http://www.cycle-helmets.com/
V skratke ide o to ze vraj podla statistik prilby nemaju az taky pozitivny a jednoznacny vplyv na bezpecnost ako si myslime...
nasiel som link na tomto blogu
http://blogy.etrend.sk/pavel-sibyla/hur ... 39068.html
Co vy nato? (tyka sa to bicyklovania vseobecne, MTB je v tomto asi kategoria sama o sebe a tam by tie statistiky vyzerali inac)
posledný komentár: 25. 7. 2017 o 15:46
Veľmi čierno-biele videnie sveta...
Ak niekde tresnes hlavou bez prilby, budes vidiet tolko farieb, ze aj nemozne by si dal v tej chvili za ciernu s bielou.
...hlavna vec, ze este nedavno (cca pred 10timi rokmi ) nenosil prilbu nik okrem vynimiek a vsetci sme boli spokojni
Nech si kazdy robi,co chce..az na to nepride sam,nikto druheho nepresvedci,ked nechce..
To predsa nikto nespochybňuje. Len tých dôvodov na nenosenie prilby môže byť trochu viac, ako že je dotyčný blázon alebo dement.
Všeobecne mi tá agitka okolo prilieb príde trochu hysterická. A to s prilbami z princípu - samozrejme - súhlasím.
Inak od oktobra budu flojdi pekne zarabat na bezprilbáčoch...
A nemá byť povinná iba mimo mesta? Sa mi marí...
proste sme najzranitelnejsi ucastnici cestnej dopravi, a aj zranitelny v terene, tak to musime respektovat a snazit sa to ryziko zmensovat, a hlavne nosit prilbu...
ryziko tam veru je, ja prilbu nenosim, a ani nebudem, pokial mi to niaky zakon neprikaze / verim vo svoje schopnosti
heh a duracer pride aj o trenky
to je ***** AKÝ???
slovenčina pozná 2 slová:
NEJAKÝ = ľubovoľný, akýkoľvek
NIJAKÝ = žiadny
ich význam je dokonca presne opačný
tak tu nepíš pubertálne hybridy a choď sa hanbiť do kúta!
o zvyšku tvojho príspevku nemá význam polemizovať, strep sa dobre na kokos a budeš mať lekciu...
/POZN. ako podnet pre adminov, nemohlo by to tie vyhviezdičkované výrazy zobrazovať napr. od 22.00 do 6.00?/
bude jazdiť v najaerodynamickejšom odeve - holý a ešte vyholený
len neviem že či ten voľne povievajúci bambus nebude narušovať aerodynamiku
A ako mu ich zoberú? Vezmú ho domov, prehľadajú skriňu a všetky zabavia? Alebo mu vezmú kolo a kým nedonesie trenky, tak mu ho nevrátia?
a vydražia
Nevidel by som to az tak tragicky, pretoze do povedomia cyklistov sa nedostalo ani povinne osvetlenie a to je zakotvene v zakone uz pekne dlho. Ale z pohladu vodica a aj cyklistu mozem skonstatovat ze osvetleny cyklista s prilbou na hlave ma vecsiu sancu vyhnut sa skaredym nasledkom pri pripadnej kolizii. A kto si nevazi vlastne zdravie, ziadna pokuta to nenapravi.
Zákon 315/1996
Osvetlenie vozidiel
§ 30
(1) Idúce vozidlo musí mať za zníženej viditeľnosti a v čase od 15. októbra do 15. marca počas celého dňa rozsvietené ustanovené osvetlenie.
Nikde nie je uvedene, ze iba motorove. Cize tyka sa to aj rucnych vozikov s sirkou vacsou ako 600 mm.
Ale aj tak je to blbost, lebo ziadny predpis neustanovuje, akym svetlom mam svietit. A keby len to. Zatial neexistuje nic, co by popisovalo, ako ma byt bicykel vybaveny v cestnej premavke.
on pride kazdu jazdu o jedny