Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Peter Weiss,status na FB:

Ukrajinské deti nie sú dosť slovanské?
Na Kvetnú nedeľu zasiahli ruské balistické rakety centrum ukrajinského mesta Sumy. Zahynulo 34 civilistov, vrátane detí. Len niekoľko dní predtým útočili ruské sily na Kryvyj Rih – opäť civilné obete, opäť najmä deti. Opakuje sa vzorec: žiadna vojenská logika, len snaha udržiavať v ukrajinskom národe atmosféru strachu a zúfalstva.
Je to vojna impéria proti právu menšieho národa na existenciu. A tí, ktorí v minulosti odmietali pomoc Ukrajine s odvolaním sa na „mier“, dnes mlčia. Ich mlčanie je výrečnejšie než ich kedysi hlasné výzvy, aby sa „zastavilo zabíjanie Slovanov“.
Premiér krajiny, ktorý sa v kampani i po nej prezentoval ako muž mieru, dnes nedokáže nájsť ani len základnú ľudskú reč, keď ide o zavraždené ukrajinské deti. Pri konfrontácii s realitou agresie nezostalo z veľkých slov nič – len kalkulované ticho. Životy ukrajinských Slovanov zjavne nestoja ani za slovko súcitu.
Hovoriť o mieri, zatiaľ čo agresor systematicky ničí civilnú infraštruktúru a vraždí obyvateľov susedného štátu, nie je mierotvorba. Je to legitimizácia barbarského násilia ruského agresora. A je to opustenie základných morálnych princípov.
V prípade predsedu vlády však takýto alibizmus nie je len zlyhaním. Je to tiché, no jasné schvaľovanie barbarstva.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0bh5wCGV1uF4iDHfJ1Q7vLfWCiKstrJ6f2KgFQfGsYG1cndmbbouT7iMmBbGR1kKil&id=100073912672584
Zobraziť komentár 14.04.2025 - 08:19:24
019
Benedikovičová, Prušová: V Smere rastie z kauzy Očistec nervozita (video 33 min.)

https://www.youtube.com/watch?v=VhJfjoSpeis
Zobraziť komentár 14.04.2025 - 12:43:44
04
Ja sa na ten sud strasne tesim. Bude este zaujimave sledovat, co budu schopni spravit, aby sa nestal.
Zobraziť komentár 14.04.2025 - 14:09:46
02
Stavím sa,že "ctihodný sudca" Pulman v pravú chvíľu ochorie a bude PN tak dlho,kým tie spisy nepridelia ďalším sudcom na preštudovanie-to bude ešte na dlho ...
Zobraziť komentár 14.04.2025 - 15:39:30
00
Super-kpt.Semaforovič pácha politiskú samovraždu a zároveň naštve Smerohla-len tak ďalej :D

SNS podá návrh na zrušenie transakčnej dane pre živnostníkov a malých podnikateľov s obratom do 100-tisíc eur, ohlásil Andrej Danko. Objaví sa podľa neho v parlamente na májovej schôdzi. Ak ho neschvália skrátene, druhé čítanie by bolo až v septembri.

https://e.dennikn.sk/minuta/4583129
Zobraziť komentár 14.04.2025 - 18:52:00
00
tak ale taky zivnostnik s pausalnymi vydavkami zaplati na transakcnej dani 0 alebo par drobnych rocne, len si musi dat pozor co vsetko ma napisane na ico. pritom musi mat povinne podnikatelsky ucet (nastastie tu mame banky ktore ho maju zadarmo).
ani by som sa necudoval keby to s kludom preslo, lebo to bude par drobnych z celej tej sumy co tym ziskavaju.
Zobraziť komentár 14.04.2025 - 19:44:03
03
Asi tak
Zobraziť komentár 14.04.2025 - 20:44:49
00
Mam pocit ze asi predcasne volby budu, asi sa na tom dohodli.
Utvrdzuje ma v tom niekolko info v poslednom case.
Aj napr vid chrumkave reci kpt plg, ci rebelantske komentare prazdneho saka
Urcite bude obrovsky tlak aby tentokrat sa vydarila ustavna vacsina, to uz potom zacne riadna sodoma gomora..
Zobraziť komentár 14.04.2025 - 20:50:51
00
Vysetrovatel Pavol Durka podla informacii od ludi z SIS nespokojnych so sucasnou vladou: koalicia vymeni Zilinku, lebo su nespokojni, ze je makky o.i. aj voci curillovcom, novy GP ich zavrie do vazby, Fico povali vladu a temu curillovci pouzije v predcasnych volbach. Tie budu na jar 2026.

Sledujme vyvoj. ZIlinka ma dostat tucnu rentu ked uz teraz odstupi. Je to taku "dakujem darcek" od Fica. Ale ked to prezident vetuje a vlada to znova neschvali, bude Zilinka musiet odstupit aj bez renty. To mu mozno bude proti srsti, lebo Zilinka si uz v buducnosti moc neskrtne, ako sa zdiskreditoval. A urcite nie, ak sa k moci dostane opozicia. Cize renta moze byt do buducna jeho hlavny prijem. Ak to vlada znova schvali, bude zaujimave sledovat, ako pojde Hlas proti Pellegrinimu. Rovnako ak vetuje aj covidove amnestie. Pellegrini sa uz vyjadril, ze "niekto" tu chce predcasne volby. Inak zavretie curillovcov moze mobilizovat ja volicov opozicie. Neviem, ci by to bol od Fica dobry tah.
Zobraziť komentár 15.04.2025 - 07:09:08
01
nerozumiem, unika mi nieco? ... preco by odstupoval bez renty sam a len tak ho odvolat nemozu...
Zobraziť komentár 15.04.2025 - 08:01:26
00
A tu rentu mu nemoze nova vlada zase zrusit?
Zobraziť komentár 15.04.2025 - 08:11:30
10
Hlas nepojde proti Pellemu. To len Pelle hra divadlo pred volicmi ze aky je chrumkavy a ze akoze nepodpise vsetko co mu Ficko posle. Ak to aj vetuje, a vlada to schvali aj napriek tomu, Pelle sa bude vyhovarat, ze ved on im to vetoval a nesuhlasi s tym. To iste ocakavam pri covidovych amnestiach.
Zobraziť komentár 15.04.2025 - 08:26:47
00
Aj keby hral Pelle divadlo (k comu sa aj ja priklanam), tak v pripade veta by to musela vlada prehlasovat a bez Hlasu to neda. Cize Pelle vetuje -> Hlas znova odhlasuje. To je jednoznacny konflikt, aspon pre media, ktore do toho budu vrtat (len chvilku, predsale, su to slovenske media). Ale zasa vieme aj ako Pelle drzi slovo. Co povedal vcera dnes uz nemusi platit.

arrow_leftDudo napísal:
nerozumiem, unika mi nieco? ... preco by odstupoval bez renty sam a len tak ho odvolat nemozu...

Pretoze ho prinutia. Fico ma urcite paky. Inak by Zilinka neskakal, ako piska. Bud bude pracovat ako chce Fico, alebo pojde. Renta nerenta.
Zobraziť komentár 15.04.2025 - 08:34:00
01
toto sa mi dost paci
Otvoriť v novom okne thumb_up2thumb_down
Zobraziť komentár 15.04.2025 - 08:59:25
814
arrow_leftdislukas napísal:
Ak to aj vetuje, a vlada to schvali aj napriek tomu,

arrow_leftskorpion napísal:
tak v pripade veta by to musela vlada prehlasovat a

Nie vláda, ale parlament.
Zobraziť komentár 15.04.2025 - 09:20:28