Toto je úplná sila. Je iba marec a MTB so vzduchovou vidlicou je problém zohnať - hlinikáč za 900 - 1000 EUR skoro nemožné. Všade mi povedia to isté. Zháňal som manželke a dcére - výsledok = obe majú pánske bicykle. Čo to tu bude v máji potom?
A pre tych, ktori nie a nie zohnat bicykel, pridavam zoznam necelych 200 znaciek, z ktorych hadam niekto bude mat nieco solidne na predaj. Je to vytvarane pred vyse siestimi rokmi, takze urcite nebudu fungovat vsetky linky. Kludne doplnte a uploadnite nanovo .
Už sme sa tu o tom bavili. Bicyklov a veľkostí je aktuálne koľkokoľvek na predaj. A sú aj iné značky ako Orbea a Canyon. Keby som teraz potreboval, tak po obede sa už vozím na novom biku. Ale je tu problém práve spomínaná téma zdražovania. Keď som tu uverejnil jeden z asi 200 možných bicyklov k priamemu odberu, tak vyše 5 tisíc eur bolo za akože bike na DEORE - čo si páás...to je mega veľááááá!!!! Dnes sa tu bavíme už skôr o cenách 6 a viac tisíc za výbavy GX a pod. Každopádne, radiť to radí, brzdiť to brzdí, pruží to kompromisne a jazdí to ako na celkový dojem SLUŠNE.....
V tej cene dúfajme, že dostali pridané aj zamestnanci, ale ja to vidím skôr tak, že sa len zväčšil reťazec poddodávateľov a navýšená cena len živí viac hladných krkov ?
Ale veď nie je problém, že firmy zdraželi svoje produkty. Problém je, že sa znížila kúpischopnosť obyvateľstva na SK.
Koľko zamestnávateľov upravilo platy zamestnancom tak, aby to reflektovalo zdražovanie a infláciu naprieč celým sektorom hospodárstva? Teraz bude trvať oveľa dlhšie, kým si človek na nejakú vec našetrí.
no ak nerobis v statnej sprave alebo v korporate kde su odbory, tak si nemyslim ze sukromna firma ti len tak sama od seba zdvihne plat. mozno cest vynimkam ze zdvihaju platy spolu s inflaciou a ekonomickym vyvojom statu. v ostatnych pripadoch si treba rozumne vyargumentovat vyssi plat.
Velmi zalezi kde - v NL su bezne hodnotiace pohovory (kazdy kvartal a jeden velky kazdy rok) kde sa prebera, co od teba ocakavali, co od teba dostali, kam chces smerovat dalej a tak podobne. A na zaklade toho hodnotenia: ak robis co sa o teba ocakava, tak inflacia, ak viac, tak samozrejme extra a ked menej, tak ostavas kde si bol.
Hodnotiace pohovory robime aj my kazdy rok a ich obsah je +- rovnaky. Urcite je aj na Slovensku dost firiem, ktore su ferove, ludi zaplatia a maju dobry kolektiv a firemnu kulturu. A urcite maju aj v Holandsku firmy, ktore to nerobia a tu kvalitu nemaju.
Fúúú...našťastie bývam v lokalite, kde ma veci ako cesťák a gravel ani pri premýšľaní o cyklistike nenapadnú..a na spomínané veľkosti nemám doma deti, čo by ich chceli jazdiť. Takže mám vo výbere pre mňa len bicykle L a ľuďom naokolo keď chcem pomôcť s výberom sa sa bavíme o veľkostiach S, M, M/L, L, XL...a tie sú na predajniach
Tak dalsie echo komunite. 300ks GX retazi dnes naskladnenych, niektori beru za hrst tak berte kym su. Stale mame v backorderi na tento rok cca 3 tis ks ale s dnesnym naskladnenim prislo 350...
Orbea januar 2022 - oznamili 2 kolo zdrazovania bikov lebo vsetko islo hore a nedokazu robit business efektivne
"Orbea is battling against rising raw material prices, rising shipping costs and a stretched supply chain that makes it harder to do business efficiently." https://www.pinkbike.com/news/orbea-announces-price-increases-due-to-pandemic.html
zachvilu budu stat bicykle 6000 v hliniku a na SX a stejne budu plakat,ze im to nevychadza
No, neviem ako to maju, ale napr. v segmente XC bajkom (nizkozdvihove rychle lahke) su uz asi jedini, co robili pekne, slusne bajky a za fakt vyborne ceny. Az sa mi to pred tym roko/ci dvomi nezdalo, ze dako lacno to robia. Mozno aj preto mali dost odbytu , tak pridali .. sa budu ondit
Velmi zalezi kde - v NL su bezne hodnotiace pohovory (kazdy kvartal a jeden velky kazdy rok) kde sa prebera, co od teba ocakavali, co od teba dostali, kam chces smerovat dalej a tak podobne.
To sa robi aj na SK, uz dlhe roky .. obvykle ale len to
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V tej cene dúfajme, že dostali pridané aj zamestnanci, ale ja to vidím skôr tak, že sa len zväčšil reťazec poddodávateľov a navýšená cena len živí viac hladných krkov ?
Koľko zamestnávateľov upravilo platy zamestnancom tak, aby to reflektovalo zdražovanie a infláciu naprieč celým sektorom hospodárstva? Teraz bude trvať oveľa dlhšie, kým si človek na nejakú vec našetrí.
Vyzerá že to došlo, ale múdry som z toho neni. Vec za 4,40 eur a také clo???
update: tak 2€ idú pravdepodobne pošte za spracovanie a doručenie (ktoré ale neprebehlo a musím sa obťažovať sám)
... ak nepotrebujes XXS alebo XS gravel tak to plati.
Velkost S (od 160 cm) skladom.
https://www.planetx.co.uk/i/q/CBOOFRRIV1700/on-one-free-ranger-sram-hrd-rival-1-carbon-gravel-bike ...XS (49 cm) skladom.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/retaze/10-11-12-prevodov/sram-eagle-gx-12sp-retaz.html
savings SRAM GX Eagle reťaz, 12-rýchl., 126 článkov, s rýchlospojkou PowerLock
24,99 € savings
MOC 39,99 €"Orbea is battling against rising raw material prices, rising shipping costs and a stretched supply chain that makes it harder to do business efficiently."
https://www.pinkbike.com/news/orbea-announces-price-increases-due-to-pandemic.html
Orbea maj 2022 - zarobili sme 40 Mega za rok a ocakavame este viac
https://www.biker.sk/aktuality/rocne-trzby-znacky-orbea-stupli-na-282-milionov-eur-museli-pridat-170-novych-pracovnych-miest/
zachvilu budu stat bicykle 6000 v hliniku a na SX a stejne budu plakat,ze im to nevychadza
No, neviem ako to maju, ale napr. v segmente XC bajkom (nizkozdvihove rychle lahke) su uz asi jedini, co robili pekne, slusne bajky a za fakt vyborne ceny. Az sa mi to pred tym roko/ci dvomi nezdalo, ze dako lacno to robia. Mozno aj preto mali dost odbytu , tak pridali .. sa budu ondit
To sa robi aj na SK, uz dlhe roky .. obvykle ale len to