Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To nie je problem korporatu, to je riesenie pre korporat, aby mohol pri takej velkosti fungovat efektivne. Jednotne pravidla, minimum variacii HW, SW..
Marketerovi musi byt jedno na akom HW a OS robi ak HW je dostatocne vykonny a SW v ktorom ma pracovat je kompatibilny s OS.
Ak jeho vyberava rit potrebuje Apple, korporat zrejme nebude pre neho to prave orechove.
Zobraziť komentár 30.05.2024 - 00:07:14
00
No nieje to uplne jedno kedze klavesove skratky su na oboch mierne ine… a ak niesi uplny zaciatocnik a mas uza voj workflow tak tieto na prvy pohlad male rozdiely ta vedia hodne zbrzdit pri praci :)

Ocividne v tom korporate je moznost kupit imac len mam pocit ze scarinkovi sa do toho nechce? 😅
Zobraziť komentár 30.05.2024 - 07:46:15
00
Ja o tom nerozhodujem. Na to som maly pan. Ale sme HP a Lenovo servis takze support a opravy si riesime sami. V pripade apple je s tym problem. Warranty 1 year, ano mozes prikupit za sialene peniaze dalsi rok.
Osobne si nemyslim ze optimalizacia toho SW je lepsia na M3 ako na inteloch. Skor zavisi od toho ktory sw vie ako vyuzivat prostriedky. M3 pro ma 12 core cpu a i9 ma 24core 36 threads.
Problem skor je ze ludia s iNazorom sa snazia presvedcit vzdy a vsade ze jablcko je uplne najlepsie a urcite potrebuju aby im kupili prave to. Ale nie kazdy manager je natolko naivny aby im to zozral ?
Zobraziť komentár 30.05.2024 - 08:48:37
00
ARM ekosystem je, ze na kazdu sw blbost mas na cipe dedikovany akcelerator, co aj setri energiu.
AAPL ma bonus v tom ze ma pod dozorom hw+sw. Je to vyrazne jednoduchsie, ako napr pc ekosystem, kde milion hw kombinacii aj s periferiami (+ sw od kadekoho), a to vsetko musi fungovat.
Napr aj na steamdeck mozes dat neoptimalizovany windows namiesto steamos, ale vykon ide dole.
x86 je ekosystem hrubej sily.
Zobraziť komentár 30.05.2024 - 09:52:41
02
scarinko dovolil by som si tvrdiť že na prácu s foto, video a grafikou bude ten mac s M3 procesorom funkčnejší a rýchlejší ako windows s tou i9 :)
Zobraziť komentár 30.05.2024 - 11:07:20
00
arrow_leftscarinko napísal:
... Ale sme HP a Lenovo servis takze support a opravy si riesime sami.?

To az teraz hovoris??? A ja sa tri roky trapim so HP Spectre X360...
Naposledy odinstalovanie zazracneho SW HP One Agent :tmi:
Zobraziť komentár 30.05.2024 - 11:19:56
00
arrow_leftscarinko napísal:
Osobne si nemyslim ze optimalizacia toho SW je lepsia na M3 ako na inteloch. Skor zavisi od toho ktory sw vie ako vyuzivat prostriedky. M3 pro ma 12 core cpu a i9 ma 24core 36 threads.

Adobe veci vždy lepšie fungovali na macoch ako PC, odkedy si pamätám (90. roky). Priamo síce k veci nič nemám, preto som nepísal, no pred dvoma rokmi som externe robil nejaké veci pre jedno vydavateľstvo a nafasoval som vždy to, čo bolo k dispozícii - najprv Macbook pro s M2 (vtedajšia novinka), potom dva špičkové bussiness noťasy od HP (presné modely si už nepamätám, no jeden bol vyslovene na grafiku, nejaký HP Iris?), soft bola grafická časť CS od Adobe (čiže to, čo spomínaš, len bez videa).

Intelácke PC ma niečím dokázali naštvať vždy - často lagovali aj pri prekresľovaní, listovaní v Bridge aj načítavaní náhľadov, pod silnejšou záťažou som občas viac čakal ako robil, procák si dával na čas. Evidentne tam boli nejaké úzke (alebo oproti Macu užšie) hrdlá, minimálne smerom k disku, možno aj pamäti. Nič hrozné, ale vyrušilo. Mac behal bezproblémovo skoro vždy, nejaké zdržanie ma vyrušilo možno dvakrát za celé dva týždne, čo som ho mal.

