Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Keď sa zlomia tie papierové kostičky v zápästí, nemusí to byť ani na RTG vidieť. A "iba bolesť" môže byť hocičo.
Blbé je to, že ak sa to včas nezafixuje, môže sa to zhojiť pakĺbom so všetkými súvisiacimi následkami. A toto sú tuším najdlhšie fixácie.
Ja som mal nalomenú záprstnú kosť malíčka na ľavej nohe, čo je podstatne macatejšia kosť, a na RTG to ortopéd tiež zbadal iba po zapojení všetkej fantázie - a tú zapojil preto a práve preto, že pri chôdzi ma to pichalo a nič iné ako zlomenina nepichá. Kamošova frajerka, ktorá je na RTG "prirodzený talent", tiež nič nevidela, kým jej to neukázal že "asi toto tu".
Takže hoci pizzovať na lekárov je in, skúste si uvedomiť, že zobrazovacie metódy majú svoje limity. A keď nič nevidno, len to bolí, tak tiež budem skôr predpokladať nejaký výron or what.
30.07.2015 - 15:45:22
01
tulenik dufam,ze nezijes len v dobe RTG snimkovani
pri havarijach sa promptne zistuje CTckom a nie RTGcom preboha,dovod je velmi jednoduchy, navyse ked je to zrazeny cyklista,ktory moze mat vnutorne krvacanie: hold, este raz: fuserina zo strany lekarov: by som sa bal nespravit svojmu pacientovi okamzite po prijati CT,RTG,MRko ... skontrolovanie malych klbikov je otazka na 8-10 minut,ak to dovoluje cas

howgh: lebo toto je debata zas typu riesime keketiny...kvalitni prijmovi traumatologovia hold od nas odchadzaju aj "odchadzaju"
30.07.2015 - 15:49:11
00
BTW to, čo je v "čo doniesla poštárka", je RTG lampa... nie medicínska rotačka s W targetom, ale kryštalografická sealed tube s Mo fine focusom ;)
X-ray CT má stále fyzikálne limity RTG (+ násobnú radiačnú záťaž), ale MRI beriem že toto rozlíši (veľmi pekne)

Naposledy upravil tulenik dňa 30.07.2015 - 18:10:02, celkovo upravené 1 krát.

30.07.2015 - 15:56:21
00
takto to poviem...u v lokalnom zdravotnom stredisku maju RTG, ktore pred vyse 20 rokmi nedalo nazvat moderne, (perlicka - je na poschodi a vytah casto nefunguje :D) a lekari pozeraju do papierov, ze co to bolo vlastne snimkovane :D mamke s puknutym rebrom povedali, ze nabuduce nech snimku odtial ani nenosi, ze tam nevidiet vobec nic (a od davkach ziarenia radsej nevediet)

ked som sa na Antolskej pri kontrolach zlomeneho zapastia pytal ci tam vidiet na RTG nejaky progres, tak sa lekar len zasmial, ze s tymto sa da len kontrolovat postavenie kosti, ci sa to oproti predchadzajucemu stavu neposunulo :) rok 2015, SR. Stavim sa ze o 5 rokov bude na oboch pracoviskach vsetko po starom. :))

Naposledy upravil MageZ dňa 30.07.2015 - 16:00:24, celkovo upravené 1 krát.

30.07.2015 - 15:57:41
00
tulenik si si kupil na domace experimentovanie ? :)
30.07.2015 - 15:58:18
00
:(
http://www.cas.sk/clanok/325210/tragedia-na-zeleznicnom-priecesti-nakladny-vlak-zrazil-cyklistu.html?utm_source=cas.sk&utm_medium=zona-hp&utm_content=box-%C4%8Das.sk-hp&utm_campaign=cross#
30.07.2015 - 16:43:40
00
Ako sa tragédia stala? "Ľudia, ktorí to videli, vravia, že starší pán na bicykli zastal pred koľajami na červené svetlo. Keď prešiel jeden, pobral sa ten cyklista cez koľaje a druhý vlak ho zrazil." povedala pre Čas.sk pani, ktorá stála v blízkosti miesta nehody.

Presne situacia v BA pri KFC v Petrzalke. Auta zastavia na cervenu + zavory. Zavory sa zdvihnu, cervena este blika 5-7sec. Ludia veselo prechadzaju (auta, cyklisti, pesiaci). Otazka casu, kedy sa nieco podobne stane aj tam.
30.07.2015 - 16:53:47
00
Presne situacia v BA pri KFC v Petrzalke.

Na Ivanskej nie su zavory, takze situacia zdaleka nie je taka ista.
30.07.2015 - 17:22:53
00
KinDo: nie, ide to do poltonovej mašiny za pol milióna (niekde na fóre je aj foto). Ale keďže v robote nie som, kuriéra som si nasmeroval domov.
canopus: ak si náhodou od fachu, nevieš o nejakej rolke IP filmu od Fuji? potrebujem niečo vyskúšať a stačí mi kúsok (20*20 cm povedzme), nechce sa mi objednávať celú rolku (nevyužil by som ju, keďže sám mám CCD detektor)
30.07.2015 - 18:08:52
00
iron.hide ahaa.a.tak tam sa predierali hasici po Galvaniho. Aj ked nechapem, preco sli cez Galvaniho..no to je fuk.
Dnes vecer som tadial prechadzal a akurat siel nakladny vlak. Este chvilku blikali cervene svetla a auta a ludia poctivo cakali, kym doblikaju. Naozaj som neocakaval, ze budu tak disciplinovani.
30.07.2015 - 22:19:39
00
ten prejazd je strasny, tam by som na biku radsej nejazdil. ked ta tam nezrazi auto, tak ta tam zrazi vlak. mna tam raz nakladak obiehal s 15 cm "rezervou"
31.07.2015 - 00:02:45
00
To priecestie je ukazkovy priklad slovenska. A miesta na poriadnu krizovatku s pruhmi tam je habadej... radsej budu stavat uplne nezmyselne kruhove objazdy kade-tade... vsimnite si kolko je na prievozskej pri krizovatke s plynarenskou ta jama. Minule ma tam skoro zostrelil autobus ktory do toho vletel asi v 70ke a na poslednu chvilu sa chcel vyhnut.
Teraz tam dali znacku pozor nerovnost. Problem solved!
31.07.2015 - 14:44:02
00
Mnichov planuje dialnice pre cyklistov - 2 pruhy, v celkovej sirke 4 metre !!!
http://www.wired.com/2015/07/munichs-got-eye-huge-highway-system-cyclists/

...Bratislava nastrieka piktogramy do prostriedku cesty a odskrtne si novu cyklotrasu
31.07.2015 - 23:28:25
00
minule tu bola spominana nova cyklotrasa pri letisku smerom do Ivanky (aj ked tam je trochu zbytocna, lebo tam staci ta malo frekventovana cesta).
a dnes som si vsimol ze uz postavili dalsi kusok cyklotrasy z Ivanky smerom do Novej Dedinky. planuju tiez vyasfaltovat tuto trasu po celej dlzke popri rieke Cierna voda. Okrem toho su tam okolo dalsie kilometre cyklociest, ti co tadial obcas jazdia tak vedia. Vyzera to tak ze Ivanka pri Dunaji je v budovani cyklotras najaktivnejsia obec siroko daleko. A pritom je ovela mensia nez Bratislava.
31.07.2015 - 23:44:17
00
:rofl:

i.imgur.com
01.08.2015 - 00:21:30
08

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up