Lokalizácia
Formulár sa odosiela
zdravim.
robime maly prieskum ohladom srotovneho, ktore tu nedavno prebehlo.

prosim ak niekto z vas, alebo niekto z vasej rodiny vyuzil tuto moznost, nech je taky dobry a vyplni prilozeny dotaznik. nasledne poprosim poslat dotaznik na pm.

dakujem
Zobraziť komentár 07.05.2009 - 09:39:57
00
potom tu zverejni vysledky
Zobraziť komentár 07.05.2009 - 21:11:29
00
Zešrotovat treba toho xuja čo to vobec vymyslel.
Zobraziť komentár 07.05.2009 - 21:12:55
00
Niektoré vraky ktoré zošrotovali už roky nepatrili na cesty ale keď som pri šrotovisku videl dedka vo felícii ktorá asi ani nebola vytiahnutá v daždi a vyzerala ako priamo z predajne ako ju ide dať zošrotovať za nejakých 1500euro a potom si kúpil Daciu tak sa mi zastavil rozum :idea: :roll: :roll: :roll:
Zobraziť komentár 08.05.2009 - 08:32:04
00
Srotovat Feliciu je naozaj chore, snad mali stanovit nejaku hranicu pre rok vyroby auta. Ale myslim si, ze ma to aj klady - zmiznu doslova nebezpecne auta z ciest (aj ked len malo, pretoze kazdy kto ma velmi stary voz, pravdepodobne nema ani na novy).
Zobraziť komentár 08.05.2009 - 19:41:27
00
Zešrotovat treba toho xuja čo to vobec vymyslel.

no, z casti suhlasim... ale to srotovne nebol taky zly napad...
v USA idu teraz davat srotovne nieco cez 4000$ a v taliansku myslim srotovne uz frci cca 10 rokov... takze ono to nieje az tak zla vec... a je na kazdom, ci vyuzije alebo nie, a ci sa zadlzi kupou noveho auta alebo nie... takze tak.
Zobraziť komentár 08.05.2009 - 20:06:37
00
Lenze znas ludi masirovanych konzumom a davovou psychozou, viz dedula s felicii, myslim ze to neni moc dobry napad.
Presne jak sa tu vravi auta ktore boli zosrotovane aj ked este zdaleka nemali ani polovicu svojho zivota zasebou. Toto je nezodpovedne, ako ostatne cela nadvyroba a zbytocne mrhanie surovinami a energiami. Zvysuje sa tak zatazenie ekosystemu ale toto uz nikdo neriesi. Ci ma clovek auto ktorym najazdi ztazka 10tisic za rok a ma spotrebu 8litr a emisie co2 cca 300mg a kupi si po 9rokoch auto ktore ma spotrebu 7litrov a emisie 250mg abude jazdit dalej svoje nepatrne objemy. To ze vyroba toho auta zanecha obrovsku ekologicku stopu nikdo neriesi. Dalej vraky nezmiznu vacsinou. Ludia ktory vlastnia vraky nedostanu uver a nemaju na nove auto.
Obmema vozoveho parku ma svoj zmysel a plne ju podporujem tam kde ma zmysel u aut ktore rocne najazdia velke objemy km, kde uz zatazenie zivotneho prostredia presahuje zataz vyvolanu vyrobou noveho auta ktore ho nahradi. Samozrejme tu je aj vyhoda novych technologii a bezpecnosti ktore take nove auto prinasa a zlepsuje tak kvazi bezpecnostny koeficient na cestach. Ale dedula ktory rocne najazdi 4-5t km feliciou v tip top stave moze tou felicou kludne jazdit aj 20 rokov a jeho zataz na ZP bude furt mensia ako keby auto menil kazdych 7-8rokov.

Ale co sme chceli cely zmysel tohoto ma byt akoze odstranenie krizy ale neriesia sa priciny ale dokonca sa podporuju nasledky. Miesto toho aby sa v sucasnej recesii nechalo vsetko na ruku trhu a tym jeho ozdravenie, pretoze posledne desatrocia inflacia a uverova spirala vonku naberala riadne na obratkach a vyroba nebola zdaleka obrazom realnej kupnej sily nielen institucii ale aj mas, nase republiky na tento styl velmi rychlo naskocili. Suhlasim bude vela nezamestnanych a budu krachovat firmy. Neni to prijemne. Vela ludi bude musiet siahnut po praci nezodpovedajucej ich vzdelaniu a ambiciam. Bude sa znizovat vyroba na uroven ktoru realne urci zdravsi trh.

-Srotovne znamena to ze ti co potrebovali auto by si ho kupili ajtak-stat vyhodil peniaze
-ti co ho potrebovali ale mozno neskor v pribehu roka dvoch (uver)
-ti co auto nepotrebovali si ho kupili tiez vsak lebo davaju 2000euro ta neber to, stat dostane dph ale strati dph na inych tovaroch ktore si dotycny uz nekupia lebo budu setrit, preco sa nezavedie srotovne na stare elektrospotrebice, alebo prispevok na prestavbu starych neekologickych domov atd.. preco sa nezavedie vykup nepouzitych potravin za nove(co by ale na rozdiel od srotovneho bolo docela rozumne, u surovin ktore skonica v odpade a daju sa vyuzit druhotne)...........
-potom su tu taky co by ho aj chceli ale mozno ho nepotrebovali ale zobrali si zasa pozicku alebo uver-najhorsie riesenie

Automobilky narazovo vyrobia vela aut najednou,predaju, trh sa neumerne zasyti,vlna srotovneho opadne a vyroba rapidne poklesne a opadne brutalnejsie ako to bolo s nastupom recesie.
hotovo.
A tak to ide dokola
Zobraziť komentár 09.05.2009 - 01:02:48
00
no, z casti suhlasim... ale to srotovne nebol taky zly napad...
v USA idu teraz davat srotovne nieco cez 4000$ a v taliansku myslim srotovne uz frci cca 10 rokov... takze ono to nieje az tak zla vec... a je na kazdom, ci vyuzije alebo nie, a ci sa zadlzi kupou noveho auta alebo nie... takze tak.

Zlý nápad by to nebol keby to podporilo predaj áut vyrábaných u nás,ale väčšinou sa kupovali Škody a Dácie takže prínos pre našu ekonomiku to bohvieaký nemalo :roll:
Zobraziť komentár 09.05.2009 - 10:38:07
00
Každá regulácia deformuje trh.
Zobraziť komentár 09.05.2009 - 11:34:25
00
Každá regulácia deformuje trh.

ide o to, ci pozitivne alebo negativne... keby ho nedeformovala vobec, tak je aka kolvek regulacia zbytocna.
Zobraziť komentár 09.05.2009 - 14:10:00
00
keyboard_arrow_up