Ja už neviem, ale mám pocit, že minimálne v BA dávajú ľudom vodičáky na počkanie keď sú výpredaje v auparku, centrale a pod. Taká arogancia a bezohľadnosť sa len tak nevidí. Pravidelné "osvieženie" ostrekovačmi, predbehnutie a následné vybrzdenie tesne pred zákrutou, vytrubovanie, niekedy aj okrikovanie, nebezpečné predbiehanie, kedy mi späťákom lížu lakte, predbehnú ma, ale následne keď zastavujú na križovatke, tak sa nalepia na pravý okraj a tak by sa dalo ďalej menovať. Jednoducho väčšina vodičov považuje cyklistov za podradný odpad, ktorý nemá na ceste čo robiť

. Našťastie so zvyšujúcou sa vzdialenosťou od BA priamo úmerne klesá počet takýchto vodičov a nie je to len menšou premávkou (aj keď dementi sa nájdu všade). Česť výnimkám, ktorých je ale pramálo

Netusim kade jazdis ale mne uz osviezenie zo stieracov davno nikto neposkytol. Za to, ze ti auta spatakom lizu lakte si mozes len a len sam. Jazdi viac k stredu vozovky a donutis vodicov spomalit a cakat na predbehnutie. Trubenie mozes v klude ignorovat. Si rovnocenny (no dobre skoro rovnocenny) ucastnik cestnej premavky ako auto. Na krizovatke sa nalepia na pravy okraj cesty? Lahka pomoc, obehni ich zlava a zarad sa pred nich. Bude tam mat vdaka tomu stupidnemu manevru viac miesta.
A na zaver, praveze v BA a okoli je pocet vodicov (vacsinou bratislavcania, vidlak sa svojim chovanim "ostrekovace, natlacenie auta na obrubnik..." na ceste prezradi aj s BA ECV) respektujucich cyklistov ovela viac ako smerom na vychod SVK. Doteraz si pamatam, ako ma na ceste kdesi vo vidlakove za Humennym na uplne prazdnej a opustenej ceste 2 triedy s ramusom natesno obehla tatrovka a este na mna ten debil vytruboval, ze co mu tam zavadzam. Absolutny kreten. 99% ludi by bez problemov presli do protismeru a obehli ma.