To je problém internetovej diskusie. Priveľa vecí tu je vytrhnutých z kontextu. Na otázku, či sankcie alebo pokles cien ropy zasiahli ruskú ekonomiku a štátne financie, asi nie je práve najlepšie odpovedať grafom amerického štátneho dlhu.
Ja som len narážal na to, že ľudia často debatujú o politike, prejavujú sympatie tej - či onej mocnosti a uniká im, že ekonomická moc je často kľúčovým faktorom pri porozumení medzinárodných javov.
Tak na zorientovanie, tu je obrázok vývoja GDP za 10 rokov. Ani to nevysvetľuje všetko, no tie pomery ekonomických síl stoja za zamyslenie.
pali uz to zvladol ale co mna z toho grafu zaujalo viac ako statny dlh (ktory tiez rusku rastie voci HDP rychlejsie ako USA pri letmom pohlade na graf od paliho) bol pokles prijmu a inflacia.
neviem ako tebe ale mne sa teda omrvinky nezdaju to ze dolar je velmi silny, americania ak idu na dovolenku niekam von tak si mozu kupit viac respektive to maju lacnejsie a maju inflaciu na opacnom extreme ako rusko. ale ano kazdy vytrhne co sa jemu zda ako dolezite...
USA ekonomika je v poradecku akurat na papiery....... grafov a cisielok vam naseriem za noc plny kybel..........
a hadat sa tu s nikym nebudem ale zije mi tam svokra a viem svoje.... su v sracke az po usi aj ked sa tvaria ze im patri svet!!!!....... bez vojen by boli na kolenach uz davno
... ale no tak, svokre sa neodporuje. A keď to hovorí svokra, tak tá "amerika" v tých sračkách aj bude.
O čísielkách a grafoch tu hovorili už iní odborníci, ... taký Janko Ľupták.
Rozmýšľam, že ako USA pomohla napr. vojna vo Vietname, Afganistane, Iraku. Ako by im ekonomicky pomohlo vylodenie v Sýrii? Boli by bez tých vojen dnes na kolenách?
a nieje?.... FED tlaci nekryte dolare jak na beziacom pase.... stredna vrstva tam prestala existovat, 1/6 ludi ma jedlo na stravne listky......... moja svokra ma 57, uver na byt dostala v 48 rokoch na 30 rokov a uz dnes vie ze ho nezaplati a asi sa dohodne s bankou ze uver bude banka vyplacat jej ale ked sa pominie, byt bude banky...... nedajboh aby sa dozila 78 lebo bude bezdomovec........ kazde rano zerie za hrst bobul a vitaminov lebo si nemoze dovolit byt chora............ pritom je to inteligentna VS vzdelana osoba hovoriaca slovensky, rusky, nemecky a logicky anglicky........... ma dve roboty aby fungovala..... pred troma rokmi si potrhala vazy v kolene.... ma poistenie zdravotne aj socialne co jej plati zamestnavatel.... je pripoistena na rizikove sporty......... komedia stala 30 000 dolarov..... dostala aj tak zaplatit 10 000 !!!!..... aj ked platis a si zamestnany, ked ides lekarovi musis mat min. 100 dolarov vo vacku!!!!!!!!! ..........
a vam to tu este niekomu pride jak fungujuca ekonomika???
A MOJU SVOKRU NEHAJTE NA POKOJI.... JE TO NAJLEPSIA SVOKRA NA SVETE...... 10000 MIL NA ZAPADE .. ..a na pohreb svojich rodicov ktorych sme dochovali a odisli rok po sebe nedosla..... drahe letenky
laco .... teba beriem.....ty mna nemusis...... ale slavny vyrok Rorschilda po pade burzy v 1928..... nastartovat ekonomiku nam pomoze len vojna..... a ajhla..... za par rokov sa uz svet mlel.....
Trošku mi to pripomenulo starý indický príbeh, ako sa dvaja slepci hádajú o tom aký je slon. Jeden ohmatáva jeho nohy a hovorí: "Už viem, slon je ako les. Hmatám tu kmene stromov." A druhý sa dotkol pohyblivého chobota a kričí: "Mýliš sa, slon je ako had!"
a jak vzdy je pravda niekde v strede
nikto nieje zly ani dobry.... ani rusko ani usa ani cina......
