Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftJaroh napísal:
... Kristina tu nejde o chýbajúce obchodné garancie (teda že dohoda bude dodržaná), ale bezpečnostné garancie pre Ukrajinu. Podľa Trumpovych mediálnych vyjadrení bezpečnostné garancie v dohode nie sú a má ich poskytnúť Európa, podľa analytikov však samotná investícia USA do Ukrajiny je tou garanciou - ako som už napísal.
...

Však o tom píšem. Obchodné garancie som spomenula ako príklad (pre Trumpa je to "iba" obchod). Ešte raz si prosím prečítaj čo som napísala, Dohoda o nerastných surovinách údajne neobsahovala bezpečnostné garancie zo strany USA pre Ukrajinu a teda bola bezcenná. A nemôžeš svojvoľne prehodiť povinnosť garancie na tretieho partnera (Európu), ktorého navyše nepozveš na jednanie.
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 10:06:21
00
Ak dohoda bola bezcenná, načo išiel Zelenskyj do USA?
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 10:08:57
01

Táto krajina nemá budúcnosť....
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 10:11:55
011
Príloha:
perineum.jpg
perineum.jpg 55.88 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 01.03.2025 - 11:40:10
09
Bolo to naplánované prepadnutie Zelenského, Trump hrá ruského agenta, píše NY Times. Svetové médiá hovoria o konci západného spojenectva

https://dennikn.sk/minuta/4497176/?ref=mpm
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 11:50:31
02
"I hate this fucking country"
https://www.instagram.com/share/reel/_9dfinjec
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 11:54:55
610
arrow_leftJaroh napísal:
Ak dohoda bola bezcenná, načo išiel Zelenskyj do USA?

Vies ty co je donutenie z pozicie sily? Co je vydieranie, ked tvoj zivot ma v rukach niekto iny a ak bude chciet, tak sa doslova nedozijes rana?

Co trepes o vyhodnej dohode, ked ua strana jasne povedala, ze to bola katastrofa a zelensky krical, ze take nieco nepodpise?! Kriste ved si precitaj aspon zakladne veci. To je fajn ze ty sa domnievas a ty mas pocit, ale sorry, neviem ci existuje jedina osoba, ktora je v debate o politike zvedava na tvoje " pocity".

A co sa tyka toho divadla. Bolo to presne to = divadlo pre slaboduchych. Toto nebola diplomacia, toto bol zamer a ciel bol pospinit Zelenskeho, co sa nie celkom podarilo. Je uplne jasne, ze o ziadnu dohodu tym narcisom neslo, pretoze keby ano, uz je davno podpisana. Ved to ostatne chceli dat povodne podpisat zelenskemu mimo kamier, len tak narychlo, ako ked smejdi podpisuju s babkami zmluvy na hrnce niekde v kulturaku.
Lenze on sa z nich neposral. A neposral sa ani v bielom dome, a neposral sa ani pred rokmi ked on neho trump chcel, aby si vymysel daku spinu na bidenovcov.
Tak ho teraz chcu zosadit v nadeji, ze s niekym inym sa "dohodnu", rozumej podpise im aj vlastnu mater a rozdelia si ukrajinu medzi rusko a usa.
Nastastie Zelensky ma gule, ake nemal nikto uz desiatky rokov. A s podporou europskych krajin moze Putlera z ua vyprasit a trump moze dalej trepat kktiny o kanade, gronsku, paname a vobec vsetkom, co vypusti z huby.
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 12:48:42
512
vyber z tlace, pardon, ze bez komentára

https://dennikn.sk/4496138/komentator-pataj-mat-nachystany-kufor-a-hotovost-take-zle-to-nie-je-ale-aj-ja-som-maval-plnu-nadrz/
(teda aspon k tomuto prvemu dam: bolo písané este pred stretnutím v Ovalnej pracovni)

https://domov.sme.sk/c/23455575/vadala-antonino-slovensko-podnikanie.html
(ze už viac ako rok)

https://www.investigace.cz/putinova-sekretarka-na-navsteve-v-praze/

https://www.investigace.cz/novy-internetovy-scam-podvodnici-pomahaji-podvedenym/
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 12:51:29
00
cokupit

1. evidentne čítam iné zdroje ako ty a - sorry - nečítaš aktuálne veci, argumentuješ skutočnosťami, ktoré už niekoľko dní neplatia.

2. zatiaľ čo ty svoje domnienky presadzuješ a kričís ako hotové fakty, ja sa snažím (najmä pre seba) analyzovať kroky oboch strán, aby som si vytvoril aspoň domnienky. Fakty sa zrejme nedozvieme nikdy alebo až v memoároch zúčastnených o pár desaťročí.

