ano a v nom sa pise Predsedu vlády vymenúva a odvoláva prezident Slovenskej republiky.
nikde tam nie je napisane, ze poverenim na zostavenie vlady sa vymenuva predseda vlady
ani samotne poverenie nema oporu v ziadnom zakone, je to len zvyklost
Sikovne si odbocil ... lenze tu ide o vymenovanie ministrov ... voci Pellemu nikto nic nenamietal ...
ty si fakt totalne nechapavy... jedna vec je zacatie rokovani o zostavovani vlady, a druha vec je oficialny akt ktorym nastupuje predseda vlady na svoju poziciu
marecej - takze podla teba teraz prezident SR nema povinnost nikoho vymenovat? takze vlastne mozeme ostat v tomto stave s vladou v demisii az do dalsich volieb? a vlastne nafurt, lebo prezident neni povinny vymenovat premiera a tym padom ani vladu. takze vlastne SR je bananistan....
som si isty ze tvorcovia ustavy nemali zamer dat takuto moc do ruk jedneho cloveka aj ked voleneho obcanmi. btw smer povazujem za mafiansku chobotnicu ktorej sa treba zbavit co najskor za kazdu ale legalnu cenu, ale nikto a ani prezident si nemoze robit co chce a nemoze si zobrat taketo pravomoci. prezident vie ze momentalne je neodvolatelny a preto robi to co robi, lebo vie ze moze. a to sa mne absolutne nepaci, pretoze si teraz moze podat ruku s fickom. obidvaja zneuzivaju svoje pravomoci.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Napokon ... ani ty, ani ja to nevyriesime ... uvidime, ako to nakoniec dopadne ... Z toho celeho mam akurat pocit, ze tu niekomu vobec nejde o upokojenie situacie, ale prave naopak ...
marecej - takze podla teba teraz prezident SR nema povinnost nikoho vymenovat? takze vlastne mozeme ostat v tomto stave s vladou v demisii az do dalsich volieb? a vlastne nafurt, lebo prezident neni povinny vymenovat premiera a tym padom ani vladu. takze vlastne SR je bananistan....
to som kde napisal?
jedine co som napisal je, ze momentalne nie je nikto vymenovany, neviem ako si na to prisiel
ale mas pravdu, ziadna lehota na vymenovanie predsedu vlady v ustave nie je
Napokon ... ani ty, ani ja to nevyriesime ... uvidime, ako to nakoniec dopadne ... Z toho celeho mam akurat pocit, ze tu niekomu vobec nejde o upokojenie situacie, ale prave naopak ...
ja sa to ani nesnazim vyriesit, mne len vadi, ze tu nezmyselne obvinujes prezidenta z porusovania ustavy pricom si si ani neprecital cely oddiel na ktory sa odvolavas
Kiska to urobil velmi dobre,Fica treba už konečne odstaviť aj z Kaliňákom,ak do piatku nedodá Pellegrini návrh,ktorý bude akceptovaťelný,odoberie mu poverenie,má na to právo-v piatok o 17.00 bude pekne,požiadavky sú jasné: https://www.facebook.com/events/557634737939862/
Jedna vec su hratky s vykladom ustavy. Ani jeden z doteraz debatujucich na tu temu nema na to kvalifikaciu. Druha vec je vycistit tuto krajinu od mafianskych klanov. Tym to zacalo nie? O com pisal Kuciak? Preco niekomu vadil? Budeme cakat zase sest rokov az niekde najdu zlodejicka co sa "prizna"?
marecej - presne tak ako si to napisal. momentalne nieje nikto vymenovany...takze kto/alebo co prinuti prezidenta niekoho vymenovat?
ja pisem to ze ani prezident nema pravomoc svojvolne si vyberat koho vymenuje a koho nie. a naviac sam povedal ze poveri zostavenim vlady toho kto mu prinesie 76 poslancov NRSR co pelegriny urobil a potom sa prezident rozhodol ze vladu nevymenuje lebo sa mu nepaci. ja som bol doteraz v tom ze doveru/nedoveru vlade vyslovuje parlament a nie prezident. prezident mal vymenovat vladu na navrh cloveka ktoreho tym poveril, hlavne ked povernie podmienil priniest vopred 76 poslancov NRSR ktory taku vladu podporia....tot moj nazor.
teraz mi to pride tak ze bude/moze naschval natahovat cas lebo vie ze ked do 6tich mesiacov nebude vyslovena dovera vlade, moze vyhlasit predcasne volby a de fakto rozpustit parlament
a naviac sam povedal ze poveri zostavenim vlady toho kto mu prinesie 76 poslancov NRSR co pelegriny urobil a potom sa prezident rozhodol ze vladu nevymenuje lebo sa mu nepaci. t
poverenie nie je vymenovanie, skus si to 20x napisat kriedou na tabulu ako Bart Simpson, mozno pochopis
Ked sa priklad s varenim nestretol s pochopenim, skusim inak - idem do banky, poziadam o hypoteku, banka mi schvali uver, ponukne sadzbu, ale ja sa rozhodnem inak.
