Lokalizácia
Formulár sa odosiela
a stále bez odpovede ako si predstavuješ vystúpenie z EÚ..
len tak na margo - najväčšia privatizácia šla do rúk domácim, čiže aj následná likvidácia (to len na margo o lacnom výkupe zo zahraničia)
nezmyselný systém dotácii polnohospodárskej výroby v EÚ znamená pre nás asi toľko, že na západe je každých 100e polno výroby dotovaných 15e a u nás (tuším) 20 (alebo 22), čiže nie, nevieme konkurovať..len dosť pochybujem, že po vystúpení by sme vedeli...
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 16:46:48
00
Mladí ľudia nedajte na reči ľudí ktori žili v socializme /česť výnimkám/. Až keď tie generácie vymrú, až sa zabudne na tú ideologiu, až potom máte reálnu šancu začať odznova.
Keci že vtedy bolo lepšie sú len keci. Možno bol život jednoduchší ale určite nie lepší!
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 17:01:21
03
arrow_leftMailoKE napísal:
a pre PhilJ ... preco vy "demokrati" mate stale chut niekoho niekam vystahovavat? Ja som tu doma ... prezil som tu cely svoj aktivny zivot, tak si tie blbe poznamky laskavo nechaj!

No ked sa ti tak cnie za "starymi dobrymi casmi", dal som ti tip na krajiny kde mozes opat zazit vsetko co ti chyba - vazenie za kritiku vladnych rozhodnuti a ziadnu perspektivu na lepsi zivot.
Nenut ale nas, ostatnych, aby sme to zazivali s tebou.
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 17:03:51
00
PhilJ Co to mas, prosim ta, za matros? Pisal som nieco z toho, co mi prisudzujes? Napisal som analogiu odtrhnutia od EU ... nic viac. A myslim, ze celkom sedi. O starych casoch vies kulove ... vtedy si tahal akurat tak kacicku po dvore. Mozes precitat aj 100 knih o vojne a aj tak nebudes vediet, ako skutocne vyzera, kym ju nezazijes na vlastnej kozi. Ja ti do tvojho zivota nekecam, zi si ho ako chces ... je tvoj, tak si ho uzivaj, druhy pokus uz mat nebudes.
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 17:14:17
00
arrow_leftHosť napísal:
Mladí ľudia nedajte na reči ľudí ktori žili v socializme /česť výnimkám/. Až keď tie generácie vymrú, až sa zabudne na tú ideologiu, až potom máte reálnu šancu začať odznova.
Keci že vtedy bolo lepšie sú len keci. Možno bol život jednoduchší ale určite nie lepší!

Hmm ... cize nieje pravda co tvrdi vacsina, ale to, co hovoria "vynimky"? ... To su mi veci!
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 17:20:37
00
Mailo tá hovoriaca väčšina je tá ktorá musí vymrieť a neboj sa patrím do nej samozrejme aj ja!
Vieš človek má tendenciu prikrášlovať veci minulé. Pamätá si iba veci dobré a na zle zabúda, to asi príroda tak zariadila. Preto ľudia stále napredujú.
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 17:30:11
00
arrow_leftMailoKE napísal:
Ten odchod z EU by som prirovnal k dievcine, ktoru uniesli kdesi daleko do cudzej krajiny, obrali o doklady a vyzliekli a nutia ju k prostitucii ... A teraz otazka ... stoji jej to za to, usilovat sa o utek, ked je vlastne v teplej izbe a ma co jest a nevie, co sa deje momentalne mimo tuto izbu? Vonku moze byt zima, nema peniaze, nema doklady, nema saty ...

Niekto nas do EU nasilu "uniesol"? Matne si spominam, ze prebehlo referendum, a hoci ucast nebola nijako oslniva, bolo to zatial jedine platne referendum u nas a ludia hlasovali za. Celkom nechapem, ako moze toto niekto prirovnavat k unosu a nutenej prostitucii a v dalsom prispevku vyzdvihovat nasu skvelu situaciu pred rokom 89, nehnevaj sa na mna, ale toto ma velmi daleko od triezveho uvazovania.
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 17:36:12
03
Pre Europsku krajinu, ktora chce prosperovat, neexistuje ina alternativa ako EU. Slovensko je odkazane na export tovarov a sluzieb do EU - ak by sme nemali pristup na tento trh, tak sme skoncili. My sme pre EU mala, absolutne bezvyznamna krajina - my nie sme ziadna Britania (30 nasobne HDP v porovnani s SK), aby sme mohli vyjednavat o podmienkach clenstva alebo aby sme mohli vystupit a ponechat si pritom vsetky benefity ktore z EU mame.

