Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Po odbornej stranke preco si ten dlhopis kupi len retard? Myslim ze podobne sa vyjadril aj clen SaS.
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 07:35:38
00
Pretoze kazdy kto si ho kupi, tak požičia svoje peniaze tejto debilnej vlade, ktorá ich pre...
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 07:48:26
06
A nákupom S&P 500 koho financuješ?
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 07:49:30
00
To ani neviem co je, nieto aby som to nakupoval
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 07:51:52
00
Dudo si pletie politicku a odbornu stranku. Z "odbornej stranky" ponukaju tie dlhopisy nadpriemerne zhodnotenie a prave preto ich aj opozicia kritizovala - na kapitalovom trhu si vie stat pozicat lacnejsie ako takto od obcanov.

Pre mna su tie dlhopisy financne nezaujimave a skor uvazujem ako volne peniaze investovat MIMO tohto statu.
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 07:55:01
02
Od Kišša to vyjadrenie bola zbytočná politická nadpráca. Obecne rétoricky je to od "mladých PS" veľmi slabé. Občas mám pocit, ako keby im viac záležalo na blahu koalície ako snahe dostať sa k moci.
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 08:03:45
01
Ja by som chcel pocut argument, preco si mam napr. kupit namiesto zlata tie statne dlhopisy, ktorych hodnotu moze (a dnes to vsetci aj robia) stat svojou monetarnou politikou manipulovat.
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 08:31:43
00
arrow_leftpetersa napísal:
Od Kišša to vyjadrenie bola zbytočná politická nadpráca. Obecne rétoricky je to od "mladých PS" veľmi slabé. Občas mám pocit, ako keby im viac záležalo na blahu koalície ako snahe dostať sa k moci.

Súhlas. Tie dlhopisy sú pre investičného laika (počítam sa medzi nich) finančne výhodné, ale opozícia to fakt nemusí chváliť a to aj keď tá myšlienka pochádza ešte z minulých vlád.

Ja som nekúpil, lebo Fico. Ak sa nič nezmení, tak podľa mňa do štyroch rokov nie je štátny bankrot úplne nereálny, čo ako sa to zdá za vlasy pritiahnuté. Predpokladám, že nenastane, ale nepredpokladám to až tak, že by som do toho vrazil vlastné prachy.
Keby bola normálna vláda, tak by som kúpil.

PS má viacero slabých postojov a vyjadrení, naposledy Hojso o sociálnom lízingu elektromobilov v kontexte dopravnej chudoby, predvčerom. Celé zle ... Celkovo má PS veľmi slabú expertízu v doprave.
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 08:48:12
00
Pokial sme v €urozone, tak statny bankrot je imho nerealny, pretoze ta zachrani ECB natlacenim novych penazi. Keby to neurobili, isli by sami proti sebe.
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 08:53:54
00
arrow_leftdodo58 napísal:
Ja by som chcel pocut argument, preco si mam napr. kupit namiesto zlata tie statne dlhopisy, ktorych hodnotu moze (a dnes to vsetci aj robia) stat svojou monetarnou politikou manipulovat.

keby si vedel co su to dlhopisy, vedel by si ze maju nominalnu hodnotu a fixny urok a k datumu splatnosti ti stat vyplati presne tuto ciastku, nic viac, nic menej
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 08:55:26
00
arrow_leftdodo58 napísal:
Pokial sme v €urozone, tak statny bankrot je imho nerealny, pretoze ta zachrani ECB natlacenim novych penazi. Keby to neurobili, isli by sami proti sebe.

Nevyznám sa v tom veľmi, tak dúfajme, že máš pravdu.
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 08:58:51
00
arrow_leftfoobar napísal:
keby si vedel co su to dlhopisy, vedel by si ze maju nominalnu hodnotu a fixny urok a k datumu splatnosti ti stat vyplati presne tuto ciastku, nic viac, nic menej

A cim ich vyplaca? Nie su to nahodou tie iste peniaze, ktore tlaci centralna banka? Cize v tom drzani dlhopisov si nesies zaroven riziko toho, ako bude hospodarit stat pocas tych x rokov.
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 08:59:36
00
sam tvrdis v inom prispevku ze riziko statneho bankrotu je nerealne, takze tam mas aj odpoved
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 09:05:33
00
To ze neocakavam, ze stat sa dostane do defaultu, pretoze podobne ako Grecko ho zahrani EU, neznamena ze statny dlhopis povazujem z dlhodobeho hladiska za vyhodnu ivesticiu. Prerobit na dlhopisoch mozes aj bez bankrotu, ak chapes co je inflacia. A tu narozdiel od vynosu stat negarantuje.
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 09:11:51
00
Štátne dlhopisy by mali byť z pohľadu rizika tie najmenej rizikové, z toho aj tie nízke, ale zaručené úroky. Osobne skôr preferujem vysoko rizikové fondy rozložené na obdobie x rokov + likvidita v banke za nejaký smiešny úrok 1,5%. Momentálne padá NASDAQ, tak osobne idem skôr do toho. Do 5 rokov tam môže byť rast okolo 15%.
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 09:15:59
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up