Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ak si dobre pamatam, vyrobcovia odporucaju po troch rokoch vymenu.
Zobraziť komentár 29.04.2008 - 12:26:57
00
inak ja mam taku skusensot ze prilba pritahuje pady ;-] dlhe roky som jazdil bez nej ... az vlastne pred rokom a daco ma moja zienka predvedcila ze je lepsie snou .. a mozno pol roka po kupe som prilbou rozryl trocha hliny ;-] ani nechcem vediet ako by som vyzeral nemat ju
Zobraziť komentár 29.04.2008 - 12:32:36
00
hmm po troch rokoch?? to asi by bolo nacase uz nieco vymenit....
Zobraziť komentár 29.04.2008 - 12:35:16
00
K novemu biku som automaticky kupoval aj helmu. Neviem si predstavit, ze by som isiel jazdit bez nej. Raz sa mi uz oplatila, ked som po tom co som prebehol cez rajdy dal hlavicku do stromu. Nebolo to sice nic strasne - odletel mi len silt, ale bez helmy, no neviem neviem, mozno by to na par stichov bolo.
S helmou je to podla mna tak ako s bezpecnostnymi pasmi, ked si niekto mysli, ze je to zbytocne, prosim, je to jeho vec, ale ja ho potom lutovat nebudem.
Zobraziť komentár 29.04.2008 - 13:11:24
00
Vsak bez prilby nie je spravny biker :D dodava to vaznost.. :P
Zobraziť komentár 29.04.2008 - 14:44:53
00
tak ja som spravny biker odkedy jazdim na biku :)
Zobraziť komentár 29.04.2008 - 14:48:44
00
Bez prilby si neviem predstavit MTB . Sam mam dobre skusenosti s jej nosenim . Nie raz mi pomohla pred urazom. Nariklad pri technickom zjazdiku som si nevsimol skalu v listi a bum hodil som flopa rovno do stromu (kolmo hlavou) . Nevravim ze to bolo v nejakej extremnej rychlosti , ale aj cez prilbu to bola supa . Len zuby zacvakali . Chvilku som to rozdychaval . No neviem si predstavit tu ranu bez prilby . Zle sa stava prave ked to necakas . Viem to dobre . Ucim sa totiz na vlastych chybach. 8)
Zobraziť komentár 29.04.2008 - 18:58:44
00
nevie niekto ako casto treba tu prilbu menit pokial nie je puknuta?

ja mam v navode od METky ze doba pouzivania maximalne 5 rokov.
Zobraziť komentár 29.04.2008 - 22:23:53
00
ja mam v navode od METky ze doba pouzivania maximalne 5 rokov.

dik :P

precital som si jeden zaujimavy clanok o novom zakone a celkom ma pobavila "sprostost" jeho autora...pridavam link: http://duchon.blog.sme.sk/c/145456/Povi ... zakon.html

celkom pekny prispevok v diskusii ku tomu clanku:
prečo zákony?

