Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tiež sa mi to nepáči že nemôžete štrajkovať, ja osobne nechápem kto dovolil na SK fungovať pracovným agentúram, v zahraničí chápem(jazyk, papierovačky) ale tu sa zas len dakto nabaľuje na zdierani iných
Zobraziť komentár 22.06.2017 - 15:10:26
04
Akože 4 percentá ročne je málo? Nejako som nepochopil argument, že prečo tých 16%. Úprimne sa mi to zdá dosť prehnané.

Inflácia za 2016 je -0,5% .
Zobraziť komentár 22.06.2017 - 18:26:54
02
matko001
kto neskúsil, nikdy nepochopí...
Zobraziť komentár 22.06.2017 - 18:43:50
01
No vážne nechápem. Dúfal som v nejaké rozumné vysvetlenie, s pochopiteľnými argumentami.

Ono to z vonku vyzerá tak, že nastúpili nové odbory, ktoré sa snažia ukázať ramená, namotali zamestnancom s tým, aké to bude super a aké to je naozaj reálne dosiahnuteľné.

Jediný naozaj zrozumiteľný dôvod je na tie predĺžené prestávky. Tomu rozumiem a s tým sa viem stotožniť.

Ale pokiaľ má väčšina ľudí v krajine nárast platov okolo 1 až 2 percentá za rok (ak vôbec) a tu sa bojuje o 8% ročne a dovolenku naviac, tak sa s tým stotožniť neviem
Zobraziť komentár 22.06.2017 - 18:53:50
03
Ešte aby som to doplnil - nehovorím že tie požiadavky sú, alebo niesú opodstatnené, len sa to celé snažím pochopiť
Zobraziť komentár 22.06.2017 - 18:55:57
00
tí štrajkujúci nie sú nejaké zmanipulované ovce, vedia prečo štrajkujú, lebo tam pracujú, oni vedia prečo sú tie požiadavky také aké sú...a to je podstatné...
ostatní neznalí čo majú info len z médii možno nechápu, ale to vobec nie je podstatné...
Zobraziť komentár 22.06.2017 - 19:25:08
00
arrow_leftluky64 napísal:
tí štrajkujúci nie sú nejaké zmanipulované ovce, vedia prečo štrajkujú, lebo tam pracujú, oni vedia prečo sú tie požiadavky také aké sú...a to je podstatné...
ostatní neznalí čo majú info len z médii možno nechápu, ale to vobec nie je podstatné...

to si nestastne napisal, ved strajk je nastroj vytvarania tlaku vacsiny. Je dolezite, aby ludia vedeli preco a aby to vedela aj verejnost.
Zobraziť komentár 22.06.2017 - 20:18:51
01
arrow_lefttodam napísal:
Striedanie zmien na štrajku pred VW( Dohoda fest) :-)

Držím vám palce len sa trosku bojím aby ste to neprehnali a VW stopne investície a o pár rokov keď dobehnú modeli tak to tu zavrú.
Zobraziť komentár 22.06.2017 - 20:45:04
01
mne sa len moze snivat o terajsich platoch zamestnancov VW, mat tolko tak na nieco ako strajk ani nepomyslim. ale iny kraj iny mrav...nic v zlom samozrejme
Zobraziť komentár 22.06.2017 - 21:00:35
06
arrow_leftmatko001 napísal:
Akože 4 percentá ročne je málo? Nejako som nepochopil argument, že prečo tých 16%. Úprimne sa mi to zdá dosť prehnané.

Inflácia za 2016 je -0,5% .

Cize mali by im este zobrat:) Pozri si ako sa vyvýja podiel miezd na pridanej hodnote. Ked da VW aj 12% daju potom všetci vacsie mzdy treba držať place. sam robím učtovníka a Slovensko je pre zahraničných investorov mega ziskove s kavalitnou pracou len vytvoreny zisk ide preč neostava tu v podobe vacsich miezd pre zamestnancov.
Zobraziť komentár 22.06.2017 - 21:07:09
00
Ja som to práve absolvoval z opačnej strany. Platy sa tak moc dvihli, že už to bolo nerentabilné, veľa ľudí sa prepustilo, čo sa dalo išlo mimo krajiny a všetko sa rozdrobilo na tak malé časti vo viacerých krajinách , aby sa to už nemohlo opakovať. Čiže platy boli vysoké cca 2 roky kým sa schválila reorganizácia. A potom ešte rok kým prebehla.

