Lokalizácia
Formulár sa odosiela
gulas.sme.sk
www.rouming.cz
Zobraziť komentár 07.05.2024 - 10:50:55
00
arrow_leftZipsik napísal:
B-komplex píše články na sme? :O to som doteraz akosi nezachytil.

Nepíše články, ale komentáre a píše ich roky a pravidelne.
Zobraziť komentár 07.05.2024 - 12:54:39
03
https://dennikn.sk/3977752/za-slovensko-bude-o-novej-pandemickej-zmluve-rokovat-kotlar-ktory-pandemiu-covidu-spochybnuje/?cst=283a184b69c0f0640736e2d4cff1cc5ef93e70df0bb34130330228f34cf4e2fc

Kotlár ide do Ženevy, nominácia level majiteľ mäsiarstva na vegánskej konferencii :facepalm:

Tak ešte Pišta na šéfa súdnej rady, Miki + Brucho št. tajomníci na spravodlivosti a je to komplet.
Zobraziť komentár 07.05.2024 - 19:07:52
011
Aby odtiaľ nešiel Klusom domov 🤭
Zobraziť komentár 07.05.2024 - 20:42:40
00
Včera sa udialo až priveľa "náhod".
Najskôr sa Bratčikov otočil na opätku pred ÚV , pretože hoci ho tam pozval kolaborant Gašpar, opozícia ho čakala s fotografiami zavraždených ukrajinských obetí. A toľko vodky za rána pán okupant určite ešte v sebe nemal, aby to ustál.
Potom bombové vyhrážky na školách, v bankách a NAY predajniach.
E-maily boli poslané z ruskej adresy. Koho to prekvapuje, nech zodvihne pravú ruku a ľavú nohu.

https://www.facebook.com/groups/200418140661660/posts/1396729517697177/
Zobraziť komentár 08.05.2024 - 09:03:19
27
ja hlavne nechapem to pchanie sa do zadku RuSSku ked sme Putinom oznaceny za nepriatela RuSSka. Kazdopadne to ich vladnutie je len o ukazke moci a arogancie, pre tento stat zatial neurobili nic, len mu skodia ako nikto predtym.
Zobraziť komentár 08.05.2024 - 09:08:36
012
Kvôli voličom, kvôli starším voličom. Občas mám pocit, či sa nechcú starší občania SR "pomstiť" za to, že ich deti/vnuci/pravnuci odišli preč, na západ SR či rovnou do zahraničia. A okrem toho si "adoptovali" Pelle.........ta ako náhradu za vlastné deti.
Zobraziť komentár 08.05.2024 - 09:35:51
03
arrow_leftpetersa napísal:
... a malá časť pôjde "pokrikovať heslá" na protesty PS. (som volič PS, súhlasím s protesty, ale furt opakovať tie isté heslá, mi už príde trapné).

Tiež som mal toto štádium, ale potom niekto múdry v nejakom podaste (Káčer? Ódór? už si nepamätám) objasnil, že keby nebolo tých protestov, tak sme už v háji - všetky tie premlčacie doby, zmeny trestných sadzieb a ďalšie malé či väčšie ústupky urobil Fico aj pod vplyvom ľudí na námestiach. A tiež je dôležité aj naďalej protestovať kvôli EÚ - ak vidí, že je v krajine rezistencia proti nástupu autokracie, tak je dôslednejšia pri svojich pozíciách a požiadavkách, ako keď vidí pasívne a odovzdané obyvateľstvo (ako v Maďarsku za ostatné roky).
Tie protesty skrátka mali a budú mať význam, aj keď sú už tie heslá otravné a my si ten význam ani neuvedomujeme, lebo zvnútra nevidíme ich pozitívne dopady. Fico a EÚ však ich dopady vidia.
Zobraziť komentár 08.05.2024 - 09:36:48
38
Ja súhlasím s protesty obecne. Ale ak to má mať význam, nemôže to byť "sólo" akcia PS či inej strany. To nestačí. A aj "dramaturgia" je žalostná. Ja nechcem "sýčkovat", ale ak sa bude na protestoch vykrikovať iba "hanba" či podobné kraviny, tak sa nič nezmení. Je potrebné pristúpiť k činom, len v krajine, kde 2/3 štátnej správy podporuje Smer a zbytok pohrozil Fico vyhodiť, tak sa nedá očakávať v strednodobom horizonte zmena. Sú prakticky len 2 možnosti, odísť alebo sa zmieriť a počkať na "prelomovú" udalosť, čo môže byť vystúpenie z EU/NATO, úplný kolaps verejných služieb, bankrot....
Zobraziť komentár 08.05.2024 - 09:58:47
02
Skúsim ešte raz:
Jasné, protesty samé o sebe to nevyriešia. Ale sú potrebné, pretože sú súčasťou riešenia (napr. tebou spomínaný impulz prelomovej udalosti bude určite silnejší, ak bude v atmosfére búriacich sa obyvateľov, než v atmosfére kľudnej a odovzdanej).
Ako občania nemáme medzi voľbami veľa možností, ako zmeniť stav alebo aspoň dopomôcť k jeho zmene. A protesty sú jednou z tých mála vecí, ktoré robiť môžeme a ako som uviedol vyššie, majú určitý efekt.
Viem, je to otravné a na pohľad bezútešné a určite sa tie protesty dajú nejako zlepšiť, ale skrátka nikto iný to za nás neurobí. Čakať na nejaké spásneho lídra, ktorý to pre nás zachráni - to je postoj voličov Fica a spol.
Zobraziť komentár 08.05.2024 - 10:07:38
04
Súhlasím, ale v jednom sa mýliš. Ako občania máme aj medzi voľbami veľa možností, ako zmeniť stav. Ani toho "lídra" netreba. Zmenu ale musia chcieť sami ľudia a tí to nechcú. Ako som spomínal, 2/3 statnej správy Smer, zbytku sa vyhráža prepustením. Preto sa bude čakať na "prelomovú" udalosť. Stačí pozrieť na Maďarsko, aby bolo jasné, aký bude vývoj na Slovensku.
Zobraziť komentár 08.05.2024 - 10:32:53
01
Tak, ale určite musia byť protesty trocha výraznejšie. Keď chodím u nás tak je to také trocha vyplakavanie ako nám ukradli demokraciu a krajinu a je to vidieť aj na znižujúcej sa účasti. Zároveň mi to pripadá, že sme druhej strane iba na smiech. Ďalším problémom je v regióne prakticky nezáujem opozičných strán. Väčšina protestov je organizovaná občianskou spoločnosťou. Strany by mali na tom viac zapracovať a aj sem poslať niekoho známejšieho, kto by vedel pritiahnuť ľudí. Možno len tak zo zvedavosti, aby ho videli naživo. Rasťo Káčer tak išiel napr na pozvanie do RS. Sám za vlastné. U nás bol Michal Wiezik, ktorý pochádza z nášho kraja a to bolo tak všetko. Protesty sú teda ok, ale treba zmeniť prístup.
Zobraziť komentár 08.05.2024 - 10:36:25
01
Zase ako prostí občania až tak veľa možností na zmenu stavu nemáme a preto musíme využívať tie, ktoré sú.

