Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Nepoznam tu krizovatku. Priznam sa, nevsimol som si semafor na fotkach. Jedina "legalna" moznost ako sa mohli stretnut je taka, ze audi odbocovala doprava a tam mali chodci zelenu. A ked chalan siel rychlo cez prechod tak ho mohol uplne jednoducho zostrelit. Alebo siel jeden z nich na cervenu.
Zobraziť komentár 17.06.2015 - 19:31:05
00
To síce je, ale spoliehať sa na farbu svetla, že mi zachráni život, mi v súčasnom svete príde dosť naivné :)

Ty keď ideš napríklad autom cez križovatku a máš zelenú, tak pribrzdíš, rozhliadneš sa, a až potom prejdeš? Aby si nebol naivný v súčasnom svete?
Zobraziť komentár 17.06.2015 - 19:33:44
00
Ked som prvy a naskoci mi zelena, tak sa samozrejme obzriem na obidve strany ci nejaky blbec este nechcel preletiet na oranzovu. A ked idem cez prechod cez Prazsku na bajku, tak obzretie sa je absolutne nevyhnutne, lebo tam zakazdym ide nejaky debil na cervenu. Preto sa tam aj schovavaju policajti kazdu chvilu - je len otazka casu kedy niekoho skasnu.
Zobraziť komentár 17.06.2015 - 19:57:58
03
Ty keď ideš napríklad autom cez križovatku a máš zelenú, tak pribrzdíš, rozhliadneš sa, a až potom prejdeš? Aby si nebol naivný v súčasnom svete?

Pokiaľ mám zelenú a idem z vedľajšej cesty, kde by som za normálnych okolností dával prednosť v jazde, tak určite... A hlavne keď sa hýbem ako prvý, tak skôr, ako vleziem do križovatky, tak sa pozriem, či už je prázdna a nič nehrozí. Ja neviem čo sa stalo na tom prechode, ale určite, pokiaľ by mi skočila zelená ako chodcovi a cyklistovi, tak tam nevbehnem, Proti autu mám nulovú šancu a svoje zdravie si natoľko ešte vážim :) Dokonca si situáciu aj pri už dlhšie svietiacej zelenej skontrolujem na dobiehajúce autá. Ja neviem ako u Vás, ale v našich končinách sa človek musí v prvom rade spoliehať na seba a až potom na nejaké pravidlá, ktoré totiž mnohí ignorujú :)
Zobraziť komentár 17.06.2015 - 20:05:28
05
Ešte nežijem v dobe kedy budem na 100% veriť že šofér ,ktorý má červenú, tak na ňu aj zastane a nebude sa chcieť ešte na posledenú chvíľu cez križovatku predrať, pričom ešte dupne na plyn a "akože" ešte to stihol na oranžovú. Vždy treba situáciu očkom skontrolovať a keď som na biku alebo peši, tak dvojnásobne :!: .

Kolega z práce, stresoš, sa raz takto pri rannej káve "pochválil", že autom prešiel na 3 červené pri raňajšej ceste do práce a nezabudol dodať , že "......ešte že tam niekde nestáli policajti. " . Ja som ho poopravil ".....ešte že si nikoho na prechode nezabil ." . A potom verte zelenému svetlu .
Zobraziť komentár 17.06.2015 - 20:31:41
01
Je to smutné chlapi... Nie Váš prístup, ale naopak to, že sa to musí v dnešnej dobe takto robiť...
Zobraziť komentár 17.06.2015 - 20:41:32
01
Ale moze si za to sam. Siel cez prechod a neverim, ze pred nim zastal a pozrel sa, ci moze

