Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tulenik,daj ešte niečo...dobre sa to číta... :wink:
Zobraziť komentár 30.12.2008 - 22:05:45
00
Ja som tiez vo vytrzeni, co pride nabuduce :lol: Lepsie ako telenovela :lol:
Zobraziť komentár 30.12.2008 - 23:43:40
00
naozaj sa to dobre cita :) ale aspon ludia vidia kam moze dospiet debata pojednavajuca o vianociach :)
Zobraziť komentár 30.12.2008 - 23:52:13
00
prosim modov, aby docasne zastavili tuto diskusiu, kym nevytriezviem, lebo som si prave pocikal spodky vplyvom toho, ze som sa prestal potit v oholenom a naparfumovanom podpazusi a moje ladviny (oblicky) si to zle vysvetlili... :mrgreen:
Zobraziť komentár 31.12.2008 - 00:38:14
00
to tulenik: s tou tvojou poslednou castou suhlasim. Mne o tom rozpraval jeden uznavany alergolog, ze deti z dediny, ktore sa hraju na "hnojoch" a v domacnosti je viac zveriny, skoro vobec netrpia alergiami a maju lepsi imunitu.
A taktiez najlepsie ockovanie je prekonana choroba (bezna) :) , pretoze telo si vytvori ucinne protilatky do buducnosti.
A s tym umyvanim by to malo byt aj nie vela aj nie malo.

Je to pravda, cez leto vypotim neuveritelne litre vody ked som na biku.
A tie treba doplnat, pretoze ked clovek uz citi smad, tak uz je dehydratovany co v pociatocnom stadiu znizuje vykonnost az o 40%.
Zobraziť komentár 31.12.2008 - 00:46:59
00
Zaujimava debatka. Ako to, ze prdola Turbi este neprispel? Jemu sa to urcite bude pacit rovnako ako mne ked to tu najde. :) Ale Duda so zajacou kozkou okolo pasa, ktoremu prave zblbli oblicky pri prepazke v banke, si predstavovat radsej nechcem. :lol:

Ja len k tym dezodorantom (prekryvacom "smradu") a antiperspirantom (zabranovacom potenia): Antiperspirant je skutocne svinstvo a okrem parfemovych zloziek obsahuje nejaku sol hlinika abo zinku a ta ked sa dostane na kozne pory, tak tieto sa v "obrannej" reakcii uplne stiahnu a tym padom obmedzia az zastavia vylucovanie potu. Neviem ako ini, ale tak agresivnu chemikaliu, na ktoru pokozka reaguje uplne neprirodzene testovat na svojej osobe fakt nemusim (uz len laicka predstava, ze si do porov pokozky umyselne vtieram ciastocky kovu je brrr), takze pouzivam zasadne len dezodorant a aj ten "s rozumom", lebo kazda chemikalia je z dlhodobeho hladiska len dalsi klinec do rakvy a je jedno, ci ju zjem vo forme nejakeho farbiva abo konzervantu v potravinach abo si ju nastriekam na telo. Inak boli aj nejake studie o moznej suvislosti narastu rakoviny prsnika pri pouzivani antiperspirantov...