A áno, momentálne vďaka tomu tečú zisky z veľa iných krajín do mojej bývalej firmy, ktorá ich následne zase posiela materskej firme.
Zobraziť komentár 22.06.2017 - 21:18:03
00
zrejme si v Amsterdame takze si predstav ze Slovak robi robotu taku istu ako Holandan s takmer rovnakou pridanou hodnotou ale Holandan dostane 4000 a Slovak po zvyseni by mal mat 2000 a to nepočítam agenturnych ktory maju tak 1000EUR. Cize priestor na zvysenie urcite je a VW si je vedomí kvalitnej práce. Nie nadarmo sa tu vyrabaju tie najluxusnejsie auta v koncerne takže to tu urcite nezbali. naviac je tu taka siet subdodávatelov ktora inde na svete nieje. Kde v okruhu 200 km maju kazdeho subdodávatela ktoreho potrebuju. Naviac nechapem platy na tych manažerskych pozíciach tam ziadna pridana hodnota nieje ale zhrabnu plat aj za 10 takych co robia za pasom. Nech im zoberu polku platu a daju zamestnancom. Ale bohuzial taky kapitalizmus nieje
Zobraziť komentár 22.06.2017 - 21:36:36
06
prave bolo v radii ze rokovanie s vedenim vw neuspesne. ci bude zajtra dalsie, nie je vobec iste.
Zobraziť komentár 22.06.2017 - 21:41:03
00
matko001tych 16% je vraj vyratane z 35 milionov eur, ktore zamestnanci podniku usetrili, tak mi to aspon bolo povedane, ale momentalne je konecny navrh dokopy 13,9%.
petko13je tu aj take riziko, ale vzhladom ako sa VW stale chvali uspechmi, oceneniami, kvalitou a hlavne rastom predaja, moc neverim ze by sa odtialto zobrali ked tu teraz postavili novu halu cisto na Porsche a maju aj dalsie projekty, stale sa im to tu oplati, v Rumunsku by takuto kvalitu neudrzali.
Hack3rnever vsetkemu co citas alebo pocujes v mediach, oni sa radi chvalia vyskou mzdy len malokedy povedia ze to je priemerna mzda za rok, aj s odmenami, 13 a 14 platom a hlavne v hrubom. Bezny zamestnanci tu zdaleka tolko nezarobia, a to nehovorim ani o kontraktnich, ti maju este menej. Uvedomujem si, ze na SK je velmi malo zamestnavatelov, ktori by ponukali podobne benefity, no pokial si ich ludia nevybojuju, mozu len frflat.

Ja osobne robim na relativne pohodovej linke, ale pocul som uz kadeake pribehy hlavne o hale H3. Ale aj u nas sa vystriedalo vela ludi, hlavne takych co neboli nauceni makat. Takze za mna si ludia zasluzia tie prachy, ktore ziadaju! Neprajnikom prajem len jedno nech si to pridu vyskusat a potom sa vyjadrovat k nasej nenazranosti :-) A aby sa nepovedalo na vychode som robil horsiu robotu, v horsich podmienkach a za menej prachov :-
Zobraziť komentár 22.06.2017 - 21:57:11
03
arrow_leftMageZ napísal:
Vysvetlim ti to - v tej propagande od Stona Putin na telefone ukazuje video ako "ruske helikoptery zabijaju IS bojovnikov v Syrii prenikajucich z Turecka" - pritom to video je na Youtube uz viac ako 4 roky, su to americke helikoptery v Afganistane a strielaju na bojovnikov Talibanu... a ludia ako ty tym primitivnym klamstvam fanaticky veria...

..tak vies...moze to byt zmanipulovane z oboch stran...v pohode...
Zobraziť komentár 22.06.2017 - 21:57:27
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up