Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Bicyklujem. A vhodne sa obliekam. Nejazdím za mokra. V zime nejazdím ťažké prevody, skôr sa vykmihám pri nízkych pulzoch, aby som sa moc nezadýchal. Pri teplote pod nulou stačí pojazdiť 1,5, maximálne 2 hodiny.
Strážim si nohy a hlavu. Na hlavu dobrý neprefúknuteľný klobúk (fleecová lyžiarska čiapka) a na nohy dve-tri-štyri vrstvy (moira - teplejšie ponožky - windstoperové ponožky) + návleky na tretry. Na nohy stačia dlhé gate, vo väčších zimách sa primažem červenou Emsponou. Na vrch ide moira a letný dres (pri väčších zimách aj návleky na ruky - rukávky) - taký smešny teplý dres, ktorý by som sĺo na seba neobliekol a neprefúkavá vesta (mám dve - jednu tenkú na jesen, druhú hrubšiu na zimu). Pri teplote blížiacej sa k nule vytiahnem cyklo bundu, podľa teploty zhodím niektoré vrstvy. Na ruky mi stačia windstoperové rukavice, pri teplotách okolo nuly a nižších prípadne pod ne natiahnem tenké bavlnené chirurgické rukavičky.
Po dojazde teplá sprcha a potom čaj s červeným vínom, občas s rumom. Pivo vynechávam, zo studeného bolí hrdlo a teplé nie je dobré. Niekedy vynechám aj čaj, ostanem len pri tom crnom vine. Dve-tri hodiny po jazde chodím po byte lepšie oblečený, aby ma neofúklo z otvoreného okna.
Zvyčajne cez zimu prekonám jedno nachladnutie, miernejšiu virózu. Každý druhý rok sa nechávam očkovať proti chrípke.
Zobraziť komentár 10.09.2007 - 21:41:25
00
Ako prevencia pomaha napr. Acidko a kvasena kapusta (vraj na najviac vitaminu C).

Ale preboha nie naraz :D :D :D
Zobraziť komentár 10.09.2007 - 21:55:16
00
Ak pridem domov, a citim ze asi budem po dnesnom vyjazde zajtra chory, tak si dam caj a vela cesnaku :) a rano je vsetko OK :) fakt, ten cesnak mi pomaha.
Zobraziť komentár 10.09.2007 - 22:17:25
00
billes: len si treba niekedy aj umyt zuby po tom cesnaku.
/nebolo to myslene ako hruba urazka, len mi to pripomenulo jedneho mojho spoluziaka zo skoly, respo by vedel rozpravat, ze rešpó/ :lol:
Zobraziť komentár 10.09.2007 - 22:42:36
00
no tak kapusta kysla to je fakt no.1 na prechladnutie. preventvivne si ju nedavam ale ked citim ze na mna ide choroba tak hej a uz velakrat mi pomohla. len sa treba prekonat (aspon ja sa musim lebo mi to az tak nechuti surove) a zjest ju surovu vytiahnutu zo suda a nie varit s klobasou lebo vitamin C je velmi citlivy na teplotu a po prevareni sa tam uz takmer vobec nenachadza.
Zobraziť komentár 10.09.2007 - 22:50:35
00
pri bakterialnych infekciach - antibiotika, pri virusovych - virostatika, to uz je na lekarovi aby spravne posudil diagnozu

respo, dakujem za upresnenie, tak som to myslel, zial casto sa stretavam, ze bezni lekari nerozlisuju medzi infekciami a decka odmalicka cpu antibiotikami, ktore vobec nezaberaju...

mam pre vas jeden zazracny recept :shock: : naloz do uzatvaratelnej flasticky vlasske orechy (vylupane) a strucky cesnaku, zalej medom a nechaj odstat. Kazdy vecer pred spanim jednu lyzicku, zapi mliekom alebo zajedz jablkom (proti cesnakovemu zapachu)... :idea:
Zobraziť komentár 11.09.2007 - 10:30:04
00
...mam pre vas jeden zazracny recept :shock: : naloz do uzatvaratelnej flasticky vlasske orechy (vylupane) a strucky cesnaku, zalej medom a nechaj odstat. Kazdy vecer pred spanim jednu lyzicku, zapi mliekom alebo zajedz jablkom (proti cesnakovemu zapachu)... :idea:

:shock: :shock: :shock: no neviem ci by takyto mix neskoncil na podlahe :? Ked som bol maly a chory,mama ma pchala(skusala) teplym mliekom s cesnakom-ked som to vypil,vyslo to spat a uz mi to viac nenutila...Clovek citi,ked na neho cosi ide alebo ked je premrznuty,vtedy tepla sprcha,vana,sauna,horuce kakao,caj(kludne aj s tym rumom :P )alebo varene cervene vinko...ale ked to prechodis,zbiera sa to a mozno nie hned,ale vypukne to chorobou.Lieky beriem iba v najhorsich pripadoch ked vseto ine zlyhalo(vysoka horucka a pod.)
Zobraziť komentár 11.09.2007 - 13:11:21
00
tak warzone to nebude zapijat mliekom ale rumom, aj ten je dobry proti cesnakovemu zapachu... :lol:
Zobraziť komentár 11.09.2007 - 13:13:58
00
Cesnak treba dať večer aj frajerke a potom zápach nikomu nevadí, lebo smrdíte obidvaja rovnako. 8)

Aj ja mám práve nádchu a okrem už spomínaných fajn vecí by sa nemalo zabúdať na fernet. trochu
a dnes som objevil ešte jednu rýchlu metódu. Uvidím či zaberie. Vkladať lyžicou čerstvo nastrúhaný chren do 5 fľaštičiek. Sople zmizli na hodinu. :lol:
Zobraziť komentár 11.09.2007 - 13:40:34
00
billes: len si treba niekedy aj umyt zuby po tom cesnaku.
/nebolo to myslene ako hruba urazka, len mi to pripomenulo jedneho mojho spoluziaka zo skoly, respo by vedel rozpravat, ze rešpó/ :lol:

ja len chcem podotknut ze som to nebol ja, ale moj a kašov spoluziak :wink:
Zobraziť komentár 11.09.2007 - 17:52:01
00
Ja si dávam preventívne Lipový čaj s medom a do toho riadnu dávku Slivovice,alebo ešte lepšie Belovice :lol: ,aj keď mi zima nejak nevadí,lebo trávim min. 10-12hodín vonku či je +35,alebo -20C a ten cesnak má určíte pozitívne vlastnosti tiež ho konzumujem :wink:
Zobraziť komentár 11.09.2007 - 18:51:37
00
Ja si dávam preventívne Lipový čaj s medom a do toho riadnu dávku Slivovice,alebo ešte lepšie Belovice :lol:

ano toto odporucam chalosom cez prestavku pred zemepisom... :lol:
Zobraziť komentár 12.09.2007 - 10:22:42
00
Vitamíny v prírodnej forme a otužovanie.
Ale to otužovanie celoročne,nie už keď príde zima.A tiež nepovažujem otužovanie,len sprchovanie v studenej vode.Základ je dobrý krvný obeh,ak by bol nedostatočný treba ho rozpumpovať.Vidím to v robote.Prídem k perohrýzom,v októbri už majú pustené teplovzdušné fúkače,okná pozatvárané,nabalení jak cibule,smrad jak v Carihrade.A všetci sú sopľaví.
Ja prídem z dielne,tričko s krátkymi rukávmi a v tej kancelárii mi je za 2 minúty na odpadnutie.Ak už je skutočná zima,základ je nohy v teple a suchu,čapica,niečo okolo krku a pozor na kríže.
Zobraziť komentár 07.10.2007 - 06:03:41
00
SAUNA SAUNA SAUNA.. uz teraz sa na nu tesim... Je to podla mna vyborny sposob ako sa udrziavat fit aj cez zimu. Neviem, ci mi pomohla prave sauna, ale odvtedy ako sa chodim saunovat som nebol nachladeny ani nepamätam... 8)
Zobraziť komentár 07.10.2007 - 20:56:40
00
ja mozem potvrdit pozitivne ucinky 0,5L vodky kazdy piatok :)

nebol som chory uz ani nepamatam...ale kto vie...mozno je to aj niecim inym :)

www.niccololapidari.com
Zobraziť komentár 08.10.2007 - 23:38:30
00
keyboard_arrow_up