Celkovo plati, ze chemikalie su sucastou nasho zivota a uplne sa im zial nevyhneme, pretoze su vo vsetkom. Napr. aj ked si kupite napoj v PET flasi, tak je v nom okrem oficialne uvedenych farbiv a konzervantov aj urcite mnozstvo antimonu (karcinogen). Antimon sa totiz pouziva ako chemicky katalyzator pri vyrobe tychto PET flias a jeho zvysky v plaste zostavaju a postupne sa do napoja uvolnuju. Keby sme tak analyzovali vsetko co jeme, co si na seba obliekame, cim sa umyvame, v com perieme atd. tak by sme si to mohli rovno hodit. Ale je jedno riesenie - navrat do stredoveku. Ked sa odstahujete na lazy a vsetko si dochovate, dopestujete a vyrobite sami (myslim tym naozaj vsetko vratane piva :)), tak mate sancu. V realnom svete sa aspon mozeme snazit pouzivat chemikalie co najhospodarnejsie a dobre si vyberat co jeme atd.
Zobraziť komentár 31.12.2008 - 03:27:08
00
... a ja sprostá som si kvôli tebe oholila nohy... :D :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=woltLU8CcjM
Zobraziť komentár 31.12.2008 - 04:32:05
00
cicamica :mrgreen:
Dudo počkaj keď sa začneš potiť na oholenom fešákovi to ešte len bude rock and roll :mrgreen:
Zobraziť komentár 31.12.2008 - 07:44:31
00
dusan3322: však si vezmi cigánčatá z osád! pokojne zožerie hovno - a nič! nechci vidieť seba, ako by ťa to rozhodilo
donedávna nemali ani toľko rakoviny ako my, aj keď tam je otázka, koľko z ich úmrtí bola nerozpoznaná/nediagnostikovaná rakovina, ale pri ich chlastaní, údení sa cigami a pod. je to celkom obdivuhodné... odkedy sa začali vyžierať tak sa to zhoršilo, dosť podstatne
jezusko, z "chemikálií" nemusíš mať až také šoky, lebo VŠETKO je chemikália (alebo ich zmes), a rozhodne si "nevtieraš čiastočky kovu"! Ale že to nerobí dobrotu, a hlavne pri dlhodobej expozícii, to je jasné. Inak, hovorím to dlhé roky a opakovane, že celé veľké oči z "Ečok" sú jedna obrovská paranoja, E značenie bolo zavedené z čisto praktických dôvodov - jednak nám to aditíva zosystemizovalo, jednak skrátilo etikety na výrobkoch :) bežní sérioví neználkovia to berú ako "zatajovanie strašných vecí", ale prepána, však to je jeden normatívny, všeobecne dostupný predpis, E kód má div divúci aj kyselina askorbová (vitamín C, antioxidant, konzervant - E300) atď. Celkove je veľkým omylom si myslieť, že niečo "prírodné" je automaticky "neškodné" (príroda je plná jedovatých rastlín a živočíchov), napr. červené farbivo vo víne je preháňadlo a karcinogén (ako všetky antrachinónové farbivá) a na rozdiel od všeobecného povedomia, červené víno nemá nijaký zvláštny obsah Fe či iný pozitívny dopad na krv - táto analógia bola urobená len "ľudovo" na základe farby! Podobne každé chmeľové pivo je automaticky karcinogén (hrubé črevo a konečník), o čo sa postará práve ten chmeľ. Všetko údené podobne (polycyklické aromatické uhľovodíky vznikajúce spaľovaním čohokoľvek organického). (Staroveké pivá - bez chmeľu - boli karcinogénne tiež, vďaka tomu, že kvôli chuti sa jačmeň či pšenica pred zakvasením opražili, takže tá údenina je aplikovateľná aj tu.) Takže ani ten stredoveký človek, celý život dýchajúci dym otvoreného ohniska na tom nebol bohvieako (akurát umrel na úraz alebo banálnu infekciu skôr, ako stihol dostať rakovinu). Momentálne sú EU normy síce mäkšie ako boli RVHP, ale napriek tomu v pohode... a oproti USA sme na tom vždy lepšie. V podstate pokiaľ sa stravuješ pestro tak to nebude strava čo ťa zabije... prežieranie sa, presáľanie a podobné veci sú už druhá vec. Čo si ale myslím že medzi bikermi... a ako tak pozerám na tvoje vyziabnuté ja... nie je rozšíreným javom :) s tvojim somatotypom sa nemáš veľmi čoho báť.
Jo a ten Sb ... maximálne namerané koncentrácie boli na úrovni 1 % WHO limitu. Čo je bezvýznamné. Vezmi si to inak. Selén. Je to biogénny prvok, organizmus ho potrebuje ako mikrostopový, ale ak prekročíš "konzumaci běžnou", tak je prudko toxický. Nedostatok koreluje so zvýšeným výskytom rakoviny, nadbytok tiež. Takže je tu isté optimum. A toho sa treba držať. Alebo meď. Významný biogénny prvok, ale asi 5 g CuSO4.5H2O je pre bežného človeka smrteľných. Podobne železo... bez železa si dlho nepožiješ... na druhej strane bolo DOSŤ úmrtí pri predávkovaní sa prípravkami s obsahom Fe (navyše je to dosť problematická otrava, pretože sa na ňu ťažko príde) napr. na úpravu krvotvorby. Podobne nemá význam panika okolo amalgámových plômb... jednak je v tom ortute pod 10 % (tuším 6... zvyšok je Ag a pár ďalších prísad ako Cu a pod. kvôli mechanickým vlastnostiam), jednak sa nijaké významné množstvá nevylučujú (oveľa viac Hg zožerieš vo chvíľach, keď zubár dokončuje robotu a ty si vyplachuješ tlamu) a okrem toho neexistuje nič lepšie čo sa týka ďalšej životnosti zuba - všetky slávne kompozity spôsobujú odumretie zuba s neúprosnosťou priam morgothovskou.
Zobraziť komentár 31.12.2008 - 08:04:50
00
Zdravím zajačie kožky, neumyté predkožky a zatuchnuté šušky. hehe
Jezus jasné že sa mi to páči ale pravdu povediac som Tuleňove výlevy čítal len každý štvrtý riadok bo je Silvestééér a ja toho trta každý rok mocne oslavujem. hehe
Zobraziť komentár 31.12.2008 - 08:19:51
00
ty si už nadrbaný :mrgreen:
Zobraziť komentár 31.12.2008 - 08:23:45
00
svine .. a ja sa len pripravujem na konverziu na euro
Zobraziť komentár 31.12.2008 - 08:37:38
00
tulen už je skonvertuvaný, zvyšná hotovost je 77 Sk presne
Zobraziť komentár 31.12.2008 - 08:39:34
00
Ja sem skonvertuvaný len trochu. Tuleň fčul smrdzíš ako? hehe
Zobraziť komentár 31.12.2008 - 08:42:48
00
fernetom :) trdlo :)
Zobraziť komentár 31.12.2008 - 08:43:42
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Kozmetika)
keyboard_arrow_up