcel som sa nikoho dotknúť,ani obhajovať či zatracovať tých dvoch spomenutých politikov, len poukázať na medzery vo vyrokovej logike.
Faktom je ze vela ludi bolo nasratych po psychickych vylevoch matelka. Aj volilo protistranu z trucu.
Volby su len o dopyte a ponuke a sucasna opozicia nie je vacsinovo ziadana, takze to ze Smer dokazal po volbach zostavit vladu je tiez do istej miery vysledkom toho, aku ponuku mali volici vo volbach.
Ak sa rozides so zenou a natrafis na este horsiu, tak sa kludne moze stat, ze sa vratis k tej predoslej, ak teda nie si dobrodruzny typ a neskusis to s dalsou. A dlhorocna prax ukazala, ze slovaci su konzervativni volici.
Nezmysly. V najvacsej zumpe sme boli pred Matovicovou vladou. To bola FicoPelle vlada, v zlatych rokoch velkeho ekonomickeho rastu rozkradli a zlikvidovali vsetko na co saihli, nevytvorili ani barani prd, predbehli nas takmer vsetky krajiny v EU, co boli predtym za nami. Vyhnali mladych a sikovnych prec. Mafianske vrazdy tomu dali len tu bodku na zaver.
Matovicova vlada schytala COVID, vojnu a s tym spojenu radikalnu inflaciu. Napriek Matovicovi a Kollarovi sa podarilo za tu dobu spravit mnoho uzitocnej prace.
Ano, balancovali sme nad zumpou aj vdaka Ficovi, ale Matovic nas do tej zumpy rovno sotil. A nehnevaj sa, ale obhajovat to tym, ze za to mozu len predosle vlady je retorika hodna Fica. Matovic je nahovno ako premier, ako minister a verim ze aj ako clovek. A nezmeni to ani Fico ani jeho predosle vlady.
Bol som volit a preto mam drzat hubu a nevyjadrit nesuhlas s tym co sa tu aktualne deje? To snad nemyslis vazne?! Samozrejme, ze som nespokojny, pretoze sa tu k moci dostala tato banda.
Klames.
https://tradingeconomics.com/slovakia/rating
https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/BRIE/2020/651351/IPOL_BRI%282020%29651351_EN.pdf
Naposledy znizovala rating Fitch, ale to uz bolo po krokoch tejto vlady
Aj tu klames. Ak si stale presvedceny, ze nie uved spolahlivy zdroj.
Predosla vlada bola mizerna (mimochodom Matovic bol premierom iba 1 rok), ale ak niekto tvrdi, ze sucasna Ficova, alebo akakolvek predosla Ficova bola lepsia, tak nema nas*ate len v hlave, ale isto aj doma na kobercoch a v hrncoch.
Musia si uvedomit ze tie ich "amnestie" a "paragrafovy bullshit" nikto nebude ignorovat, a ze protesty budu.
Absolutne v prdeli ze obzalovani si pisu zakony na mieru. Konflikt zaujmov jako hovado.
Podla prieskumu co som dal, nikto na sr a eu, (okrem koalicnych hovnometov) nema zaujem, aby sa zakon schvalil a usp zrusila. Cize zanedbatelna mensina, sa tu drzo roztahuje a tvari ako vacsina.
Ak pocitam dobre tak cca 403527 dezole suhlasi s vyssie uvedenymi zmenami.
Katolícki biskupi zareagovali pred štvrtkovými protestami proti zrušeniu Úradu špeciálnej prokuratúry a zmenám v Trestnom zákone.
Môže to byť fakt (prvá veta, druhá môže, no nemusí), každopádne však pôvodná argumentácia číslami volebnych výsledkov od foobar bola uuuplne mimo (čísla síce sedia, ale kauzalita nie/nie nutne)
[/url]
CCa 10% je naozaj prd ale ja v tom vidím aj ďalšiu pozitívnu info .
Pokiaľ totiž napr. až polovica z toho tj. 200 tis je priamo zainteresovaná na korupcii tak len 200 tis je úplne vymletých čo je dobrá správa.
Koľko máme na Slovensku
- smerakov
- hlasákov
- SNSakov
- policajtov
- prokurátorov
- sudcov
- Haščákov
Hluposti pises. Ked uz teda nechces ludi nechat skapat od hladu, tak preco im rozhadzujes zrovna peniaze a nie chleba s maslom?
V tomto pripade to nie je nezmysel, kedze na inflaciu po covide malo najvacsi vplyv zaplavenie trhu "lacnymi" peniazmi. Sam si to priznal, ze almuzny sa rozdavali vsade. Ak si si nevsimol, tak ja nepisem o rieseniach, ale o dosledkoch. Na riesenie su tu predsa vlady, ale bez toho, aby sa poukazovalo na chyby, sa z nich nepoucime
To je fakt gooool… vadi mi jeden debil tak to hodim rovno mafianovi a zlodejovi o ktorom viem ze je mafian a zlodej 🤣🤦♂️
To je ako strelit sa sam do nohy preto ze jozo je debil 🤣
Na jeho konci ziskalo v dalsich volbach OLANO 8.89%, SmeroHlas 37.64%. (volby 2023)
Ziadny dalsi dokaz o tom, ze za Ficov navrat moze Matovic, nie je potrebny.
8,89 % bolo už aj s novým elektorátom, z pôvodného pri prvých voľbách ho z 25 % volili už možno len 2 - 3 %