Vidis/vidite to ciernobielo. Ja ako zastupca obchodu aj ako spotrebitel mozem s cistym svedomim povedat, ze som na 99% presvedceny, ze na SVK je viac nepoctivych zakaznikov ako obchodov. V praxi vidim mesacne jednotky az desiatky pripadov zneuzivania zakona a systemu zakaznikmi. Urcite ale nejdeme teraz vsetkych zakaznikov hadzat do 1 vreca.
Rovnako ale netreba hadzat do jedneho vreca obchody. Ano su medzi shopmi aj nepoctive, ktore na
servis pre zakaznikov kaslu. Pouzijem okridlenu vetu - trh si s tym poradi. Kvalitne obchody budu ziskavat, nekvalitne klesat. Sam ako zakaznik uz nenakupujem vo viacerych obchodoch kde ma sklamali a kde si objektivne myslim, ze mali postupovat inak.
Takze uvidime co prinesie prax, tragicky by som to nevidel. Je fakt, ze niekedy objektivne napr nemozme vec vybavit do 30 dni a reklamaciu uznavame, len dodat diel na opravu trva objektivne dlhsie. Je to par pripadov rocne a zakaznici su rozni, niekto pocka, niekto nie ale napr pre tieto pripady uz mame pozicovnu a ak sa musi cakat vyse 30 dni, vieme dat nahradny bike. Skratka sluzby vedia pokryt vela a aj zo zlej situacie spravit win win.