a tebe by urcite akykolvek iny dalsi uradny jazyk ako rustina strasne vadil ze?
anglictinu sa ucia uz 5rocne deti. zmier sa s tym ze ju budes vidat coraz castejsie.
Hmm ... rad by som vedel, ako si prisiel k tomu svojmu zaveru? Rustina by mi tu vadila rovnako ...
A len tak mimochodom ... mozno budeme coraz castejsie vidavat cinstinu, alebo arabcinu ... Neviem, ci sa s tym ty dokazes zmierit?
Ja ovladam aspon zaklady anglictiny, ale tipujem, ze je tu viac ako 50% bajkerov, ktori ju neovladaju. Tak pre koho su tie prispevky?
Hmm ... stale som mal dojem, ze toto je slovensky web ... Alebo zeby sme tu uz mali dalsi uradny jazyk? Uz je tu pomaly viac prispevkov v anglictine, ako v slovencine ...
Vo vtipkárovi sa nejako nevedia dohodnúť, či vtipkovať alebo politizovať na tému utečenci. Keď som napísal tento článok, ani vo sne by mi neprišlo na um, že ho na FB budú zdieľať vyše 7.000 krát a počet otvorení prekročí po pár dňoch 40 tisíc čitateľov. http://niejemijedno.sk/encyklopedia-problemu-imigracie/
dobre si to zhrnul,v podstate viacero zdrojov v jednom.Na druhej strane sú na výber len dve možnosti aj keď usa sa stále snažia presvedčiť,že je aj iná možnosť ako Asad,alebo IS.
západ klasicky neponúka na blízkom východe žiadnu alternatívu a to,že sa v Sýrií dlhodobo stretávajú viaceré geo.záujmy je fakt.
Na druhej strane je dlhodobo jasné kto má aký dres oblečený a jednoducho si treba vybrať.Nič medzi neexistuje.
Povedzme si na rovinu, že Sýria už vlastne neexistuje. To je územie rozflákané na oblasti, kde sú miestni ozbrojenci, čo to tam majú pod palcom. Časť je samozrejme pôvodná vláda.
v tejto vojne v Sýrii a Iraku sa vlastne vytvára nový Kurdský štát.Na velkú nevôlu Turecka,ale turci s tým už nebudú môcť nič spraviť,lebo inak by to rozvrátilo celé Turecko a vznikla tam dlhodobá občianska vojna.
presuniem to sem kedze vo vtipkarovi sa to ludom nepaci )
jeden priklad z poslednych dni: jedna znama isla pomahat utecencom niekam ku hranici. ze navarili daku sosovicu ryzu atd a zaniesli im to. tak sa poniektori zacali rozculovat ze kde je meso a drbli to o zem... potom sa jej zacali vypytovat ze ako je mozne ze tam je sama bez muza a ze preco chodi nezahalena. tak asi tolko k ich integracii - nehrozi. a ako bonus ze niektori tam mali najnovsie mobily a notebooky ze ani ona doma take nema. este sa velmi miernila a povedala len ze bola velmi sklamana, slabe slovo . uz vidim ako im pojde pomahat druhy krat
Urcite nie. Urcite za vymazanim dementneho nenavistneho prispevku s rasovym / politickym / nabozenskym podtextom v teme Vtipkar treba hladat konspiraciu. Na Tvojom mieste by som sa capulo uz zacal bat o slobodu slova v tomto state kontrolovanom ludmi, ktori podporuju prilev utecencov s cielom narusit kulturu a zvyky v tejto krajine.
dnes sa volili noví riaditelia mestských podnikov v Bratislave ak sa vám nebude páčiť nový drevorubač na čele mestských lesov tak tu je jeden z dôvodov....
Nesrovnalov manažér sa snaží korumpovať Starostku Karlovky a jej prednostu....
trvá to 1.30 h ale oplatí sa to vypočuť celé.
Pali65 : tvoj článok,či blog,je neuveritelne obsiahly a súhlasím snáď s každým slovom,ktorý píšeš. A to som - paradoxne - proti kvótam. Dôvody sú +- tieto:
1. kde je hranica utečencov/či migrantov/, ktorú už EU nevie,nesmie,nechce prekročiť? Pýtam sa preto,že ak chceme byť solidárni so sýrčanmi,rovnako humánne by sme sa mali zachovať i k ostatným častiam sveta,kde zúri vojna,terorizmus,nedostatok zdrojov,drogové kartely...Napríklad,čo ak budúci rok vypukne v Indii hladomor a 250 000 000 ludí sa vyberie na západ,čiže do EU...sme schopní prijať,zabezpečiť,integrovať týchto ludí?
