Odporucam repas, na bezne pouzitie ti naozaj bohate staci i5 6th gen. Ja sam mam ako hlavny pracovny pc i5=4570 a to dokonca este na nom striham videa.
Procaky <8th gen oficialne spustia len W10, neoficialne tam narves aj Win11, ale za mna je Win10 min 5-8 rokov este plne pouzitelny, pretoze jedine co ta v buducnosti obmedzi bude, ze nejaky sw, ktory budes chcies instalovat ti povie, ze vyzaduje Win11, ian bude Win10 normalne fungovat.
Ak chces Win11 tak ako bolo zmienene potrebujes min 8th gen, rozhodnutie uz necham na tebe.
Na inzerat urcite zozenies lacnejsie, ale pokialby si chcel nieco s 2 rocnou zarukou ja dodavam zakaznikom napri takto:
HP Elite Slice
Core i5 6500T 2.5GHz/16GB RAM/256GB SSD PCIe Intel HD Graphics/Win 10 Pro 64-bit
Cena vratane instalacie ovladacov a bezneho sw(vratne licencie Office 2021 Prof Plus LTSC) 199 bez DPH.
HP ProDesk 400 G4 DM
Core i5 8500T 2.1GHz/8GB RAM/256GB SSD PCIe Intel UHD Graphics/Win 11 Pro 64-bit
Cena so sw tak kao som spominal vyssie 249 eur bez DPH
Bacha tieto repasy maju casto len DP vystup, co tvoj obstarozny monitor urcite nema, takze ak ma aspon hdmi vstupo pocitaj, ze za 6 eur si esrte musis kupit dp-hdmi prevodnik.
Tu 22"odporucam vyhodit , 24" zozenies pod 100 eur s dph, 27 vo FHD mozno za 120...urcite odporucam menit aj monitor, 22" boli zlo uz v case ked vysli.
Poznamka...pismeno T na procaku znamena, ze ma znizeny prikon, cize procak 6500 je vykonnejsi ako 6500T. Teckove procaky sa davali do tychto kancelarskych strojov kvoli chladeniu, kedze ide o male rozmery oproti klasickej full ATX PC skrini. Ponukaju sa aj modely bez T, ale tam by som ten nakup zvazil, pretoze sa moze prehrievat, respektive ti bude dost hucat ventilator....takze radsej chod do tecka.
Naposledy upravil flegko dňa 03.11.2025 - 10:40:19, celkovo upravené 1 krát.