To ze som banke podal ziadost (alebo dokonca podpisal uverovu zmluvu) este neznamena, ze uver musim cerpat.
marecej - presne tak ako si to napisal. momentalne nieje nikto vymenovany...takze kto/alebo co prinuti prezidenta niekoho vymenovat?
nikto
sam povedal ze poveri zostavenim vlady toho kto mu prinesie 76 poslancov NRSR
poveril
co pelegriny urobil a potom sa prezident rozhodol ze vladu nevymenuje lebo sa mu nepaci.
ma na to pravo
ja som bol doteraz v tom ze doveru/nedoveru vlade vyslovuje parlament a nie prezident.
spravne, ale najprv musi byt vlada vymenovana
prezident mal vymenovat vladu na navrh cloveka ktoreho tym poveril,
prezident menuje ministrov na navrh predsedu vlady, nie na navrh obcana povereneho zostavenim vlady
teraz mi to pride tak ze bude/moze naschval natahovat cas lebo vie ze ked do 6tich mesiacov nebude vyslovena dovera vlade, moze vyhlasit predcasne volby a de fakto rozpustit parlament
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
fakt mas pocit, ze je to to iste?
Myslis, ze by bolo normalne niekoho poverit vytvorenim vlady a potom ho nemenovat?
nikde tam nie je napisane, ze poverenim na zostavenie vlady sa vymenuva predseda vlady
ani samotne poverenie nema oporu v ziadnom zakone, je to len zvyklost
a v čom tak teda nekonajú? lebo zjavne máš ako jediný problém s pochopením, že pellegrini ešte nie je premierom
ty si fakt totalne nechapavy... jedna vec je zacatie rokovani o zostavovani vlady, a druha vec je oficialny akt ktorym nastupuje predseda vlady na svoju poziciu
som si isty ze tvorcovia ustavy nemali zamer dat takuto moc do ruk jedneho cloveka aj ked voleneho obcanmi. btw smer povazujem za mafiansku chobotnicu ktorej sa treba zbavit co najskor za kazdu ale legalnu cenu, ale nikto a ani prezident si nemoze robit co chce a nemoze si zobrat taketo pravomoci. prezident vie ze momentalne je neodvolatelny a preto robi to co robi, lebo vie ze moze. a to sa mne absolutne nepaci, pretoze si teraz moze podat ruku s fickom. obidvaja zneuzivaju svoje pravomoci.
Čl. 110
(1) Predsedu vlády vymenúva a odvoláva prezident Slovenskej republiky
Čl. 111
Na návrh predsedu vlády prezident Slovenskej republiky vymenuje a odvolá ďalších
členov vlády a poverí ich riadením ministerstiev.
ziaden predseda vlady nie je vymenovany tak nema kto dat navrh na vymenovanie dalsich clenov vlady
to som kde napisal?
jedine co som napisal je, ze momentalne nie je nikto vymenovany, neviem ako si na to prisiel
ale mas pravdu, ziadna lehota na vymenovanie predsedu vlady v ustave nie je
ja sa to ani nesnazim vyriesit, mne len vadi, ze tu nezmyselne obvinujes prezidenta z porusovania ustavy pricom si si ani neprecital cely oddiel na ktory sa odvolavas
https://www.facebook.com/events/557634737939862/
Jedna vec su hratky s vykladom ustavy. Ani jeden z doteraz debatujucich na tu temu nema na to kvalifikaciu. Druha vec je vycistit tuto krajinu od mafianskych klanov. Tym to zacalo nie? O com pisal Kuciak? Preco niekomu vadil? Budeme cakat zase sest rokov az niekde najdu zlodejicka co sa "prizna"?
https://dennikn.sk/blog/1068041/ako-dalej-pan-prezident/
ja pisem to ze ani prezident nema pravomoc svojvolne si vyberat koho vymenuje a koho nie. a naviac sam povedal ze poveri zostavenim vlady toho kto mu prinesie 76 poslancov NRSR co pelegriny urobil a potom sa prezident rozhodol ze vladu nevymenuje lebo sa mu nepaci. ja som bol doteraz v tom ze doveru/nedoveru vlade vyslovuje parlament a nie prezident. prezident mal vymenovat vladu na navrh cloveka ktoreho tym poveril, hlavne ked povernie podmienil priniest vopred 76 poslancov NRSR ktory taku vladu podporia....tot moj nazor.
poverenie nie je vymenovanie, skus si to 20x napisat kriedou na tabulu ako Bart Simpson, mozno pochopis
Ked sa priklad s varenim nestretol s pochopenim, skusim inak - idem do banky, poziadam o hypoteku, banka mi schvali uver, ponukne sadzbu, ale ja sa rozhodnem inak.
To ze som banke podal ziadost (alebo dokonca podpisal uverovu zmluvu) este neznamena, ze uver musim cerpat.
nikto
poveril
ma na to pravo
spravne, ale najprv musi byt vlada vymenovana
prezident menuje ministrov na navrh predsedu vlady, nie na navrh obcana povereneho zostavenim vlady
moze