Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Za chyby sa plati... Proste ma dany jedinec smolu, ze jeho mentalne schopnosti mu pri istom promile nahovaraju, ze je v pohode sadnut za volant. Ma dostat trest a hotovo. Hadam nebudeme ludi pachajucich trestne ciny obhajovat tym, ze "ale ved oni to nemysleli zle"?
Zobraziť komentár 28.10.2022 - 11:23:37
01
arrow_leftJezus napísal:
Na pol roka za to, ze sposobil nehodu pod vplyvom? Na rok by mal ist sediet natvrdo kazdy kto nafuka nad 0,5 pri nahodnej kontrole. Ak uz sposobi nehodu, tak minimalne 3 roky natvrdo a ak aj zrani alebo zabije, tak minimalne 15 rokov natvrdo. Mame velmi mierne zakony aby to alkoholikov odradilo od ohrozovania ostatnych...

Pointa bola aby isiel sediet, dlzka je druhorada. Dnes dostane podmienku a moze ist pokojne domov.
Rovnako by sa mala zaviest progresivita pokut v zavislosti od majetku vinnika. 1000eur pokuta je pokutou len pre chudobnych. Clovek s X6 ju ani nezaregistruje.
Zobraziť komentár 28.10.2022 - 11:24:59
03
clovek co ma X6 vacsinou v danovom priznani je skoro bezdomovec :)
Zobraziť komentár 28.10.2022 - 11:26:40
02
arrow_leftJaroh napísal:
Pri dvoch pivách to neurobíš, možno ani on to nechcel urobiť pri tých prvých dvoch pivách.
Ale pri 3,19 promile už rozmýšľaš (ak sa to ešte dá nazvať rozmýšľani) úplne inak a ísť domov autom sa ti môže zdať ako ten najlepší nápad.

nepredpokladam ze mu ten alkohol niekto lial na silu do hrdla kym bol priviazany na stolicke... ten stav si privodil sam dobrovolne a vedome. o tomto rozmyslani hovorim. zvysok je uz len dosledok blbeho rozhodnutia predtym ako vobec sadol do auta...
Zobraziť komentár 28.10.2022 - 11:33:18
03
vcera bola v pozor zakrute na rozhlase uputavka, jej moderator pod dohladom policie na uzavretom priestore mal soferovat pod vplyvom alkoholu (budu opisovat ucinky alkoholu na soferovanie). Prihovaral sa do eteru, ked mal 4 poldeci a uz bol teda trosku komicky. Zaznam z toho bude myslim dnes po 17, ked sa vysiela relacia nazivo
Zobraziť komentár 28.10.2022 - 11:36:25
01
arrow_leftfoobar napísal:
1000eur pokuta je pokutou len pre chudobnych. Clovek s X6 ju ani nezaregistruje.

Presne. Môžeš ísť stovkou po meste a dostaneš 800 eur pokuty. A ešte to môžeš aj zaplatiť kartou .... to si skrátka ani nevšimneš.
Zobraziť komentár 28.10.2022 - 11:39:12
01
arrow_leftStax napísal:
nepredpokladam ze mu ten alkohol niekto lial na silu do hrdla kym bol priviazany na stolicke... ten stav si privodil sam dobrovolne a vedome. o tomto rozmyslani hovorim. zvysok je uz len dosledok blbeho rozhodnutia predtym ako vobec sadol do auta...

Neuvažuješ správne.
Samozrejme, že nepoznáme tento konkrétny prípad, ale skrátka pokiaľ to nebol vyslovene nejaký debil, tak predtým, ako sa zrúbal na 3+ promile, tak asi nemal v úmysle šoférovať.
Modelová situácia: večera v podniku, pohoda, partia, je príjemne, rozhodnem sa, že nejdem domov autom a dám si jedno pivo, druhé pivo, tretie pivo, k tomu prvé poldeci, šak prečo nie, aj tak nejdem autom domov, tak pokecáme, popijeme. Druhé, tretie, štvrté ... veď, hik, kua prečo nie, aj tak nejdem autom domov... ale pri siedmom či ôsmom pive a poldeci už skrátka rozmýšľaš úplne inak.

