Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Vypichol si uplne nepodstatnu vec. Snad nikto necakal od vlady radikalnych dezolatov nejake dodrziavanie prav mensin.

Ovela zavaznejsi je tento odsek:

Tak, že počas druhého dňa nášho oficiálneho programu v New Yorku začala kolegom zo stálej misie OSN vypisovať nejaká žena s ruským menom, že chcú stretnutie Lavrova s Blanárom. Bola z ruskej stálej misie pri OSN. Bol som pri tom, keď bolo ministrovi Blanárovi povedané, že je tu takáto žiadosť. A tu sa ho zastanem, lebo bol z tej informácie podráždený a nepáčilo sa mu to. Dokonca by som povedal, že bolo vidieť, že ho to irituje. Hneď si zavolal kolegov, ktorým prišli správy od tej Rusky cez WhatsApp, a pýtal si viac informácií. Prešla noc, bol utorok, celé to utíchlo a delegácia mala plánovaný obed v reštaurácii blízko OSN. Na nej mal byť aj minister. Na ten obed však neprišiel. Diplomat z našej misie pri OSN dostal úlohu ich odprevadiť do Tudor City, čo je časť Manhattanu, na istú ulicu a ministra pri tom sprevádzal Kubiš. Diplomat dostal pokyn, aby ich odprevadil len na roh ulice a mal hneď odísť, aby nevidel, do akej budovy idú a s kým sa majú stretnúť. Bolo to celé zvláštne a takto sa diplomacia nerobí. Keď sme sa to dozvedeli, v celej delegácii sme sa zhodli na tom, že toto môžu byť iba Rusi.

Nikto z kancelárie teda nevedel, kam minister odišiel?

Áno, nikto z kancelárie ani z ľudí, ktorí boli v delegácii vrátane veľvyslancov pri OSN a v USA. Nakoniec tvrdili, že mal súkromný program, ale minister Blanár bol v New Yorku prvýkrát, takže by som sa veľmi čudoval, že by tam mal nejaké súkromné stretnutie.

Čo ste si o tom jeho zmiznutí vtedy mysleli?

Že to bolo stretnutie s Lavrovom a všetci sme z toho mali hlavy v smútku, lebo sme vedeli, že to Rusi iba nafotia a zverejnia, lebo je to pre nich propagandistická príležitosť a vôbec nie je v záujme Slovenskej republiky. Potom sa minister pripojil k nám a jeho program pokračoval.
Zobraziť komentár 02.12.2024 - 21:09:45
19
pre niekoho vlastizrada, pre ineho bezny pracovny den… a bude horsie
Zobraziť komentár 02.12.2024 - 22:15:57
04
Dnes ráno som videl billboard od SNS s textom, že zastavili financovanie lgbti projektov. 🤨
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 07:56:11
00
Ak raz niekedy? Smer (či jeho klony) skončia, ako sa bude dať toto "vyčistiť" či "opraviť" bez plošných "čistiek" alebo rušenia komplet inštitúcii, fakt neviem.
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 08:26:44
00
nebude, to chce pekne poohybat ustavu, len ci na to budu mat gule
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 09:36:53
00
arrow_leftfoobar napísal:
Vypichol si uplne nepodstatnu vec. Snad nikto necakal od vlady radikalnych dezolatov nejake dodrziavanie prav mensin.

Ovela zavaznejsi je tento odsek:

Ja by som zase vypichol toto:

Kam sa podľa vás posúva slovenská zahraničná politika s Jurajom Blanárom? On málo cestuje do zahraničia, takmer nikto nechodí k nám, ministerstvo beží na polovičné obrátky.

Skôr beží na štvrtinové. Záleží na tom, či ste optimista alebo pesimista. Ja sa snažím byť niekde v strede. Chcem ešte povedať, že Juraj Blanár zahraničnú politiku neriadi. Formálne sedí na tej stoličke, ale myslím, že jeho rozhodovanie je úplne minimálne. Videli sme veľmi často, že plnil inštrukcie z úradu vlády, alebo išlo o komunikáciu cez generálnu tajomníčku Vozáryovú od Roberta Kaliňáka alebo cez štátneho tajomníka Eštoka od premiéra Fica. Pokiaľ mám však odpovedať na otázku, kam sa uberá zahraničná politika pod premiérom Ficom, máte dve možnosti. Ak ste optimista, poviete si, že strácame kredit a bude trvať nejaký čas, kým sa po zmene bude obnovovať dôvera v nás. Bude to trvať roky, ale menej ako desať po zmene tejto vlády. Takže to bude trvať, ale nie je to skaza, ako napríklad zásahy do životného prostredia – keď zrúbu národné parky alebo zničia zásoby podzemnej vody, to nevieme obnoviť ani za 100 rokov. Dôveru spojencov obnoviť vieme, hoci to bude trvať veľa času, peňazí a vypätia. Pesimistický prúd, a povedal by som, že sú to ľudia ako Rastislav Káčer, ale hovorí, že sa zahraničná politika za Roberta Fica uberá mimo sféry EÚ. A to je niečo, z čoho mám zimomriavky.

