Zabudate, ze akonahle chatgpt a spol dostanu pristup k online datam tak klasicke vyhladavace skoncia a nastane obrovsky boom osobnych asistentov.
Kto obcas komunikoval so Siri, ci Alexou (pripadne aj s Googlom) vie, ze v roliach, ktore zvladali to boli vitani pomocnici, ale maju stale velke omedzenia.
ChatGPT a spol s pristupom na net, ktori budu v hodinkach, domacich pristrojoch, ci mobiloch spravia obrovsku zmenu na trhu, takze vo finale si myslim, ze AI spolocnosti su vyrazne podhodnotene a tie miliardy co sa tam leju su opravnene.
Schvalne som si pozrel teraz po mesiaci svoje portfolio zalozene asi 6 mesiacov dozadu.
Rozlozil som penaize do Wisdom Tree fondov, konkretne Cybersecurity, Cloud computing, Biorevolution, Semiconductor, AI, Real estate a Block chain.
Investoval som, cize sledujem to tak raz za mesiac len zo zaujimovosti, nedokupujem, nepredavam.
Po pociatocnom prepade v sumare o asi 20% mam uz vsetko v + (ok biorevolution v strate -2.71 eura), a hadajte, ktory fond zarobil najviac.
Samozrejme je to AI, ktora mi priniesla dokopy tolko, co zvysok fondov, ktore robia a investuju v perspektivnych odvetviach.
Ja nevravim, ze to je znak, ze AI nie je podhodnotena, ale nemusite zrovna sledovat scifi, aby ste tusili v com vsetkom sa uz sucasna AI pri jemnych upravach dokaze uplatnit.
Ja ako IT vyuzivam AI skoro kazdy den a mozem povedat, ze uz v sucasnosti mi dost vyrazne ulahcuje zivot a viem najst 100 sposobov akoby som si ju vedel predstavit fungovat v beznej domacnosti.