Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Preco na Kenaia furt reagujete? On napise cokolvek aby dostal reakciu(energiu). To to niekto nevidite? Len sa to tu zahlcuje srackami..a uz faakt dlho.
Zobraziť komentár 28.08.2022 - 15:09:18
02
Nemusí, ale môže byť.....😁
Zobraziť komentár 28.08.2022 - 15:09:42
10
arrow_leftbladerunner napísal:
Najnebezpečnejšie je keď niekto uverí, že je výborný vodič....a podľa toho sa správa v premávke 🤔😜

A pri cestach je vela krizikov na pamiatku takym vodicom...
Zobraziť komentár 28.08.2022 - 15:13:53
06
arrow_leftHosť napísal:
Z hladiska zákona je je prekročenie povolenej rýchlosti priestupok ako nedanie prednosti pri jazde jazdnými pruhmi. To že ty dokážeš zabrzdiť v prekročenej rýchlosti je taký istý nazor ako toho čo ti nedá prednosť pri pri preradovani v pruhoch. Obidva sú na pitchu! HOWGH

Nie, nieje lebo kazdy priestupok je “odmeneny” inou vyskou pokuty podla zavaznosti… tj. Nieje to to iste….
Zobraziť komentár 28.08.2022 - 15:22:58
02
arrow_leftKenai napísal:
Ano, ist na dialnici viac ako 130 je tak neuveritelne nebezpecne, ze v nemecku to je povolene.

Kenai netuší, o čom píše.
Nehody na úsekoch nemeckých diaľnic bez rýchlostného limitu majú 1.67 smrteľných nehôd na najazdenú miliardu kiometrov oproti 0.95 smrteľných nehôd na miliardu najazdených kilometrov na úsekoch s rýchlostnými limitom.
Keby sa na nemeckých diaľniciach zaviedol limit 130 km/h, tak sa ušetrí v priemere 141 životov ročne. Presné číslo sa líši podľa spôsobu výpočtu, ale v nemeckých odborných kruhoch panuje všeobecná zhoda, že to číslo je s určitými odchylkami hore aj dole (podľa spôsobu výpočtu) valídne.
V Nemecku sa na túto tému robilo viacero prieskumov a štúdií a všetky potvrdzujú, že z hľadiska závažnosti zranení a úmrtí sú úseky s neobmedzenou rýchlosťou nebezpečnejšie, ako tie s obmedzenou rýchlosťou.
Zobraziť komentár 28.08.2022 - 15:29:03
01
Zipsik už sa zobuď akým právom chceš vyžadovať dodržiavanie zákonných predpisov keď ich nedodržuješ ty?
Zobraziť komentár 28.08.2022 - 16:00:42
01
Ono vždy je lepšie keď to majú dodržiavať ti druhý...
Včera si to fučim po ceste I/65 z MT smer TR a po odbočku na Blatnicu ma vzhľadom na ľahké prevody ofukovalo že všetko, ale traja žiletkari tak na 40cm...
No ved nič, ale v tom momente ak by som z akéhokoľvek dôvodu vybocil zo svojho smeru a poslal ho so svojou neanorektickou postavou pod plechovku,čo nás mohla oboch predchádzať asi by mi to vedelo pokaziť deň.
Zobraziť komentár 28.08.2022 - 16:17:56
00
vikino1, 140km/h na tachometri je 132-134km/h reálne. To ešte ani do odchýlky merania radaru nepadne. Navyše, ty nie si policajtom, aby si to súdil. Aj keby som šiel 200, teba a ani iného vodiča to absolútne nemusí trápiť.

Verím, že ty STRIKTNE dodržiavaš všetky predpisy a takisto to očakávaš od iných. A takisto verím, že si na cestách OHĽADUPLNÝ voči ostatným a nelezieš im pred nos vtedy, keď by si nemal.
Zobraziť komentár 28.08.2022 - 16:25:49
03
arrow_leftHosť napísal:
Mne sa strašne páči keď niekto vyžaduje dodržiavanie pravidiel a pritom ich sám nedodržuje.

to bude určite komunista alebo aspoň sociálny demokrat :-)
Zobraziť komentár 28.08.2022 - 16:45:57
00
arrow_leftHosť napísal:
Zipsik už sa zobuď akým právom chceš vyžadovať dodržiavanie zákonných predpisov keď ich nedodržuješ ty?

