Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ako davnejsie spomenul pista - dolezite je snazit sa o nejaku vyvazenost v ramci moznosti, tzn. neposilnovat dalsimi hlasmi uz takmer istu buducu koaliciu Smer + KDH + (asi) Most, ale dat hlas niektorej zo zvysnych stran, ktore sa dostanu do parlamentu. Cize realne to znamena zvolit nieco z tria SaS, Obycajni ludia, SDKU. Nieco z toho vyberiem, aj keby som si mal hodit mincou. :)

Inak stale nemam 100%-nu istotu v jednej resp. v dvoch veciach. Napisem ich ako vyroky a pripadne ma opravte, resp. ak su tie vyroky spravne, tak to pls. potvrdte, nech som si na istom:

1. Ak obcan da hlas strane, ktora sa nedostane do parlamentu, tak takyto hlas sa nasledne prerozdeli pomerne medzi strany, ktore sa do parlamentu dostanu, podla ich percent.

2. Ak obcan odovzda nespravne vyplneny hlasovaci listok, alebo listky viacerych stran v jednej obalke, alebo prazdnu obalku, tak takyto neplatny hlas sa nasledne prerozdeli pomerne medzi strany, ktore sa do parlamentu dostanu, podla ich percent.

Ja to chapem tak, ze v oboch pripadoch sa ten hlas prerozdeluje, tzn. zvolit akukolvek stranu, ktora sa do parlamentu nedostane, alebo odovzdat neplatny hlas znamena v podstate to iste ako nevolit a teda odovzdat väcsinu hlasu Smeru, nie?
Zobraziť komentár 13.02.2012 - 18:31:08
00
Kresla sa rozdelia v pomere odovzdanych platnych hlasov stranam s nad 5%-nym ziskom. Neplatny hlas je to iste ako nevolenie. Takto tomu rozumiem ja. Ak sa mylim tak ma niekto opravte.
PS Mam pocit ze obycajni ludia zacinaju uz tiez neobycajne blbnut.
Zobraziť komentár 13.02.2012 - 18:43:55
00
1.správne
2.ak zle vyplníš čiže krížik miesto krúžku tak hlas je platný akurát prednostné hlasy sa
nepočítajú.

3.neplatný hlas je neplatný,čiže sa neprerozdeľuje.Prerozdeľujú sa len platné aj keď prepadnuté hlasy.
Zobraziť komentár 13.02.2012 - 18:45:34
00
Len pre istotu. Tvoje tvrdenie Triki nepopiera moju prvu vetu, ze?
Zobraziť komentár 13.02.2012 - 18:51:14
00
a v podstate neplatný lístok akurát zvyšuje účasť inak nič,rozdiel medzi tým zostať doma.
Zobraziť komentár 13.02.2012 - 18:55:22
00
Ak budeme voliť gorilie strany Smer,SDKU,KDH a Most,tak vlastne volíme Pentuhttp://www.osud.cz/sites/default/files/penta.pdf
Zobraziť komentár 13.02.2012 - 18:56:45
00
Mozno mas pravdu ale ak budes volit tych druhych nebudes volit J&T? Nie je to divne ze len Penta je zla?
PS Zial nie som akcionarom ani jednej z tych skupin.
Zobraziť komentár 13.02.2012 - 19:32:41
00
Pista, dik za upresnenie - samozrejme som to myslel tak, ze sa hlasy prerozdelia len medzi strany, ktore ziskaju aspon 5%, len som to zabudol uviest. Je mi jasne, ze ak sa strana nedostane do parlamentu, nemoze jej byt pridelena pomerna cast prepadnutych hlasov kedze ona sama cast tych prepadnutych hlasov vytvori. :)

Ak obcan odovzda listky viacerych stran v jednej obalke, alebo prazdnu obalku, tak takyto neplatny hlas sa nasledne prerozdeli pomerne medzi strany, ktore sa do parlamentu dostanu, podla ich percent.

neplatný hlas je neplatný,čiže sa neprerozdeľuje.Prerozdeľujú sa len platné aj keď prepadnuté hlasy.

Ak to vyssie co som napisal ja neplati (prave k tomu som sa chcel dostat), tak to znamena, ze ak odovzda obcan prazdnu obalku, tak jeho hlas sa neprerozdeli medzi strany, ktore sa dostanu do parlamentu. To znamena, ze ked si niekto neviete vybrat co zvolit a teda kvoli tomu volit ist nechcete, alebo chcete len tak bachnut hlas nejakej strane, co do parlamentu urcite neprelezie, tak by ste mali radsej ist odovzdat prazdnu obalku. Tym zabezpecite, ze vas hlas neziska ziadna zo stran, ktorej hlas dat nechcete.

P.S. triki, z toho vyplyva, ze Ty svojou neucastou vlastne pravidelne podporujes v poslednych volebnych obdobiach hlavne Smer. Nemusis sa za to hanbit, mohol si davno priznat farbu. ;)
Zobraziť komentár 13.02.2012 - 19:40:57
00
V spoločnosti to už poriadne vrie,aj ked niektorí na tomto fore budu zase voliť megazlodejov http://volby.sme.sk/c/6258508/miting-sdku-v-topolcanoch-sprevadzal-piskot.html
Zobraziť komentár 13.02.2012 - 20:05:21
00
8) Ano jezus presne tých podporujem čo ľudí vyhodili z roboty lebo nechceli dať role do sku.veného družstva a tých čo ľudí pred maturitou vyhadzovali zo školy...alebo ich červené klony v sdkú,kdh a v podstate všetkých ostatných partají....a ich červené deti čo nám tu robia zle sú dnes v pente,jety istrokapitál a dalších štb finančných partičkách...menšie zlo neexistuje pretože to vždy vyprodukuje zlo väčšie.
takže pre krajinu je len jedna alternatíva,ale tú zatial nikto neponúkol. :punch:
Zobraziť komentár 13.02.2012 - 22:42:54
00
jezus myslím že to tvoje je správne ... a teda neplatný hlas je prerozdelený tiež tak isto ako hlas nevoliča ... a to stým hlasovaní na istotu je jeden háčik ... práve pre túto úvahu skončili perspektívne strany (podľa mňa) ako OKS, rokmi sa trhali a podstata im unikla a nakoniec skončili ako ohrdnuté osobnosti, s ktorých si ja matovič robí len srandu .. ale ak by sme nehlasovali na istotu pred rokmi tak možno mohli byť hybnou silou .. a lepšou ako dzurinda-mikloš s čarno-hrušovským
Zobraziť komentár 14.02.2012 - 07:33:46
00
jezus, triki, pišta

KTO má čas, chce všetko vediet poriadne, TU ma študijný material:
http://app.statistics.sk/nrsr2012/files/NRSR2012_metodika.pdf
potom podajte skrátenu správu
:-)
Zobraziť komentár 14.02.2012 - 07:40:39
00
Sorry LL. Ako som uz kdesi naznacil uz mam casenku do krematoria mozno vypisanu. Takze nehodlam zbyvajuci cas zabijat ftakovinami. To si radsej namiesto spomenuteho prezeram temu o vysnivanych kraskach. :-)
Zobraziť komentár 14.02.2012 - 07:51:09
00
To si radsej namiesto spomenuteho prezeram temu o vysnivanych kraskach. :-)

Pista, tvoj pristup k zivotu ma fascinuje stale viac :y:
Zobraziť komentár 14.02.2012 - 08:53:08
00
Pišta sa pozerá verejne a ty TAJNE...
je v tom len taký maličký rozdiel :D
Zobraziť komentár 14.02.2012 - 09:16:29
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up