Rachela Tazko mi reagovat lebo sa dotikas velmi vela bodov ktore by boli na zvlast diskusiu ako si sam napisal. Pritom pises ze na nu nemas cas co chapem. Tak skusim len strucne.
Dakujem za reakciu, vazim si to.
Cela cast tvojho prispevku venovana diskusi na internete je uplne sprava a suhlasim s tebou. Citim z toho zaver ze to povazujes za zabity cas, co asi naozaj je. Lenze bohuzial je to dnes jedina forma diskusie ktora masovo prebieha. Pre nedostatok lepsich nastrojov a politickej podpory to stale povazujem za najlepsi sposob ako posunut masovu verejnu mienku niekam. Aj za cenu, ze ma za to raz upalia na hranici.
O mojich zaveroch z diskusie. Ano ak nikto nepoda argument suhlasi. Kto mlci ten sveci je velmi stara mudrost. Je ireleventne ak ma niekto uzasny napad a riesenie problemu ak si ho necha pre seba. Je to hodne toho isteho ako keby ho nemal, bez ohladu na to ake ma na to dovody.
Kto si ty?
je najzhubnejsia myslienka rozsirena v spolocnosti. Ludia pocuvaju ludi co su niketo, ale nepocuvaju tych co maju co povedat. Kam to spolocnost doviedlo vidis sam. Preco je tomu tak by bolo na dalsiu n stranovu diskusiu pocinajuc skolstvom, vychovou ... Ale aby som ti odpovedal. Som uplne nikto . Nikto co ma technicke myslenie a vzdelanie, v zivote skusil uz toho skutocne vela, nenecha sa zmietat emociami, ma nadpriemerne logicke uvazovanie, napriemerne IQ, milujucu manzelku, ma velmi vela casu na vzdelavanie sa, velmi vela casu na analyzovanie sveta okol seba a este aj chut ludom dohovarat a vychovavat v nadeji, ze aspon o trochiu posunie neci pohlad niekam.
Plne autonomne auta su riesenie a velmi sa mi paci, za jedinej podmienky. Budu vo vlastnictve statu alebo nejakeho prevadzkovatela. Ja budem platit akurat taxu od km. Lebo nebudem si na seba chovat klietku co so mnou urobi to o com rozhodol programator a este do nej ladovat svoje peniaze, ani ju prevadzkovat na moju zodpovednost. Sucastny stav vodic ma zodpovednost auto ma kontrolu je pre mna absolutne neakceptovatelny. Model autonomne TAXI je pre mna OK. A ano ludia budu zasa o nieco neschopnejsi, ale to je moderna evolucia tipujem. Dnes sme, z pohladu schopnosti ,najzaostalejsi zivocisny druh. Jediny co nevie prezit bez technologie ani vo sovojom prirodzenom prostredi.
PS. Skoda ze chces debatovat len s Niekym. Bolo to osviezujice reagovat na nieco co ma hlavu a patu. Ale necudujem sa ti a chepem. V sucastnej spolocnosti je to asi spravna volba. Dakujem a drz sa. Mozno zase raz az si najdes trocha casu na vyplytvanie prehodime par riadkov. Vedz ze z mojho pohladu si cas nevyplytval lebo min jednemu cloveku si urobil radost.