Hovorim o jazde 130-140km/h na dialnici kde je 130 km/h normalne povolenych… pri 140km/h tachometrovych idem ledva 135km/h GPS…. Za to este nieje ani najnizsia pokuta ;)

A ty stale nedokazes pochopit ako nebezpecne je ked ti to tam hodi niekto iduci 90-100km/h tacho tj. cca 95km/h GPS…

Hlavne nechapes ze nebezpecne to nieje len koli tomu rozdielu rychlosti… ale casto aj pre to ze taki idioti nepouzivaju ani spetaky… on ani len netusi ze to poslal pred ovela rychlejsie auto…..

Ja jeho mojou rychlostou nijako neohrozujem… naopak ON svojou rychlostou, slepotou / ignoranciou ohrozuje seba aj mna 🙈stale tam nevidis rozdiel? Alebo aj vidis sle preto ze to pisem zrovna ja tak nieje mozne uznat ze by tam nejaky rozdiel bol? :tmi:
Zobraziť komentár 28.08.2022 - 18:04:30
01
arrow_leftmisoR napísal:
vikino1, 140km/h na tachometri je 132-134km/h reálne. To ešte ani do odchýlky merania radaru nepadne. Navyše, ty nie si policajtom, aby si to súdil. Aj keby som šiel 200, teba a ani iného vodiča to absolútne nemusí trápiť.

Verím, že ty STRIKTNE dodržiavaš všetky predpisy a takisto to očakávaš od iných. A takisto verím, že si na cestách OHĽADUPLNÝ voči ostatným a nelezieš im pred nos vtedy, keď by si nemal.

Nič ste nepochopili
A máš pravdu je mi úplne jedno ako jazdíš. :D
A máš pravdu snažím sa striktne dodržiavať predpisy a byť ohľaduplný k voči ostatným. :!:
A hlavne za moje chyby neobviňujem iných. :hai:
Zobraziť komentár 28.08.2022 - 18:05:08
02
Zipsik keby si čital s porozumenim tak by si zistil, že som vôbec neobhajoval toho čo ti to tam "hodí" :hai:
Zobraziť komentár 28.08.2022 - 18:08:13
00
A ja som podľa teba spravil obrovskú chybu, že som si dovolil jazdiť v ľavom pruhu, keďže som bol rýchlejší ako vozidlá v pravom alebo čo, prosím ťa? :D budem ťa parafrazovat - zobud sa. Máš asi trochu skreslené vnímanie skutočnosti.
Zobraziť komentár 28.08.2022 - 18:17:21
01
chlapi, čo je náročné na pochopení vety:
"Mne sa strašne páči keď niekto vyžaduje dodržiavanie pravidiel a pritom ich sám nedodržuje."?
Zobraziť komentár 28.08.2022 - 18:41:04
04
No čakám na vysvetlenie, ako som porušil pravidlá, keď som išiel v ľavom pruhu, rýchlosťou 132-134km/h (podľa GPS), predbiehajuc iné vozidla jazdiace pomalšie, pričom sa mi pred nos strčil typek v rýchlosti 100, možno 110. vikino očividne predbieha max 130, viac ani bohovi.
Ja zvyknem mať nastavený tempomat na 130, ale keď sa priblížim k autu, ktoré ide rýchlosťou 127 (mam adaptívny tempomat, takže približne viem akou rýchlosťou ide ten predo mnou - podľa Tachometra), tak ho prebehnem rýchlejšie, aby som nezdrzal tých, ktorí sa blížia ku mne. Keď vidím viac vozidiel za sebou idúcich pomalšie, tak ostanem vľavo, ak za mnou nejde nejaký stíhač 160+.

§15 ods. 5 zákona 8/2009 Z. z. o cestnej premávke stanovuje:
Vodič nesmie predchádzať,
i) ak by pri predchádzaní svojou výrazne nižšou rýchlosťou obmedzil za ním idúce vozidlo, ktoré začalo úkon predchádzania skôr,
Zobraziť komentár 28.08.2022 - 22:40:49
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up