Lokalizácia
Formulár sa odosiela
vacsinou je to tak ze cim vyssia kapacita tym rycheljsi je, idealne kupit 240GB resp 250GB. ja som v mojom starsom Asuse tiez uz davnejsie daval a 120GB mi staci. fotky a videa si davam na externy disk ktory mi takto vznikol plus zaloha na dalsi samozrejme. mam tu samozrejme dost videi a hudbu aj fotky a stale cca 50GB volneho. pre istotu ale mozes kupit ten 240 resp 250GB SSD. overeny je napr modelova rada Samsung 850 a ak kupis verziu "KIT" tak v nej uz mas aj prevodnik na USB, tym padom ti netreba kupovat externy box na povodny disk.
Zobraziť komentár 14.02.2016 - 19:13:13
00
A da sa este nejako zistit aku ramku by som mohol kupit lebo som cital ze je problem ked mas DDR2 alebo tak nejako sa to oznacuje a chces kupit DDR3
Zobraziť komentár 14.02.2016 - 19:16:48
00
DDR3 a DDR2 nie su kompatibilne. daj mi PN toho notebooku a zistim. tu dvojku z obrazka. ak nemas tento stitok viditelny na spodu notebooku, bude pod bateriou.

h30434.www3.hp.com
Zobraziť komentár 14.02.2016 - 19:24:04
00
Na pracu s videom nema zmysel do toho notebooku investovat. Ten procesor bude vzdy brzdou - disk ti nepomoze, rovnako ani pamet. Na pracu s videom potrebujes v prvom rade procesor, a to Pentium B950 je 5 rocny procak z tej najnizsej rady...
Zobraziť komentár 14.02.2016 - 19:36:45
08
jasne, ani na 10 rocnom HT-cku sa neda vozit. tvoje nazory Phil vo vsetkych temach su ako by boli vsetci na slovensku milionari a mozu si dovolit bajk za 10k, notebok za 1500 eur a kavovar za dve tisic :tmi: navyse on sa tym videom nejde zivit, len si to obcas pre seba postriha.
Zobraziť komentár 14.02.2016 - 19:42:12
00
Mam tam toto pod baterkou: Serial 5CD145489V
Product: A3A20EA#BCM
Ja chapem ze to nebude stroj na upravu 4K videi alebo ze to z toho nespravi novy stroj no momentalne nemam zvysne peniaze na novy a to mi pride nie velka investicia ak by mi to trocha viac zrychlilo. Tak teda myslite ze to pomoze aspon v niecom ?
Zobraziť komentár 14.02.2016 - 19:45:50
00
Hack3r ano presne si to vystihol chcem to sem tam pre seba postrihat pre radost a nechce do toho vrazit vela
Zobraziť komentár 14.02.2016 - 19:47:43
00
ten notebook ti vezme max 6GB, osobne by som nerobil upgrade zo 4 na 6GB, nijak extra by to nepomohlo. ten SSD disk ti ale rozhodne zrychli pracu na tom notebooku. uz som daval SSD do hodne starsich notebookov a PC a vsetci sa zhoduju v tom ze narast rychlosti je badatelny. samozrejme ako pises vykon to nezvysi tak ze z toho budes mat notebook na urovni dnesnych 700 eurovych, ale rozhodne bude rychlejsi na cokolvek co budes na nom robit.
Zobraziť komentár 14.02.2016 - 19:58:05
00
No skusim vymenit aspon ten disk a uvidime co to da ;) dik za pomoc
Zobraziť komentár 14.02.2016 - 20:02:44
00
je mi jasne ze nie kazdy si moze kupit kazdy rok novy trendy notebook, ani ja nie. nemas za co
Zobraziť komentár 14.02.2016 - 20:07:41
00
arrow_leftHack3r napísal:
jasne, ani na 10 rocnom HT-cku sa neda vozit. tvoje nazory Phil vo vsetkych temach su ako by boli vsetci na slovensku milionari a mozu si dovolit bajk za 10k, notebok za 1500 eur a kavovar za dve tisic :tmi: navyse on sa tym videom nejde zivit, len si to obcas pre seba postriha.

Nepochopil si pointu. Na pracu s videom potrebuje LEN procesor, nic ine. Ziadna ina investicia mu pracu s videom neurychli. Preto nejaky upgrejd ramky zo 4 na 8 GB je zbytocne vyhadzovanie penazi. Rovnako SSD disk sa prejavi len pri beznej praci s tym notebookom, nie pri operaciach ktore su narocne na CPU. Tie bude stale obmedzovat samotny procak a nepomoze mu ani 5 terabajtovy SSD disk.

.btw 4K videa to ani neprehra, to uz skor ich upravi... samozrejme rychlostou 1 minuta videa za 4 hodiny CPU casu....
Zobraziť komentár 14.02.2016 - 20:41:53
03
Presne tak. Na bežnú prácu bude SSD výhoda a citeľný rozdiel, no na úpravu a kódovanie videa bude prínos úplne nulový.
Zobraziť komentár 15.02.2016 - 08:24:43
03
vrátim sa k nedávnej téme čo som riešil ten net. môj poskytovateľ internetu sa vyjadril tak, že keby mi dali druhú anténu, bolo by to brané ako nové odberné miesto a tým pádom nová zmluva, ale žeby mi vedeli dať zľavu ako ich zákazníkovi, tak som ich slušne poslal do riti a objednal si tie bazmeky na sieť cez elektrické rozvody spolu s 8dBi anténou, dnes mi to prišlo tak som to práve testol a vyzerá že to bude fungovať, umiestnil som to v takej drevenej šope ako sa hovorí na pol škody, teda zhruba v polovičnej vzdialenosti medzi domom a dielňou, samozrejme zásuvka čo tam mám je na inej fáze ako tá v dome pri routeri, tak som otvoril krabicu a skúšal trafiť tú správnu fázu, prekvapivo sa to podarilo na prvý pokus :D testoval som signál zatiaľ len mobilom a mal som v dielni 50% signál ako vedľajší efekt mám teraz signál aj v celom sade, takže už aby si srny nakúpili smartfóny :D
Zobraziť komentár 15.02.2016 - 19:59:12
06
arrow_leftkiri napísal:
Presne tak. Na bežnú prácu bude SSD výhoda a citeľný rozdiel, no na úpravu a kódovanie videa bude prínos úplne nulový.
ktara bezna praca? a akyze citelny rozdiel? rozoberme to :) robil som viacero testov: ziadnu vyhodu som zatial SSD vs disky v raide nevidel: resp. aj nie v raide
Zobraziť komentár 15.02.2016 - 22:19:45
00
nabootovanie systemu a spustanie aplikacii, rozdiel je absolutne neporovnatelny...
Na starom desktope som mal povodne WD Black, ten som "upgrejdoval" na 10.000 rpm WD Velociraptor kedze 300gigove SSD disky boli v tej dobe drahe a viac ako 2 stovky za disk som nechcel davat. Rozdiel medzi 10.000rpm "enterprise" diskom a povodnym beznym WD Black bol absolutne zanedbatelny. Rychlost sa dostavila az ked som system prehodil na intelacky SSD disk serie 530.

V dnesnej dobe prevadzkuje OS na klasickom mechanickom disku uz len masochista - kto raz okusi poriadny SSD disk, uz sa ku klasickemu nevrati. Tie uz nemaju zmysel inde ako na archivaciu v diskovych poliach.

...ale so strihom a upravou videa SSD disk nepomoze :lol:
Zobraziť komentár 16.02.2016 - 00:06:31
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up