Ak mám uviesť za seba, tak popri obligátnom kričaní hesiel na protestoch (nie veľmi častého, pretože žijem v malom meste v kopcoch) sa napríklad v online aj in person diskusiách snažím vysvetlovať (nie konfrontovať a urážať) ľuďom na druhej strane. Podľa mňa to má efekt - som si istý, že som "zlákal" najmenej jedného kolegu - ešte cez pandémiu antivaxer a proputin a v posledných voľbách to hodil PS a Korčokovi (aj keď iba ako menším zlám), nehovoriac o tom, že som k voľbe PS presvedčil napríklad otca, bigotného katolíka a dlhoročného voliča KDH. A predpokladám, že som zviedol aj ďalších, len si netrúfam zhodnotiť, komu to tam napokon naozaj hodili ...
Keby čo len tretina z "nás" toto dosiahla v najbližších troch rokoch, tak možno budúce voľby dopadnú inak, ako si prajem Fico.
Môj podpis nechýba na žiadnej z potrebných podpisových akcií a petícií.
Občas sa dopustím nejakého článku, ale nie som si istý, aký to má efekt.
Svoje názory neskrývam pri stretnutiach a rokovaniach.
Som skrátka "aktívny občan".

Ale ako píšem, okrem vstupu do aktívnej politiky nemá občan okrem volieb veľa možností a preto musí využívať tie, ktoré sú dostupné. Naša sila nie je vo veľkej efektivite jednotlivca, ale v efektivite trpezlivého, ale asertívneho davu, respektíve synergie malej efektivity milióna jednotlivcov.
Zobraziť komentár 08.05.2024 - 10:48:13
49
arrow_leftlukjur napísal:
Tak, ale určite musia byť protesty trocha výraznejšie. Keď chodím u nás tak je to také trocha vyplakavanie ako nám ukradli demokraciu a krajinu a je to vidieť aj na znižujúcej sa účasti. Zároveň mi to pripadá, že sme druhej strane iba na smiech. Ďalším problémom je v regióne prakticky nezáujem opozičných strán. Väčšina protestov je organizovaná občianskou spoločnosťou. Strany by mali na tom viac zapracovať a aj sem poslať niekoho známejšieho, kto by vedel pritiahnuť ľudí. Možno len tak zo zvedavosti, aby ho videli naživo. Rasťo Káčer tak išiel napr na pozvanie do RS. Sám za vlastné. U nás bol Michal Wiezik, ktorý pochádza z nášho kraja a to bolo tak všetko. Protesty sú teda ok, ale treba zmeniť prístup.

1. Hej, mohli by byť výraznejšie, v tom určite súhlasím. Ale pomáhame tomu? Ja som napríklad odmietol vystúpiť na jednom proteste u nás, to nebolo veľmi správne. Teraz so to už vyčítam a ak ma organizátori oslovia opäť, už asi pôjdem.
A pomáhame vôbec organizátorom?
2. Obsah protestov (napr. "vyplakávanie") nie je až tak podstatné, ako počet miest (bodov na pomyselnej mape) a počet účastníkov. Ficovi je jedno, o čom a ako kričíme, on sa pozerá na to, že koľko.
3. samozrejme, že sme druhej strane na smiech. To však svedčí o nich, nie o nás.
4. Občianske protesty sú hodnotnejšie, ako stranícke. Ale vďaka aj za tie stranícke :-)
Zobraziť komentár 08.05.2024 - 10:54:43
11
K bodu 4. Áno, sú hodnotnejšie lebo vychádzajú z podstaty, ale stranícke by mohli mať väčší dosah. Aj z dôvodu podstaty opozičnej politiky, možnosti financií a známych osobností mimo politiky, ktoré možno skôr pritiahnu oni ako občiansky aktivista.
Zobraziť komentár 08.05.2024 - 11:12:13
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up