2. ako dlho tu utečenci,či migranti vlastne pobudnú? Napr. táto velmi dôležitá informácia mi pri sledovaní médií chýba. Nevedia ju určite ani moji 100 percentne humánny priatelia. ( ja si pomaly začínam zvykať na nálepku´´xenofob,rasista a tak podobne...) Tak,aké obdobie to bude? Rok? Dokedy skončí vojna v Sýrii? Skončí vôbec niekedy?
Nie,táto téma sa rozhodne nedá vidieť čiernobielo. Velmi sa mi páči tvoja kritika do radov nás európanov,že v zásade sme schopní našu kultúru rozložiť sami, v expresne rýchlej dobe a nikoho cudzieho na to ani nepotrebujeme,toto si vystihol naozaj trefne.
Vačšinu ludí,vrátane mňa desia štvrte,kde sa (vraj) neodváži vstupiť ani polícia. Krajiny Europy doteraz vždy zlyhali v integrácii. Nemám pocit,že ak prijmeme do Európy niekolko stotisíc,až milionov migrantov,že takýto scenár sa zo všetkými dôsledkami neprejaví podobnými getami a štvrťami. A pýtam sa slovami ehm,klasika :´´toto sme chceli??´´
V konečnom dôsledku migranti môžu byť pre Európu prospešný, vzhladom na pôrodnosť v EU,ale len na základe seriozneho výberu medzi jednotlivcami,ktorý dostanú právo pokúsiť sa žiť v EU. Pretože ekonomiku tvorí občan,ktorý vytvára hodnoty, nie ten,ktorý ich nevytváraním pojme okolo seba štáb ludí,ktorí ich vytvárajú.
Myslím si však,že treba sa pripraviť na ťažkú dobu. Ak si uvedomíme,že pôrodnosť chudobného a s našou kultúrou nekontabilitného sveta prudko rastie,kdežto naša ´´pôrodnosť´´ produkuje armádu dôchodcov,napovie to mnohé. A ak zvážime extrémne počasie vo svete a s tým suviace problémy,ako hladomor,nedostatok vody, vychádzajú nepekné scenáre.
Možno si treba zvyknúť,že utrpenie vo svete bolo vždy velké a bude to ešte horšie. A že pomôcť všetkým sa nedá...Alebo je tu druhá varianta,a to sťahovanie národov. A možno o 50,100 rokov bude Europa,akú poznáme prežitok,ako Rímska ríša.
Alebo príde vojna a všetko to vyrieši. A bude miesta a miesta...
Každopádne,tvoj článok zmenil môj názor z ´´určite nie´´ na ´´snáď áno,čiastočne,za určitých podmienok´´
ale na inú tému,ani neviem,či je to politika...ale zas,čo iného by to bolo...to musia byť v tom folksvágne riadne blbí,keď robia motory,čo 11x prekračujú stanovené hodnoty,keď iné značky ich bez problémov zvládajú...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
anglictinu sa ucia uz 5rocne deti. zmier sa s tym ze ju budes vidat coraz castejsie.
Hmm ... rad by som vedel, ako si prisiel k tomu svojmu zaveru? Rustina by mi tu vadila rovnako ...
A len tak mimochodom ... mozno budeme coraz castejsie vidavat cinstinu, alebo arabcinu ... Neviem, ci sa s tym ty dokazes zmierit?
Ja ovladam aspon zaklady anglictiny, ale tipujem, ze je tu viac ako 50% bajkerov, ktori ju neovladaju. Tak pre koho su tie prispevky?
kde asi soudruzi z NDR udelali chybu....podruhé
Ale ved som si priznal porazku, nie? Dokonca aj smailika som tam dal.
http://niejemijedno.sk/encyklopedia-problemu-imigracie/
západ klasicky neponúka na blízkom východe žiadnu alternatívu a to,že sa v Sýrií dlhodobo stretávajú viaceré geo.záujmy je fakt.
