Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ten osial s AI jr mozno nadhodnoteny, ale AI nie je "trochu vylepsena clippy".
Pokial riesis otazky v oblasti, kde ma AI dobre podklady, tak nahradzuje kvalitneho "priatela na telefone" a ty vies robit veci ovela rychlejsie.

Dam priklad:
Minuly vikend som potreboval posunut cas v exife fotiek o hodinu dozadu. Neupdatli sme cas vo fotaku po prechodena zimny. Mozes hladat nastroj, co ti to spravi, alebo to robit rucne. Alebo si mozes napisat skript, ktory to spravi. Len to chce cas.

Tak som otvoril chatgpt a opytal sa ho toto:
"Hi, I have a directory with photos where I need to change time in EXIF. I need to move a time in all of the photo in the directory one hour back.
Could you write a python code that will do that ?"

Na prvu dobru bol skript. Doplnil som don nazov adresara a otestoval. Fungoval ako som potreboval.

Toto je ta pomoc od AI.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 12:28:35
04
Osial bude, ked sa spoji jazykovy model s reinformcment learning agentom (AGI).. Sa potom kus poserieme, co sa to vlaste deje. Do 2 rokov to tu mame.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 13:11:22
00
Clippy?

Po Kalifornii už jazdia autonómne taxíky: https://www.youtube.com/watch?v=NaBpmUQlzRo
Nový projekt tvorcu Oculus VR Palmer-a Luckey-ho: https://www.anduril.com/
Google Health Research: https://health.google/health-research/
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 13:17:19
00
Osial bude ked niekto otvori chatgpt, napise otazku . . . dostane skript, ktory bude potom bezat v jadrovej elektrarni :-)
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 13:26:15
01
AGI za dva roky? rovnako ako nové baterky a jadrová fúzia :)
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 15:08:14
00
Toje moj sialeny odhad, alee nebudeto mat daleko od pravdy
https://youtu.be/kqm_malAN98?t=4440
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 15:15:11
00
arrow_leftwill napísal:
Ten osial s AI jr mozno nadhodnoteny, ale AI nie je "trochu vylepsena clippy".
Pokial riesis otazky v oblasti, kde ma AI dobre podklady, tak nahradzuje kvalitneho "priatela na telefone" a ty vies robit veci ovela rychlejsie.

Dam priklad:
Minuly vikend som potreboval posunut cas v exife fotiek o hodinu dozadu. Neupdatli sme cas vo fotaku po prechodena zimny. Mozes hladat nastroj, co ti to spravi, alebo to robit rucne. Alebo si mozes napisat skript, ktory to spravi. Len to chce cas.

Tak som otvoril chatgpt a opytal sa ho toto:
"Hi, I have a directory with photos where I need to change time in EXIF. I need to move a time in all of the photo in the directory one hour back.
Could you write a python code that will do that ?"

Na prvu dobru bol skript. Doplnil som don nazov adresara a otestoval. Fungoval ako som potreboval.

Toto je ta pomoc od AI.

no, presne toto som myslel tym "trochu vylepsenym Clippy".
Toto ma podla teba hodnotu 3 biliony USD? Chatbot??
Nehovorim ze to nie je "sranda" a na nejake trivilne problemy to vypluje riesenie skor ako Google, ale fakt to nepovazujem za rovnaku "revoluciu" akou bol vznik Internetu. Narozdiel od marketerov. Dnes uz musi mat aj ventilator na hajzli AI.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 15:16:42
00
arrow_leftfoobar napísal:
no na druhej strane ta nVidia je rovnako nadhodnotena ako Tesla, 3 biliony USD (skutocne biliony, v anglictine je to trillion) je rovnaka kktina ako ze Tesla ma rovnaky market cap ako 5ti najvacsi vyrobcovia automobilov dokopy... kktina cely tento osial s "AI" - trochu vylepseny Clippy, nic viac

Nvidia proste len surfuje na roznych vlnach hajpu (a vychadza im to zatial), nedavno to boli ecoiny a teraz ai.
Ale nie kazdy ma rovnake stastie https://diit.cz/clanek/plany-intelu-na-prorazeni-v-ai-s-akceleratory-gaudi-se-rozpadaji
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 19:18:30
00
Šráci, keby ste vedeli, ktorá firma je nadhodnotená, a ktorá je podhodnotená, tak ste dnes miliardári.
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 21:56:31
03
samotny fakt ze firma je nadhodnotena ti nijak nepomoze - ty musis vediet aj presne kedy to drbne

