Bicyklujem. A vhodne sa obliekam. Nejazdím za mokra. V zime nejazdím ťažké prevody, skôr sa vykmihám pri nízkych pulzoch, aby som sa moc nezadýchal. Pri teplote pod nulou stačí pojazdiť 1,5, maximálne 2 hodiny.
Strážim si nohy a hlavu. Na hlavu dobrý neprefúknuteľný klobúk (fleecová lyžiarska čiapka) a na nohy dve-tri-štyri vrstvy (moira - teplejšie
ponožky - windstoperové ponožky) + návleky na tretry. Na nohy stačia dlhé gate, vo väčších zimách sa primažem červenou Emsponou. Na vrch ide moira a letný
dres (pri väčších zimách aj návleky na ruky - rukávky) - taký smešny teplý dres, ktorý by som sĺo na seba neobliekol a neprefúkavá vesta (mám dve - jednu tenkú na jesen, druhú hrubšiu na zimu). Pri teplote blížiacej sa k nule vytiahnem cyklo bundu, podľa teploty zhodím niektoré vrstvy. Na ruky mi stačia windstoperové rukavice, pri teplotách okolo nuly a nižších prípadne pod ne natiahnem tenké bavlnené chirurgické rukavičky.
Po dojazde teplá sprcha a potom čaj s červeným vínom, občas s rumom. Pivo vynechávam, zo studeného bolí hrdlo a teplé nie je dobré. Niekedy vynechám aj čaj, ostanem len pri tom crnom vine. Dve-tri hodiny po jazde chodím po byte lepšie oblečený, aby ma neofúklo z otvoreného okna.
Zvyčajne cez zimu prekonám jedno nachladnutie, miernejšiu virózu. Každý druhý rok sa nechávam očkovať proti chrípke.