Snažím sa jazdiť na
bicykli tak, že rešpektujem vodičov a očakávam od nich takisto určitú mieru pochopenia. Nevynucujem si voči autám prednosť v jazde keď viem, že ma skôr či neskôr aj tak predbehnú, ak je široka a čistá krajnica tiež zbytočne nezavadziam autám. Možno aj preto mám pomerne zriedkavé konfliktné situácie s vodičmi. Aspoň z toho, aké šialené historky tu niektorí dávate.

Pre mňa je viac bezpečnejšie jazdiť tak, že sa budem kritickým cestám a križovatkám vyhýbať. Ak mám pri ceste z bodu A do bodu B viac možností postupu, takmer vždy si vyberám tu bezpečnejšiu (menej áut, menej križovatiek...menej potencialne konfliktných situácii).
Konkrétne túto cestu Púchovská, Žitná, Račianska už nejaký ten pátek nemám rád. Strašne veľa semafórov, križovatiek, miestami aj vytlačené koľaje. Neustále zastavovanie a rozbiehanie sa (nacvakávanie medzi štartujúcimi autami) nie je vôbec príjemné. A tak ak je možnosť takéhoto prejazdu T križovatky ako táto, tak volím radšej jazdu na červenú. Nemusím dýchať výfuky čakajúcich áut a sám zatiaľ chvíľu jazdím po prázdnej ceste (kým autá v mojom smere stoja a od Kauflandu ich aj tak veľa nechodí).