Jediný PC noťas, čo ako-tak fungoval, bol herný Alienware miestneho ajťáka, ktorý sa nado mnou zľutoval a na doklepnutie protektu mi ho požičal. No aj ten občas vedel zdržať.

To len tak na okraj k tomu porovnaniu platforiem. Podotýkam, že som celoživotný PCčkar, a aj keď som viedol grafické oddelenie jedného veľkého českého vydavateľstva, ktoré behalo na Macoch, ja som tam robil na PC, tak sa rečami o isheepkach nemusíš zdržovať :D
Zobraziť komentár 30.05.2024 - 11:21:00
03
arrow_leftDudo napísal:
Naposledy odinstalovanie zazracneho SW HP One Agent :tmi:

spectre X360 je myslim consumer rada, my robime len PSG teda Commercial. Hento odnes do Swissu :D

chalani ja sice ocenujem vase silne pocity a dojmy ale na to sa nikto nepozera. Pokial nie su relevantne testy a benchmarky tak je to JPP.

aj tak som tu tomu nedaval velku sancu na nejake info takze nie som sklamany :)
Zobraziť komentár 30.05.2024 - 11:45:48
10
Dudo tak a máš vybavené. Snáď si nečakal empatickú odpoveď…..
Zobraziť komentár 30.05.2024 - 12:19:24
04
Ked sa trapi 3 roky asi to nebude take zle :D
Zobraziť komentár 30.05.2024 - 12:42:11
00
Problem je ze ty neberies ani nazor ludi co s danymi programami robia… ty si si sem proste prisiel po odpoved ze win je lepsi a bla bla bla… a bohuzial ti tu X ludi povedalo ze na toto urcenie je mac lepsi… a to si pocut nechcel tak vsetky tie argumenty ignorujes…
Zobraziť komentár 30.05.2024 - 13:06:57
00
vobec nie Misko, to je pekne ze ty nieco povies ale ja potrebujem predlozit nieco zmysluplne a nie ze nejaky Zipsik apple fanda tvrdi ze apple je lepsi tak je to tak :)
mne osobne je to putna co kupim, riesi to niekto nado mnou.
kazdopadne poslal som nejaky zoznam alternativ ktore su dostupne skladom, v podobnych cenach a vykonoch a nech sa rozhodnu ci chcu ist do rizika apple s tym ze ked sa nieco stane tak je ten clovek offline na dlho alebo sa zoberie firemne kompatibilne zariadenie (mozno aj s nizsim teoretickym vykonom) ale bude to pod supportom a v v podstate 5YR onsite NBD
Zobraziť komentár 30.05.2024 - 13:20:25
00
Vsak nejake testy si sem dal ty sam. Na notebookcheck.net si mozes najst dalsie testy toho/podobneho mbp 16, a uvidis, ze ako ktory x86 config voci nemu stoji. Gpu v niektorych pripadoch voci nemu bojuje asi mobilna nvdia 4060, ale ktory jej konkretny config to je.... Mozno az 4070 bude konzistentne lepsia (ale opat, je tam asi milion modelov 4070-tky), ale opat, len v ulohach co su gpu akcelerovane. Cpu, osobne by som siel do amd, nieco ako 7840, ale vela stastia s najdenim dedik gpu v business segmente o ktorej by si si mohol byt isty ze bude lepsia ako apple (max som videl quadro ci jak sa vola profi rada nvidie teraz, a2000)

Problem ale je, ze neviem ci adobe a ine, maju ekvivalentne implementovane akcelerovania aj na win, aj ak je hw toho schopny. Mozno niektore maju akcelerovane len pod osx. A to bude marketak moc rad ak zrovna take on vyuziva - cize asi by ste mali riesit s nim, ze co pouziva a potom kuknut dokumentaciu programu ;)
Zobraziť komentár 30.05.2024 - 13:30:46
00
no ved prave, tie testy su co som nasiel su take nijake, bud tam nie su spravne benchmarky alebo su tam uplne ine CPU (M3 max je uplne ina liga ako M3 pro), ak sa zapaja grafika tak M3 ma nativnu pomerne slusnu grafiku ale Intel nie ale zas uz neriesia disketnu krafiku ktora je v NB, proste komplexny test porovnania celych vybranych NB som nikde nenasiel pre Adobe ale uz je to viac menej z mojej strany poriesene. dalej je to uz na rozhodnuti managementu do akeho riesenie pojdu.
Zobraziť komentár 30.05.2024 - 13:34:33
00
arrow_leftDudo napísal:

Ktorý konkrétne a s čím sa okrem toho softu trápiš?
Zobraziť komentár 30.05.2024 - 15:15:39
10

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up