Vendelin, držím ti palce, ak budeš toto Tvoje tvrdenie skúšať aj v skutočnej premávke . Keď ťa budú vyškrabávať s dezénu zadnej nápravy prívesu, bude už neskoro

.
aby sme sa rozumeli, nepopieram ze vodici kamionu maju vacsi mrtvy/slepy uhol, ale odmietam to, ze kamionisti zramuju nejake auto/chodtca/cyklistu a ich vysvetlenie je "ako som ho mal vidiet?"
aj ja som videl ako kamion vytlacil z cesty pri prechode cez pruhy auto a nie, nestrcilo sa mu tam bez jeho vedomia (da sa take nieco vobec?)
proste sli subezne a kamion sa rozhodol odbocit vpravo, to ze tam bolo auto, ho asi nezaujimalo
je to len ukazka worst case scenario, nastavit si lepsie zrkadla a hlavne pozerat sa do nich viac ako len ked uz tocim volantom by pomohlo v 90% pripadoch ked sa taketo nehody stavaju, nakoniec, myslim si z osobnej skusenosti, ci ako vodic, alebo ako cyklista, ze kamionisti nepatria k velmi citlivim a pozornym vodicom (moja skusenost a vynimky samozrejme existuju)
a ako som vyssie pisal, taketo veci nerobim, kamion zasadne neobieham ked stoji na krizovatke, ani sa vedla neho nestavam a nikomu to ani neodporucam