To neuvádzam ako poľahčujúcu okolnosť a nie je to poľahčujpca okolnosť a som za to, aby ten človek išiel sedieť a už v živote nedostal vodičák. Človek je za svoje konanie zodpovedný aj keď má 3+ promile a ak to nezvláda, tak nech nepije.
Iba skrátka pripomínam, že ožratý človek rozmýšľa úplne inak a nie je si vedomý súvislostí, než človek po dvoch pivách.
Zobraziť komentár 28.10.2022 - 11:46:15
00
agree to disagree
Zobraziť komentár 28.10.2022 - 11:48:46
01
osobne som po 5 pivách a asi 10-12 poldeci do auta nesadol ale šiel taxíkom a ani mi ísť autom nenapadlo a podobne ako stax nemám preto ani za mak pochopenia u iných, a osobne pevne dúfam, že som nemal ani tie 3 promile ... to mi príde hrozne veľa na také posedenie. 3 promile mám spojené s niekým kto je dožratý na padrť
Zobraziť komentár 28.10.2022 - 11:55:57
00
foobar: predpokladám, že sa to týka aj cyklistov. 0,5 promile je dovolených len na cestičke pre cyklistov a v intraviláne obce. Inak pre nich platí tiež 0 promile.

Každý človek reaguje na alkohol inak. Mňa by tiež nenapadlo šoférovať po tom, ako som vypil 0,5l tvrdého za večer, ale sú ľudia ktorým v takom stave už mozgové bunky veľmi nefungujú.
Zobraziť komentár 28.10.2022 - 12:01:43
00
lapaloma urva veľa vydržíš :D 12 poldeci na pivo je klinická smrť na mňa
Zobraziť komentár 28.10.2022 - 12:04:55
00
arrow_leftlapaloma napísal:
osobne som po 5 pivách a asi 10-12 poldeci do auta nesadol ale šiel taxíkom a ani mi ísť autom nenapadlo a podobne ako stax nemám preto ani za mak pochopenia u iných, a osobne pevne dúfam, že som nemal ani tie 3 promile ... to mi príde hrozne veľa na také posedenie. 3 promile mám spojené s niekým kto je dožratý na padrť

5 piv a 6 deci tvrdeho alkoholu uz rozhodne je tazky stav opitosti a 3+ promile. Zas si nefandi, ze by si nafukal 1,5-2. Presne takto uvazuju ti, co sadaju ozrati za volant...
Zobraziť komentár 28.10.2022 - 12:06:47
03
no faktom je, že som bol na druhý deň brutálne unavený ... telo už nespaluje ako v mladosti
Zobraziť komentár 28.10.2022 - 12:09:56
00
BMW :)
https://fb.watch/grx0kt1Vn3/
Zobraziť komentár 28.10.2022 - 14:26:51
00
arrow_leftJezus napísal:
Za chyby sa plati... Proste ma dany jedinec smolu, ze jeho mentalne schopnosti mu pri istom promile nahovaraju, ze je v pohode sadnut za volant. Ma dostat trest a hotovo. Hadam nebudeme ludi pachajucich trestne ciny obhajovat tym, ze "ale ved oni to nemysleli zle"?

Musis pochopit kauzalitu.
1. Pit je legalne
2. Stat podporuje konzumaciu alkoholu lebo je to velky zdroj primu
3. Viest auto je legalne a VO ma kazdy co ma doa zadnice dieru a 18 rokov
5. Pod vplyvom nie si schopny sa racionalne rozhodovat a nie si sposobily niest nasledkuy za svoje konnie.
6. Na bode 5 stoji zakaz viest motorove vozidla pod vplyvom.

A terz mi povedz ze ocakavas ze bude extra tvrdy postih za konanie pod vplyvom. Vidis v tom logiku?

Od nepameti je konanie pod vplyvom polahcujuca okolnost. Pri tak nastvenej legislative musi byt. Je to rovnocenne akej kolvek inej zmene vnimania reality. Aj vrazda v amoku je polahcujuca okolnost oproti vrazde planovanej. Vrazda pod vplyvom je polahcujuca okolnost, nedostatocna mentalna kapacita je polahcujuca okolnost....

Nehovorim ze je to spravne, ale je to tak.
Zobraziť komentár 28.10.2022 - 14:42:04
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up