Každý normálny človek pochopí, že existujú veci, ktoré môžu zvýšiť bezpečnosť, či už v domácnosti, alebo na cestách.
Preto niektorí rodičia nakúpia plastové priesvitné chrániče na ostré hrany, ochrané poistky na zásuvky s ostrými a nebezbečnými predmetmi, či chemikáliami, do okien namontujú poistky, aby ich nebolo možné otvoriť, pod dvere strčia zábrany, aby ich prievan nepricapol. Niektorí rodičia dieťa v kočíku, či v aute pripútajú, na bicyklovanie, lyžovanie a korčuľovanie kúpia prilby, či chrániče. Ich deti sú tak menej vystavené riziku úrazu. Niektorí rodičia na to kašlú a hovoria si, že čo sa má stať, stane sa. A keď sa stane a dieťa si podreže žily ostrým nožom, vyleje na seba alebo vypije chemikáliu, požuje lieky, vypadne z kočíka, vyletí pri ťuk-ťuk-dopravnej nehode predným oknom a zlomí si väzy, prípadne ochrnie, spadne z bicykla ako bystré zdravé dieťa a vstane z neho ako dement, alebo vôbec nevstane , či ak príde o pršteky v pricapnutých dverách, alebo vypadne z okna, tak si želajú, aby sa čas vrátil a oni mohli urobiť preventívne opatrenia. Darmo potom dajú aj posledné peniaze na pohodlný invalidný vozík, platia liečiteľom, alebo kúpia najdrahšiu rakvičku vystlanú najkvalitnejším hodvábom - nič už nebude také,ako predtým a nič nezmyje pocit viny....
A tak potrebujeme zákony, aby sme v aute používali pásy, aby sme cez deň svietili, aby sme deti vozili v sedačkách, aby sme pri športe používali ochranné prostriedy. Nie pre tých, ktorí sú zodpovední ,tí na to zákon nepotrebujú ,ale pre takých "cicvorov" akým je aj autor tohoto príspevku. Tí, čo sa radi bicyklujú, dajú za bicykle a oblečenie aj niekoľko desiatok tisíc - operovať cenou do 3000 za prilbu je naozaj smiešne.
Mne osobne je jedno, či nejaký nezodpovedný cyklista, či chodec hazarduje so svojim životom, ale nie je mi jedno, keď sa mi "nevybavený" čierny chodec, či cyklista uprostred noci medzi dvoma obcami zrazu vynorí 3 metre pred autom. Ja nechcem mať jeho tvár pripleštenú na skle a nechcem, aby sa mi opakovane zjavovala v snoch. A tak, keďže ja , ako vodič musím byť na ceste viditeľná, prosím, aby boli na ceste viditeľní všetci účastníci... Kto to nechápe, potrebuje zákon. Lebo len pod hrozbou sankcie bude dodržiavať pravidlá, čiže bude ohľaduplný voči ostatným. To je všetko.
Zobraziť komentár 01.05.2008 - 13:23:04
00
[quote=""][/quote]
To už je len debilko :roll: čo napísal ten článok na Sme
Zobraziť komentár 01.05.2008 - 13:38:35
00
Gary, že vôbec čítaš výplody hentakého ušiaka :roll:

Ale tá reakcia je trefná.
Zobraziť komentár 01.05.2008 - 14:02:12
00
bez prilby ani kilometer a na to nahováram aj všetkých vo svojom okolí :) btw. prečo sa vlastne má nepuknutá prilba meniť? toto by ma veľmi zaujímalo moja stála nemalé peniaze a pomaly to asi tri roky budú pár pádov prežila ale puknúť nepukla našťastie zatiaľ... nie je to len ťah aby mali kšeft? :)
Zobraziť komentár 01.05.2008 - 18:55:37
00
bez prilby ani kilometer a na to nahováram aj všetkých vo svojom okolí :) btw. prečo sa vlastne má nepuknutá prilba meniť? toto by ma veľmi zaujímalo moja stála nemalé peniaze a pomaly to asi tri roky budú pár pádov prežila ale puknúť nepukla našťastie zatiaľ... nie je to len ťah aby mali kšeft? :)

mozno tie materialy starnutim stracaju svoje vlastnosti
Zobraziť komentár 01.05.2008 - 22:32:36
00
:roll: kurnik sak som povedal ze si ju kupim zas si tu meliete po svojom niektory.....treba si asi viac krat precitat prispevky na ktore chcete odpovedat!!! cize nebudem blby a bohaty a ja vlastne aj tak padat nebudem 8) a ododnes ma prosim volajte dokonaly pan vilko :D
Zobraziť komentár 01.05.2008 - 23:18:13
00
:roll: kurnik sak som povedal ze si ju kupim zas si tu meliete po svojom niektory.....treba si asi viac krat precitat prispevky na ktore chcete odpovedat!!! cize nebudem blby a bohaty a ja vlastne aj tak padat nebudem 8) a ododnes ma prosim volajte dokonaly pan vilko :D
Pocuvaj kamos . Nechapem o com tocis ,ale posledne prispevky neboli adresovane proti Tebe . Podla toho co pises mi to pripada ,ze Ty si melies po svojom (od veci). 8)
Zobraziť komentár 02.05.2008 - 00:20:57
00
keyboard_arrow_up