. To som myslel tou "inteligenciou". Nedávať na jednu váhu komentár zo sociálnej siete, hoci aj zopakovaný x krát s dátami z nejakého erudovaného zdroja, či už vedeckého alebo z overeného spravodajského média.
Bohužiaľ AI nemá odkiaľ poznať relevantnosť alebo nerevantnosť tých ASCII znakov, ktoré si dáva dokopy (lebo v podstate nič iné nerobí) a ktoré sú pre nás informáciami, ale pre algoritmus je to len neustále sa učenie, že ktoré slovo ako často nasleduje po/pred ktorým (zjednodušujem!.
Ale iné som ešte k tomuto chcel: vysvetlovala mi jedna programátorka, že na rozdiel od všeobecného názoru AI predbežne nemá šancu zásadne vytlačiť programátorov. Je to zaujímavé: počítače sú stále výkonnejšie a výkonnejšie a to umožňuje programátorovi písať stále menej menej kvalitné kódy. Voľakedy totiž, keď boli počítače ešte málo výkonné, musel programátor veľmi starostlivo zvažovať využitie každého bytu operačnej pamäte, zaťaženie procesora a pod. Teraz už nemusí, keďže väčšina počítačov je predimenzovaných vzhľadom na to, čo sa od nich požaduje, a teda programátor nemusí dolovať každé percentíčko kapacity počítača. Takže AI agenti sa učia zo stále menej a menej kvalitných kódov a preto kódy, ktoré potom AI aplikácie napíšu, sú neefektívne (a stále neefektívnejšie) a vyžadujú veľa zdrojov. No a amplifikácia tej neefektívnosti v čase bude pravdepodobne oveľa väčšia ako nárast zdrojových kapacít počítačov. A teda programátor ako človek bude stále potrebný buď priamo na písanie efektívnych kódov (kľudne aj s využitím AI) alebo na kontrolu kódov, ktoré napísala AI.
Celkom ma to zaujalo

Je tu nejaký programátor?