Máte po roku v Blanárovej kancelárii pocit, že to môže byť ten druhý scenár?

Nikdy som nechápal fetiš Roberta Fica s ekonomickou diplomaciou. Tá je vo svojej podstate a vo všeobecnosti, samozrejme, v poriadku. Ale teraz je to ich mantra, dogma, ale nerozumel som, čo s tým stále majú. Ale až keď tieto veci nedávno pomenoval Rastislav Káčer, tak som si uvedomil, čo by to mohlo znamenať.Môže to byť príprava na vytvorenie si novej siete mimo EÚ pre prípad, že z EÚ odídeme alebo z nej budeme vylúčení. A to by tomu dávalo zmysel.
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 11:27:40
04
Káčer nekreslí situáciu pesimisticky. Kreslí ju realisticky a nebojí sa popísať stav veci nahlas bez servítky a to je kariérny diplomat. Len my stále odvraciame zrak, že však až také zlé to predsa nemôže byť a v skutočnosti je to ešte oveľa horšie ako sa zdá!
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 12:06:07
210
Tak čo,ako toto dopadne-bude "skutok sa nestal" ?

Nadácia Zastavme korupciu podáva trestné oznámenie v prípade vily Kažimírovej partnerky vo Francúzsku. Vyzýva na vyšetrenie finančných transakcií, ktoré môžu podľa nadácie súvisieť s legalizáciou výnosov z trestnej činnosti a prijímania úplatkov. Partnerka guvernéra NBS kúpila nehnuteľnosť, keď jej prišli peniaze od Jozefa Brhela.

https://dennikn.sk/minuta/4340612/?ref=mwat
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 13:37:54
41
to je "tutovica"
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 13:48:59
01
Andrej ide opáčiť moskovské semafory...

Andrej Danko po Novom roku vycestuje na návštevu Moskvy. Uskutoční sa už 10. januára, povedal šéf SNS v rozhovore s dnes už bývalou asistentkou poslanca Ivana Ševčíka Mimi Šramovou.

Na cestu, ktorú uhradí Národnej rade, nebude sám. V oficiálnej delegácii by ho malo sprevádzať šesť poslancov. Danko menovite spomenul Tibora Gašpara, Richarda Glücka a Adama Lučanského, ktorí sa vraj na cestu prihlásili.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23419425/dankovi-schvalili-cestu-do-moskvy-poleti-s-dalsimi-poslancami.html
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 14:11:25
01
Osobnosti.... :puke:
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 14:14:46
012
Kolaboranti!
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 14:18:43
109
viac, ako to, že tam idú mi vadí, že sa vrátia...
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 14:50:28
029
Pise chlapik https://www.facebook.com/skromne, zenu ma lekarku

Fico chce lekárov prinútiť zákonom k práci v nemocnici pod hrozbou trestu odňatia slobody...to preto potreboval vyprázdniť väznice plné svojich kumpánov.
Lekárom, ktorí ho volili, prajem všetko najlepšie.

To už nie je moja krajina. nie ak je manželka jednou nohou v base. ked pridu po teba, pochopis aj ty.

Prijala ponuku v zahranici. nie tam kde sme chceli ale dnes to fico zaklincoval, tak radsej ujdeme skor. Emigracia kym mi fico zavre ženu do basy.
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 14:58:28
04
ja by som to spravil rovnako,a rovno vyhlasit vynimocny stav alebo nieco podobne. Nie je ten hranol tupy :lol:

Strenki nezavzdusnuj sa, jadrovi energetici to mame rovnako.Ohrozenie chodu hospodarstva, resp. chodu zdravotnictva. Neverim,ze podanim vypovede ten zakon nieco umozni.To su len talafatky
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 15:09:40
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up