Lokalizácia
Formulár sa odosiela
K tym migrantom..nechapem trosku preco porovnavate pri tych pribehoch migrantov z europskych krajin s tymi inokulturnymi. Spolocne maju asi len nazov migrant, inak byvaju zvycajne vyrazne rozdielni.
Ono si to staci trosku zazit, zazil som islamske demonstracie v Londyne, vo Viedni, bol som oar rokov dozadu v Bruseli, zrovna po nejakych teroristickych utokoch a hoci som sa citil velmi bezpecne, pretoze kazdych 200m bola hliadka policie, ci obrneny transporter, pred hotelom nam neustale hliadkovali 4 vojaci s utocnymi puskami...ano v meste som sa citil bezpecne aj v noci, ale nebolo to vo finale nic prijemne. Z ktorych krajin prisli teroristicke utoky?
A z davu, ktori prechadza ulicou, na ktorej ste aj vy a protestuje...vlastne ani neviete preco ide ozaj obava, strach a citite davovu psychozu a fanatizmus sucasne.
Takze chapem ludi, co ziju v zahranici a hoci su migranit, ze maju strach z inych migrantov...pretoze tito nasi sa prisposobili zivotu v krajine, kde ziju, ale inokulturni casto az tak velmi nie a vacsinou pozaduju prave sirenie svojich kulturnych specifik.

Niektore veci si treba zazit a az potom si na ne robit nazor.

Na odlahcenie na zaver vtip nasho Matusa Prehraj-Suda, kde som sa dozvedel, ze vdaka nekompromisnej politke RF a samozrejme s Matuskovym prispenim sa u nas kulturno-spedificki migranti neusidlili a nemame s nimi problemy ako na zapade.
Dodatocne ti za tuto extra sluzby dakujeme Robert a Matus.
Zobraziť komentár 17.11.2025 - 14:48:51
00
Toto vraj nebolo v škole, na okresnom úrade to malo byť.
Zobraziť komentár 17.11.2025 - 14:49:57
00
arrow_leftskynet napísal:
Hlavne je protizákonne aby mali kampane politické strany v škole, nie?

To sa konalo na okresnom úrade.
Zobraziť komentár 17.11.2025 - 14:50:09
02
arrow_leftflegko napísal:
K tym migrantom..nechapem trosku preco porovnavate pri tych pribehoch migrantov z europskych krajin s tymi inokulturnymi. .... deleted ....

Flegko, problém nie je vo (vnímanej) bezpečnosti, to je legitímny pocit, nič proti nemu, ale nie je relevatná vec. Keby si sa mal báť o svoju bezpečnosť, tak nenávidíš šoférov.

Problém je v našom latentnom rasizme a netolerancii. My nenávidíme trebárs moslimov (Židov, Čechov. Maďarov, Rómov, LGBTQ atď atď atď) nie preto, že by nás ohrozovali, ale preto, lebo sú iní a preto, lebo politici nám vtĺkajú do hlavym že nám škodia. To je veľakrát opisovaný sociologický, nie bezpečnostný fenomén.
Zobraziť komentár 17.11.2025 - 15:02:15
09
flegko my nemáme veľmi veľa farebných migrantov. Proste po 15 rokoch fica krajina v takej riti, že tu ani farební migranti nechcú byť vo veľkom. Teda zatiaľ, kým fico nedovezie 150 tisíc moslimov z Uzbekistanu.
Ukrajinci vyzerajú ako my, kým sa medzi sebou nerozprávajú, ani nevieš, či je Slovák, či Ukrajinec. Ich deti rozprávajú úplne plynulo Slovensky ako tie moje. Naučili sa okamžite.
Ako je možné, že tu ten rasizmus nenávidí Ukrajincov? Zlováci nemajú "farebných" či "islamistov" tak nenávidia Ukrajincov.
Však tu nerobia bordel, pracujú. Ich deti chodia do školy, stretávam ich denne na chodníku. Sú čistí, slušní.
Máme vo vchode rodinu Ukrajincov, 2 malé dievčatá ako tie moje. Pozdravia sa, usmejú, paráda.
Aký problem? Tí istí, čo nadávajú na farebných migrantov v USA (černosi, hispánci), v západnej európe (arabi, či z afriky), tak tu nadávajú na Ukrajincov
Rasizmus, nič iné, iba obyčajný rasizmus a ak to obhajuješ (ja môžem migrovať, ty a ty nie), podieľaš sa na tom.
Že má byť hranica EÚ a Šengen hermeticky strážená, s tým súhlasím.
Zobraziť komentár 17.11.2025 - 15:06:55
016
napr v cz, ukrajinci zarobili statu viac ako dostali na davkach.
nie je emigrant ako emigrant.
i.ibb.co
i.ibb.co-
Zobraziť komentár 17.11.2025 - 16:12:51
02
K tým imigrantom asi toľkoto... (Áno, viem, Európa nie je Amerika, ale aj tak)
pbs.twimg.com
Zobraziť komentár 17.11.2025 - 16:17:35
08
arrow_leftpeter120 napísal:
napr v cz, ukrajinci zarobili statu viac ako dostali na davkach.
nie je emigrant ako emigrant.