....jak hovori indicke prislovie (asi uz spominane)..... kazdy vidi svet cez okuliare ktore sa hodia na jeho oci
hawk
len jedna vec mi nie je celkom jasná ... ??
prečo tá najlepšie svokra žije v takej strašnej krajine ... keď inde (nebudem radšej menovať) by jej bolo tak FAJN
najlepsia bolo myslene ironicky .... ze ju vidim raz za X rokov .......... a preco?.....sak zije si svoj americky sen
ale aby som nehanil.... svokra je ok
boli aj vojny a boli aj krizy . akurat by ma ako ekonomickeho neodbornika zaujimalo ako to skonci. lebo tlacenie stale novych a novych penazi na vytvaranie novych dlhov.......no mne to hlava nebetie...
pocitam ze sa pan Šiškin v rodnej vlasti neuchytil ked po studiu zametal ulice a vykonaval robotnicke prace. Takze prislo zaujatie voci rodnemu kraju a zacal v Zurichu pisat taketo clanky. LL snad si nemyslis ze rusky emigrant bude pisat o rusku v dobrom
V dobrom ci zlom? Dolezite je ci pisat pravdivo. No ak zvazime pocet zavrazdenych pisatelov teda napr. novinarov ci blogerov v Rusku a v Zurichu ... tak je volba pomerne jednoducha.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Prepana (respektive pre Paliho) a kde tvrdim ze ekonomika statu je len o zadlzeni?
Ja som len narážal na to, že ľudia často debatujú o politike, prejavujú sympatie tej - či onej mocnosti a uniká im, že ekonomická moc je často kľúčovým faktorom pri porozumení medzinárodných javov.
Tak na zorientovanie, tu je obrázok vývoja GDP za 10 rokov. Ani to nevysvetľuje všetko, no tie pomery ekonomických síl stoja za zamyslenie.
pali uz to zvladol ale co mna z toho grafu zaujalo viac ako statny dlh (ktory tiez rusku rastie voci HDP rychlejsie ako USA pri letmom pohlade na graf od paliho) bol pokles prijmu a inflacia.
neviem ako tebe ale mne sa teda omrvinky nezdaju to ze dolar je velmi silny, americania ak idu na dovolenku niekam von tak si mozu kupit viac respektive to maju lacnejsie a maju inflaciu na opacnom extreme ako rusko. ale ano kazdy vytrhne co sa jemu zda ako dolezite...
A to ma obama este vyhodu, ze proti nemu nezaviedli sankcie, skor naopak.
a hadat sa tu s nikym nebudem ale zije mi tam svokra a viem svoje.... su v sracke az po usi aj ked sa tvaria ze im patri svet!!!!....... bez vojen by boli na kolenach uz davno
O čísielkách a grafoch tu hovorili už iní odborníci, ... taký Janko Ľupták.
Rozmýšľam, že ako USA pomohla napr. vojna vo Vietname, Afganistane, Iraku. Ako by im ekonomicky pomohlo vylodenie v Sýrii? Boli by bez tých vojen dnes na kolenách?
a vam to tu este niekomu pride jak fungujuca ekonomika???
A MOJU SVOKRU NEHAJTE NA POKOJI.... JE TO NAJLEPSIA SVOKRA NA SVETE...... 10000 MIL NA ZAPADE
laco .... teba beriem.....ty mna nemusis...... ale slavny vyrok Rorschilda po pade burzy v 1928..... nastartovat ekonomiku nam pomoze len vojna..... a ajhla..... za par rokov sa uz svet mlel.....
nikto nieje zly ani dobry.... ani rusko ani usa ani cina......
....jak hovori indicke prislovie (asi uz spominane)..... kazdy vidi svet cez okuliare ktore sa hodia na jeho oci
hawk
prečo tá najlepšie svokra žije v takej strašnej krajine ... keď inde (nebudem radšej menovať) by jej bolo tak FAJN
ale aby som nehanil.... svokra je ok