nie, relevantné info vyzerá takto:
- ideme študovať toto, pre toto a pre toto
- takouto metodikou (popis, zdôvodnenie, vyvrátenie predpokladaných námietok voči nej)
- uskutočnili sme takto takéto pozorovania/experimenty
- získali sme takéto dáta
- takto sme ich interpretovali, náš model je (modely sú)..., zhoda s modelmi je v... nie je v... a pre toto a pre toto, takže platí model tento a to a to treba ešte nejako došolíchať (pravdepodobne takto)
- ďakujeme za pozornosť
jáááj a k tým dátam, tie sa sluší dať k dispozícii... ja mám DVD s nasnímkovanými imidžmi ku všetkým svojím meraniam v šuplíku, čiže je to priamo záznam z prístroja, a napr. v Acta Crystallographica ... kto idete z akademických sietí možno máte zaplatený prístup aj sem
http://dx.doi.org/10.1107/S0108270109001917tak je tam taký link že Structure factors (
http://journals.iucr.org/c/issues/2009/02/00/eg3005/eg3005Isup2.hkl) kde je to meranie spracované do formátu ktoré je schopný použiť každý kryštalograf na svete a preriešiť to, či som sa náhodou nesekol
taký Dick Marsh veľmi rád hľadal chyby v cudzích štruktúrach napr.
čiže moja práca so všetkými relevantnými dátami je úplne otvorená hodnoteniu celou vedeckou komunitou, tak má slušná veda vyzerať, nie je to JPP, a keby si snáď niekto myslel, že som sa sekol v redukcii dát (z "fotiek" na DVD na ten deponovaný .hkl) tak nemá problém odo mňa dostať kópiu DVD a ešte si môže na pracovisku kde sa to meralo overiť či sa tam niečo také naozaj meralo (jedno meranie stojí od 2000 vyššie, takže už z dôvodov "kto to zaplatí" sa to eviduje) a pri troche šťastia sa tam tiež môže nájsť ten záznam ako na DVD, takže si môže overiť, či som ho necheatol (čo si neviem veľmi predstaviť, navyše, sú borci, čo pozrú na image a strelia typ prístroja)
pri podozrení, že by bolo niečo s prístrojom, je naň možné poštvať technikov z Kumy alias Oxford Diffraction alias Varianu, ktorí by sa vyjadrili, že meral by fair means - prevádzkové logy sú koniec koncov súčasťou toho DVD záznamu
v neposlednom rade každý slušný model má presne určené podmienky za ktorých platí, ale aj za ktorých neplatí (vedecký model/teória musí byť tzv. falzifikovateľný, lebo bez toho sa nedá určiť pravdivosť); uvedené "špiriti" modely majú oblasť platnosti určenú iba ochotou dostatočne ľahkoverného subjektu im uveriť...