Aj na Slovensku. Dokonca to vyrátala ficova vláda, konkrétne Kmec kým ešte nezačal kradnúť a nezačali ho odvolávať:
Ukrajinskí utečenci zaplatili na daniach a odvodoch viac peňazí, než Slovensko vynaložilo na pomoc pre nich, ukázala analýza pre vicepremiéra Petra Kmeca z ficovej vlády.
V roku 2024 výdavky 98 mega (z toho EÚ preplatila 2 tretiny), príjmy 217 mega do štátneho rozpočtu.
Ten moment, keď Ukrajinci platia mnohým štátnym zamestnancom platy či seniorom dôchodky a oni ich pritom nenávidia a vyháňajú domov na Ukrajinu...
Od dneška môžeme každého, kto tvrdí, že ‚ich živíme‘, nazvať oficiálne usvedčeným klamárom.
https://www.slov-lex.sk/elegislativa/legislativne-procesy/SK/LP/2025/180
Zobraziť komentár 17.11.2025 - 16:34:54
08
arrow_leftlukjur napísal:
Vyzerá to na ďalšiu cestu do Moskvy. Možno preto Fico dostal virózu.

vcera tlakoval wc, dnes tlakuje hlavy dochodcom v nitre
Zobraziť komentár 17.11.2025 - 17:02:20
00
TT

Prílohy:

IMG_0343.jpeg
IMG_0343.jpeg 225.34 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

IMG_0345.jpeg
IMG_0345.jpeg 172.92 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 17.11.2025 - 17:12:39
016
I nás nadštandard 🤟

Prílohy:

Screenshot_2025-11-17-17-37-02-874_com.miui.gallery-edit.jpg
Screenshot_2025-11-17-17-37-02-874_com.miui.gallery-edit.jpg 155.25 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 17.11.2025 - 17:37:34
06
i.ibb.co
i.ibb.co
i.ibb.co
Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
Zobraziť komentár 17.11.2025 - 18:39:34
00
Ta3 akurat dava prejav fica ku 17.11., namiesto toho aby davali prenos niektoreho z protestov :o Ta3 je smeracka zumpa, mazem si ju z programov :puke:
Zobraziť komentár 17.11.2025 - 19:33:04
217
Na Námestí slobody vraj 50k, no ja mám pocit že na jednom z predošlých protestov bolo aj plnšie... 50k by malo byť najvác, či? Poľahčujúci moment je ten dážď na začiatku ...
Zobraziť komentár 17.11.2025 - 19:48:23
00
V Banskej Štiavnici určite najviac ľudí za ostatné roky. Počet neviem odhadnúť, hádam vyššie stovky, ale určite bolo najplnšie námestie za pár rokov.
Zobraziť komentár 17.11.2025 - 20:01:49
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up