Na druhej strane je dlhodobo jasné kto má aký dres oblečený a jednoducho si treba vybrať.Nič medzi neexistuje.
jeden priklad z poslednych dni: jedna znama isla pomahat utecencom niekam ku hranici. ze navarili daku sosovicu ryzu atd a zaniesli im to. tak sa poniektori zacali rozculovat ze kde je meso a drbli to o zem... potom sa jej zacali vypytovat ze ako je mozne ze tam je sama bez muza a ze preco chodi nezahalena. tak asi tolko k ich integracii - nehrozi. a ako bonus ze niektori tam mali najnovsie mobily a notebooky ze ani ona doma take nema. este sa velmi miernila a povedala len ze bola velmi sklamana, slabe slovo
Nesrovnalov manažér sa snaží korumpovať Starostku Karlovky a jej prednostu....
trvá to 1.30 h ale oplatí sa to vypočuť celé.
https://soundcloud.com/user-981265474/track
1. kde je hranica utečencov/či migrantov/, ktorú už EU nevie,nesmie,nechce prekročiť? Pýtam sa preto,že ak chceme byť solidárni so sýrčanmi,rovnako humánne by sme sa mali zachovať i k ostatným častiam sveta,kde zúri vojna,terorizmus,nedostatok zdrojov,drogové kartely...Napríklad,čo ak budúci rok vypukne v Indii hladomor a 250 000 000 ludí sa vyberie na západ,čiže do EU...sme schopní prijať,zabezpečiť,integrovať týchto ludí?
2. ako dlho tu utečenci,či migranti vlastne pobudnú? Napr. táto velmi dôležitá informácia mi pri sledovaní médií chýba. Nevedia ju určite ani moji 100 percentne humánny priatelia. ( ja si pomaly začínam zvykať na nálepku´´xenofob,rasista a tak podobne...) Tak,aké obdobie to bude? Rok? Dokedy skončí vojna v Sýrii? Skončí vôbec niekedy?
Nie,táto téma sa rozhodne nedá vidieť čiernobielo. Velmi sa mi páči tvoja kritika do radov nás európanov,že v zásade sme schopní našu kultúru rozložiť sami, v expresne rýchlej dobe a nikoho cudzieho na to ani nepotrebujeme,toto si vystihol naozaj trefne.
Vačšinu ludí,vrátane mňa desia štvrte,kde sa (vraj) neodváži vstupiť ani polícia. Krajiny Europy doteraz vždy zlyhali v integrácii. Nemám pocit,že ak prijmeme do Európy niekolko stotisíc,až milionov migrantov,že takýto scenár sa zo všetkými dôsledkami neprejaví podobnými getami a štvrťami. A pýtam sa slovami ehm,klasika :´´toto sme chceli??´´
V konečnom dôsledku migranti môžu byť pre Európu prospešný, vzhladom na pôrodnosť v EU,ale len na základe seriozneho výberu medzi jednotlivcami,ktorý dostanú právo pokúsiť sa žiť v EU. Pretože ekonomiku tvorí občan,ktorý vytvára hodnoty, nie ten,ktorý ich nevytváraním pojme okolo seba štáb ludí,ktorí ich vytvárajú.
Myslím si však,že treba sa pripraviť na ťažkú dobu. Ak si uvedomíme,že pôrodnosť chudobného a s našou kultúrou nekontabilitného sveta prudko rastie,kdežto naša ´´pôrodnosť´´ produkuje armádu dôchodcov,napovie to mnohé. A ak zvážime extrémne počasie vo svete a s tým suviace problémy,ako hladomor,nedostatok vody, vychádzajú nepekné scenáre.
Možno si treba zvyknúť,že utrpenie vo svete bolo vždy velké a bude to ešte horšie. A že pomôcť všetkým sa nedá...Alebo je tu druhá varianta,a to sťahovanie národov. A možno o 50,100 rokov bude Europa,akú poznáme prežitok,ako Rímska ríša.
Alebo príde vojna a všetko to vyrieši. A bude miesta a miesta...
Každopádne,tvoj článok zmenil môj názor z ´´určite nie´´ na ´´snáď áno,čiastočne,za určitých podmienok´´
Vďaka.
alebo,žeby boli na tom technicky rovnako??
http://www.hurriyet.com.tr/english/world/9691338.asp?scr=1
to ze egypt ide kupit 2 francuzske mystraly spolu s 50 ruskymi bojovymi vrtulnikmi je len detail, uz chyba len rusky personal aby ich obsluhoval
https://au.news.yahoo.com/world/a/29618444/france-says-egypt-to-buy-mistral-warships-after-russia-deal-scrapped/
http://tass.ru/en/defense/823140