Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Smerovky sa davaju na krizovatke, to kade ide hlavna cesta je irelevantne
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 10:29:33
02
A teraz je v mode ucit v autoskole, ze pri odbocovani doprava sa dava lavy blinker? Lebo to vidim na cestach stale castejsie...
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 11:39:31
00
Z hlavnej ked sa odbača doprava?
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 12:55:53
00
nuž, keď máš križovatku s ostrovčekom a najskôr odbočíš doprava a potom, už zakrytý ostrovčekom sa pripájaš na cestu tak odbočuješ doľava a logicky dáš jednu a potom druhú smerovku. Takže áno, je vysoko možné, že sa také učí v autoškole
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 13:12:27
00
Nie tak celkom, dolava davas smerovku len ked sa zaradzujes z pripajacieho pruhu ...
Ak tam nie je pripajaci pruh, ale spoza ostrovceka vchadzas priamo na priebezny pruh tak smerovka vlavo je rovnaky nezmysel ako smerovka vlavo na Y krizovatke ked ides zhora zlava a pokracujes dole 😉
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 13:34:29
04
arrow_leftKice napísal:
lubor1 Mám viac rokov ako ty a určite ma učili dávať smerovku pri zmene smeru jazdy. Teda ak na pravouhlej križovatke hlavná odbočovala doľava, tak sa smerovka dávala.

Ak by ma to vtedy takto naucili, tak by som tu teraz nepisal preco niekto tu smerovku nedava. Robil som vodicak v 1987 cez svazarm a urcite nas ucili davat znamenie ked opustas hlavnu cestu. a zrejme som nebol sam, lebo tak tiez vidim jazdit vela soferov. Vyhlaska sa doladuje ale povinne preskusanie nieje a podla mna by malo byt.
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 14:04:44
00
lubor1 ja neviem, možno si nepamätám presne, ale viem že sme riešili takéto križovatky
http://www.dldviktoria.sk/images/ppr-hc-2-auta.png

a keby malo biele auto pravú smerovku, tak by mohli ísť obe autá súčasne.
Ak biele auto nedá žiadnu smerovku, tak by podľa teba mohlo ísť doprava aj rovno a preto mu zelený dáva prednosť.

To nepriaznivo vplýva na plynulosť premávky, i keď treba byť opatrný, lebo nevieš ako to myslí ten na hlavnej.
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 14:33:26
00
arrow_leftKice napísal:
Ak biele auto nedá žiadnu smerovku, tak by podľa teba mohlo ísť doprava aj rovno a preto mu zelený dáva prednosť.

Si si isty, ze mu zelene dava prednost?

Inak, ked uz sme pri tych smerovkach, podla coho by ste sa riadili na tejto krizovatke? Hlavna smeruje podla dodatkovej tabule doprava. Ale podla vodorovneho dopravneho znacenia je hlavna rovno. Vieme, ze zvisle dopravne znacenie je nadradene vodorovnemu. Cize otazka znie, ked idem po hlavnej, davam znamenie o zmene smeru jazdy vpravo? Alebo inak, ked zchadzam z hlavnej (podla dodatkovej tabule idem rovno), davam znamenie o zmene smeru vlavo?

Príloha:
krizovatka.png
krizovatka.png 0 bajtov Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.08.2020 - 14:54:12
01
na takej krizovatke by som ignoroval nespravne nakreslene vodorovne znacenie (zvisle je nadradene)
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 16:08:22
02
arrow_leftKice napísal:
lubor1 ja neviem, možno si nepamätám presne, ale viem že sme riešili takéto križovatky
http://www.dldviktoria.sk/images/ppr-hc-2-auta.png

a keby malo biele auto pravú smerovku, tak by mohli ísť obe autá súčasne.

To nepriaznivo vplýva na plynulosť premávky, i keď treba byť opatrný, lebo nevieš ako to myslí ten na hlavnej.

Nie tak celkom, ak biele auto ide vpravo mozu ist sucasne aj bez smerovky. Ide totiz po hlavnej, ak by chcel ist rovno, musi pustit zelene auto lebo ide z hlavnej a on opusta hlavnu.
Funguje to uplne rovnako ci smerovku ukaze alebo nie a zelene auto nedava nikomu prednost nech ide ktorymkolvek smerom. Ak by chcel biely dolava a zeleny rovno (obaja opustaju hlavnu) aj tak ma zeleny prednost.
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 16:54:48
00
ta zvisla znacka je trosku matuca. ukazuje, ze na krizovatke sa da ist doprava, rovno aj do lava. chapem, hlavna je vpravo. potom viem odbocit ako biele auto, to sa asi myslel tym rovno, ale kde sa da ist dolava? ved je tam dalsia zvisla znacka (biela sipka v modrom), ktora urcuje, ze sa da ist len tak, ako to biele. alebo tam nieco nevidno na fotke?
mimochodom, ak na takej krizovatke, kde su 3 moznosti smeru, ale hlavna je napr doprava, idete po hlavnej, netreba davat smerovku? ked idete rovno tak isto nedate smerovku? ako potom auto, ktore napr stoji oproti ma vediet, kde chcete ist? podla mna, ak idem sice po hlavnej, ale odbocujem doprava, bolo by vhodne dat smerovku, ak idem rovno, nedam, ak idem do lava, dam smerovku dolava. tak je jasne, ktorym smerom idem a kto stoji oproti a caka, vie sa podla toho pohynat.
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 17:03:27
10
Ja som myslel na priklad od Kice na ktory dal link. V pripade tej fotky sa da ist len po hlavnej kde je zbytocne vsetkym oznamovat kam pojdem, alebo odbocit z hlavnej co je akoze rovno ale to uz opustam hlavnu a smerovka je jasna. Tam uz ina moznost odbocenia nieje lebo je tam plna ciara. Bud na foto este nieco chyba alebo je ta zvysla znacka matuca.
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 17:21:41
00
Jáááj nedarilo sa mi nájsť obrázok na to, čo chcem povedať a nakoniec som to aj tak domrvil.
Pardón, je to zle.
No nič. Nechce sa mi zabíjať čas ďalším hľadaním.
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 18:04:35
00
arrow_leftKice napísal:

Zelene auto nedava prednosť bielemu, to v žiadnom prípade. Celu situaciu si zjednoduš na rovnu komunikaciu. Ak z rovnej cesty odbačaš doľava, tebe dava prednosť protiidúce auto? Obaja idete po hlavnej. Tak skus teraz dať k tomu vyjadrenie.
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 18:40:33
00
arrow_leftlubor1 napísal:
Ja som myslel na priklad od Kice na ktory dal link. V pripade tej fotky sa da ist len po hlavnej kde je zbytocne vsetkym oznamovat kam pojdem, alebo odbocit z hlavnej co je akoze rovno ale to uz opustam hlavnu a smerovka je jasna. Tam uz ina moznost odbocenia nieje lebo je tam plna ciara. Bud na foto este nieco chyba alebo je ta zvysla znacka matuca.

Sorry, ale to, ci opustas hlavnu alebo nie vobec nesuvisi s tym, ci das znamenie o zmene smeru jazdy alebo nie.
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 18:45:28
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up