Ak chces aby Slovensko bolo "sebestacne", musis znovu zaviest planovane hospodarstvo a teda autoritativny rezim. Inak nikoho neprinutis aby pracoval na poli ked moze buchat do klavesnice a zarobit 10x viac.
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 17:37:21
04
K tej sebestačnosti trebárs k obilninám môžem povedať, kedže roky som robil na stanici leteckej polnohospodárskej činnosti. Vtedy boli výnosy obilnín aj 80q/ha. Len málo ľudí vie, že vtedy sa aplikovalo pred sejbou aj 600kg viaczložkových hnojív NPK,GVH atd. na hektár. Pri začiatku vegetácie na jar 200kg/ha liadku. V máji znova postrek DAMom to je tekutá varianta liadku. A to bola len výživa ešte do toho treba zarátať ochranu pred škodcami alebo chorobami.
Myslím, že dnes by to asi nebolo možné či už s hladiska egologického ale aj ekonomického.
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 18:03:39
00
tu nejde o to ze by boli dotacie ako take zle, zle je to ako ich vyuzivaju na odburanie konkurencie,dotuje sa u nas to co "netreba" , potom napr. jeme hnile zemiaky co precestovali pol sveta...."ale dotovana je napr. repka ktora sa nakoniec pouzije ako palivo,lebo je jej nadbytok ....
ano minulost si idealizujeme ,ale ked niekto vseobecne povie ze bolo iba zle, tak to nie je pravda ,tak ako aj teraz nie je iba dobre ...vsetko ma svoju dobru aj zlu stranku....
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 18:06:49
02
Ta doba bola zla vo svojej podstate. Takisto mozes obhajovat fungovanie Nemecka v tridsiatych rokoch, lebo ved ludia sa mali lepsie, ako desat rokov predtym, hospodarstvo napredovalo, ludia mali pracu atd. Ani jeden z tych rezimov by som nerelavitizoval tym, ze nebolo vsetko zle. Takyto pristup je idealna cesta k tomu, znova si to zopakovat. Aj jeden, aj druhy rezim zacal vyhrou v slobodnych volbach. Tak to ku*va prestante podcenovat a obhajovat.
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 18:18:05
02
a kto to dop*ce obhajuje ?! pisem vseobecne, to uz tu nikto nevie citat s porozumenim ,ale len doplna co chce aby mohol rypat...ludia furt opakuju tie iste chyby , robia hrubu ciaru ,co je taktiez dvojsecna zbran....nebolo a nie je nic idealne pretoze aj naroky a vsetko sa meni....rozumny clovek vidi "dobre" aj "zle" na kazdej dobe...co pre neho momentalne prevazuje je otazka vnimania atd. a nejedna sa len o materialne veci
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 18:39:19
02
Kvakob, ty si v kolonke "podcenuje", nemyslim si, ze by si to obhajoval. Principialne nemozem suhlasit s nikym, kto povie, ze nebolo vsetko zle, vela ludi si to potom moze dezinterpretovat. Ano, boli veci, ktore boli navonok lepsie, ako je to dnes(nezamestnanost, "sebestacnost"), ale vychadzali z choreho systemu. Zamestnany si musel byt, bez ohladu na to, ci tvoja praca bola zmysluplna. Ano, aj dnes mame v statnej sprave vela nezmyselnej prace, a to je to, co treba postupne odstranit, nie podporovat. Ja si fungovanie statu nepredstavujem ako nieco, co sa postara o to, aby sme sa mali lepsie. Ja si stat predstavujem ako niekoho, kto spravuje za vyzbierane peniaze oblasti, ktore by na komercnej baze fungovali problematicky(policia, armada, sudnictvo, infrastruktura, uzemne planovanie atd.), pricom nehadze ludom polena pod nohy pri snahe podnikat, zamestnavat ludi atd...
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 19:01:56
00
http://pavelherman.blog.idnes.cz/c/358016/Komuniste-udajne-kradli-a-nic-nevytvorili-Zde-jsou-nektera-fakta.html
blog.idnes.cz
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 20:11:37
00
To nemozes mysliet vazne :puke:
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 20:29:47
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up