...ako Tesla na zaciatku 2023

i.imgur.com
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 22:02:51
00
Amazon bol nadhodnotený 20 rokov 90% času daleko viac s p/e cez 100 a za ten čas vyrástlo o 7172,73 % :lol:
Zobraziť komentár 08.11.2024 - 18:10:50
01
Zabudate, ze akonahle chatgpt a spol dostanu pristup k online datam tak klasicke vyhladavace skoncia a nastane obrovsky boom osobnych asistentov.
Kto obcas komunikoval so Siri, ci Alexou (pripadne aj s Googlom) vie, ze v roliach, ktore zvladali to boli vitani pomocnici, ale maju stale velke omedzenia.
ChatGPT a spol s pristupom na net, ktori budu v hodinkach, domacich pristrojoch, ci mobiloch spravia obrovsku zmenu na trhu, takze vo finale si myslim, ze AI spolocnosti su vyrazne podhodnotene a tie miliardy co sa tam leju su opravnene.
Schvalne som si pozrel teraz po mesiaci svoje portfolio zalozene asi 6 mesiacov dozadu.
Rozlozil som penaize do Wisdom Tree fondov, konkretne Cybersecurity, Cloud computing, Biorevolution, Semiconductor, AI, Real estate a Block chain.
Investoval som, cize sledujem to tak raz za mesiac len zo zaujimovosti, nedokupujem, nepredavam.
Po pociatocnom prepade v sumare o asi 20% mam uz vsetko v + (ok biorevolution v strate -2.71 eura), a hadajte, ktory fond zarobil najviac.
Samozrejme je to AI, ktora mi priniesla dokopy tolko, co zvysok fondov, ktore robia a investuju v perspektivnych odvetviach.
Ja nevravim, ze to je znak, ze AI nie je podhodnotena, ale nemusite zrovna sledovat scifi, aby ste tusili v com vsetkom sa uz sucasna AI pri jemnych upravach dokaze uplatnit.
Ja ako IT vyuzivam AI skoro kazdy den a mozem povedat, ze uz v sucasnosti mi dost vyrazne ulahcuje zivot a viem najst 100 sposobov akoby som si ju vedel predstavit fungovat v beznej domacnosti.
Zobraziť komentár 10.11.2024 - 21:28:10
00
MS Copilot, ktorý je založený na chatgpt ma prístup k netu už dlho.
Google AI myslim tiež, ale nie som istý, nepoužívam..
Chatgpt prišla s prístupom k netu teraz v premium
Zobraziť komentár 11.11.2024 - 06:49:05
00
Ano a funguje to celkom fajn. Komplexnejsie otazky sa uz vacsinou pytam chatgpt a nie googlu.

Prelozi otazku, pohlada po nete a zhrnie to, co je na stranke. Da aj link so zdrojom, takze si clovek vie preverit, ci to zvladol dobre.
Napriklad tuto som to pouzil:
https://www.mtbiker.sk/forum/o-hocicom/pieskovisko-t15340-51381.html

Neznamena, ze to je vzdy spravne. Ale ked sa ho pytam na zdroje, tak mam lepsiu kontrolu nad tym, ci nenapisal blbost.
Zobraziť komentár 11.11.2024 - 08:55:52
00
Ja som skusal trochu lokalne AI a musim povedat ze jedna velka katastrofa. Ved to ani nevie povedat ci slovensko malo premierku. (okej, mozno vacsie 20+GB modely by to zvladli lepsie... neviem)

Napr: llama3.2
The most recent general election was held in 2023, resulting in the formation of a new government led by Prime Minister Ľudmila Juhová's coalition.

Mistral:
1. Hello! As of my last update, Slovakia has not had a female Prime Minister.
2. upozornenie na chybu -> I apologize for the error in my previous response. You are correct that Slovakia has had a female Prime Minister.
Roberta Váliová served as Prime Minister for less than two weeks from June 4, 1998 to June 15, 1998, during a
government led by Mikuláš Dzurinda.
3. spytanie sa priamo na radicovu -> İveta Radičová is a former Slovak politician who served as the Prime Minister of Slovakia from July 2010 to April
2011.

Umele to je, ale inteligencia ani nahodou. Ved to aj nas kapitan vylozka je schopnejsi :D
Zobraziť komentár 11.11.2024 - 11:33:27
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up