A ak nie si zvedavý na moje pocity, tak si ma zablokuj. Pekný deň :-)
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 13:18:23
02
Príloha:
hero_zero.jpg
hero_zero.jpg 41.68 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 01.03.2025 - 13:25:44
019
Môj názor ruzzko potrebuje prestávku pretože začína padať na hubu. Preto putler poveril trumpa-Krasnoja aby to dojednal. Dúfali, že sa Zelenský zlakne . Ten sa zachoval ako CHLAP Sláva Ukrajine!
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 13:27:43
218
Dufam, ze EU nebude vajatat, chopi sa prilezitosti a dohodne s UA ten barter (nerasty za techniku) namiesto USA. To by mohlo zasadne zmenit vyvoj a zobralo by to Dumb-ovi / Dump-ovi, pardon Trumpovi, vietor z plachiet.
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 13:32:07
126
arrow_leftJaroh napísal:
cokupit

1. evidentne čítam iné zdroje ako ty a - sorry - nečítaš aktuálne veci, argumentuješ skutočnosťami, ktoré už niekoľko dní neplatia.

2. zatiaľ čo ty svoje domnienky presadzuješ a kričís ako hotové fakty, ja sa snažím (najmä pre seba) analyzovať kroky oboch strán, aby som si vytvoril aspoň domnienky. Fakty sa zrejme nedozvieme nikdy alebo až v memoároch zúčastnených o pár desaťročí.

A ak nie si zvedavý na moje pocity, tak si ma zablokuj. Pekný deň :-)

Jasne, praUda je niekde uprostred a aj tak nam ju zidojasteri nikdy nepovedia. To tu uz dlho nebolo a tym by som tie tvoje pocity uzavrel. A neblokujem si nikoho, pretoze ked niekto trepe, je potrebne ho upratat. Schvalne si pozri, kolko si za tie svoje "pocity" dostal pacikov a zistis, ze zaujimaju presne - nikoho...

Jezus eu uz davno s ukrajinou dohody podpisane ma. Ved to je jeden z dovodov tej vojny, smerovanie do eu. Okrem ineho sa tie dohody volaju aj clenstvo v eu a povojnova obnova.
Cely ten hunbuk o mineraloch vznikol iba preto, ze Zelenskyj chcel vyuzit fakt, ze oranzoveho narcisa zaujima len on sam a peniaze. Tak si ho chcel naklonit mineralmi. A narcis po nich chnapol, ale chcel s nimi zozrat aj obe Zelenskeho ruky. Cele je to mimochodom jeden nezmysel. Velka cast zdrojov je na rusmi okupovanych uzemiach, nehovoriac o tom, ze kym by sa zacalo tazit, trump uz bude davno hnit v hrobe. Inak povedane ukrajinci by predali buducnost svojej krajiny vymenou za absolutne nic.
Kazdy stat sveta chce ich mineraly, kto na ne bude mat si ich kupi. Otazka je co za ne. Trump ich chcel zadarmo, pricom este otvorene strani rusom.
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 15:21:32
03
arrow_leftMarli napísal:
Kristina, na CT to vysvetľovali, ze ak chce byt mierový vyjednavac, tak musi byt 'nestranny' a preto sa mu nemaju davat taketo otazky ...

Ak chce byť niekto mierový vyjednávač, tak nemôže najprv obviňovať Zelenského, že je diktátor bez volieb a potom od neho čakať, že podpíše nejakú dohodu. Sám Trump vlastne spochybnil legitimitu niekoho, s kým chcel "akože" podpísať dohodu. Dávalo by to zmysel, keby sa Trump verejne nevyjadroval a nevyhrážal Ukrajine a druhú stranu obhajoval tým, že chápe prečo rusi zaútočili na UA. Takto sa to nerobí do psej matere. Pozveš si na stretnutie človeka, ktorý 3 roky bráni vlastnú krajinu proti zverstvám ruskej invázie a od začiatku rozhovor vedieš útočným tónom, kde ponižuješ a nasilu si dožaduješ rešpektu. Sám seba sa pýtam, či je to vedenie bieleho domu také najivné, že si mysleli že takto niečo vydealujú. No nie, lebo sú to vyvoňaní kravaťáci z wallstreet, nemuseli žrať posledné 3 roky z ešusu. Sprostredkovateľ mieru môže byť iba niekto, kto bude mať rešpekt a dôveru jednej aj druhej strany a to Trump nikdy nebude.
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 16:19:20
07
Dával som ráno do vedľajšieho vlákna, ale dám aj sem, mne takéto vysvetlenie dáva zmysel:
https://www.lidovky.cz/nazory/zelenskyj-trump-roztrzka-usa-ukrajina-rusko-valka-ponizeni-sikana-ovalna-pracovna-vance.A250228_204749_ln_nazory_lsva?zdroj=cxrecs#cxrecs_s
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 16:28:43
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up