Tú križovatku dobre poznám a viem aj ako funguje režim semafórov. V tej bočnej ulici Nevädzová odkiaľ vychádzalo AUDI sú dva samostatné jazdné pruhy. Jeden pre odbočenie vľavo a druhý pre odbočenie v pravo čo bol aj smer toho auta. Zelená na semafóre je spoločná pre oba pruhy. Ak svieti táto zelená tak zároveň s ňou majú zelenú aj chodci na tom inkriminovanom prechode, kde prišlo k stretu. Ak sa udial tento scenár, tak na vine je šofér auta. Ale je tu ešte jeden nepravdepodobný scenár. Odbočenie v pravo má aj svoju samostatnú zelenú šípku, ktorá sa rozsvieti ešte skôr ako naskočí zelená pre oba pruhy spoločne. Táto šípka svieti zároveň so zelenou, ktorú majú aj autá, ktoré odbočujú z pravej strany Tomášikovej na Nevädzovú. To ale znamená, že chodci majú červenú. V tomto prípade je na vine cyklista, ktorý prechádzal na červenú. No keďže sa to stalo v čase vrcholiacej rannej špičky, tak pochybujem, že by sa bezhlavo trepal na červenú cez prechod hlavne, keď hlavný prúd vozidiel odbočujúcich z Tomášikovej má zelenú.
Zobraziť komentár 17.06.2015 - 21:57:03
00
Zelena: mozes
Zlta: stale mozes
Cervena: este dve auta prejdu
Zobraziť komentár 18.06.2015 - 08:34:26
04
Ak svieti táto zelená tak zároveň s ňou majú zelenú aj chodci na tom inkriminovanom prechode, kde prišlo k stretu. Ak sa udial tento scenár, tak na vine je šofér auta. Ale je tu ešte jeden nepravdepodobný scenár.

Neviem ako to bolo v tomto pripade, ale urcite je rozdiel medzi chodcom a cyklistom, ktory aj pri slimacom tempe 15kmh ide 4x rychlejsie ako chodec. Okrem toho mam dojem, ze podla zakona na prechode pre chodcov ma cyklista tlacit a nie ist na bicykli.
Zobraziť komentár 18.06.2015 - 08:51:06
03
Zelena: mozes
Zlta: stale mozes
Cervena: este dve auta prejdu

Alebo takto:
Idú frajeri na križovatku.Prvá križovatka je červená frajer preletí a frajerka mu vraví: čo robíš ved stoj je červená frajer vraví:ticho teraz idú frajeri.Idú na druhú križovatka je červená frajer preletí a frajerka mu vraví:čo robíš ved stoj červená.Idú na tretiu križovatku je zelená frajer zabrzdí frajerka si rozbije nos a vraví mu:čo robíš ved pod je zelená.A frajer vraví:ticho teraz idú frajeri z prava
Zobraziť komentár 18.06.2015 - 09:01:15
012
Ale moze si za to sam. Siel cez prechod a neverim, ze pred nim zastal a pozrel sa, ci moze

nejak rychlo si prisiel na to, kto je na vine :)
ja ked som videl tie 4 kruhy, tak som si tiez pomyslel svoje, ale nakolko sa mozem mylit som to nenapisal ;)

apropo : z coho je platena skoda na vozidle, ak by bol na vine cyklista ?
Zobraziť komentár 18.06.2015 - 09:45:50
00

asi myslel pohlad chodca / cyklistu
Zobraziť komentár 18.06.2015 - 09:49:41
00
apropo : z coho je platena skoda na vozidle, ak by bol na vine cyklista ?

Zaplati to vinnik. Cize cyklista, v pripadne ak ma uzatvorene poistenie zodpovednosti za skodu tak jeho poistovna.
Zobraziť komentár 18.06.2015 - 09:52:25
02
Land Rover Discovery (LF13 XEW) driver eating a bo thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 18.06.2015 - 13:50:30
01
Vodička MB si v strese zmýlila pedále. Miesto brzdy plyn...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10153451358522495&id=183757307494&refid=28&_ft_=qid.6161751330605922611%3Amf_story_key.-4279577022641187050&__tn__=C
Zobraziť komentár 18.06.2015 - 18:50:54
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up