No napríklad sa ozvú vo svojom okruhu, bubline ... keď bude debata v pracovnom kolektíve , či medzi kamošmi, susedmi, alebo na ulici, či v obchode, že ten Šimečka je progresívne zlo a oni čušia a neozvú sa. Keď je debata, ako progresívci ničia našu suverenitu, ale zničená NAKA, ŠP, SNG, SND, SNM, RTVS a teraz tento úrad na ochranu oznamovateľov to nikto nerieši, nadáva sa na liberálov a Šimečkovu mamu. Keď sa nadáva nonstop na Brusel, ale trestný zákon a krádeže v celej krajine ľudia často neriešia a ticho tolerujú. Ak sa nadáva na Ukrajinu, zastaviť to a pomenovať, že problém je náš ruSSký kolaborant podriemer. Ak sú protesty, konečne prísť všetci, nie len niektorí. Atď... možno máte lepšie priklady a nápady.
No, ja to či píšeš robím a zrejme patrí medzi tých aktívnejších v tejto sfére, ale to nie je "odpor". Diskutovanie, presviedčanie, účasť na demoškách (ešte lepšie aj pomoc pri ich organizovaní) sú nevyhnutné veci, ale samé o sebe veľa nezmenia.
A nie, neviem, čo by bol efektívny "odpor", na efektívny odpor som príliš slušný a morálku rešpektujúci človek. A to ma deprimuje ... (vďakabohu som už ale v trochu vyššom veku a príliš veľa jazdím autom, na bajku a chodím po horách medzi medveďmi a skaliskami, tak sa v tých sračkách, čo prichádzajú, už asi nebudem dlho trápiť, ale teda mladším určite nezávidím).