Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Co poviete na to co sa pise na tejto webke:
http://www.cycle-helmets.com/

V skratke ide o to ze vraj podla statistik prilby nemaju az taky pozitivny a jednoznacny vplyv na bezpecnost ako si myslime...

nasiel som link na tomto blogu
http://blogy.etrend.sk/pavel-sibyla/hur ... 39068.html

Co vy nato? (tyka sa to bicyklovania vseobecne, MTB je v tomto asi kategoria sama o sebe a tam by tie statistiky vyzerali inac)
Zobraziť komentár 10.07.2008 - 17:04:27
00
nech pisu co chcu.... aj tak budem nosit pohlavnu pokryvku :D

uz len kvoli poctu konarov, ktorymi som dostal v lese po hlave..
Zobraziť komentár 10.07.2008 - 17:07:23
00
uz len kvoli poctu konarov, ktorymi som dostal v lese po hlave..

...vidim, ze tebe minulorocna novela lesneho zakona nic nehovori :wink:
Zobraziť komentár 10.07.2008 - 18:16:28
00
V skratke ide o to ze vraj podla statistik prilby nemaju az taky pozitivny a jednoznacny vplyv na bezpecnost ako si myslime...
)

Zemo, ved ja som si to ani nikdy nemyslel :wink:
Zobraziť komentár 10.07.2008 - 18:19:33
00
davhan: súhlas... najčastejšie ma prilba zachráni od konárov v hlave, a potom aj sem tam pri páde, však áno... http://youtube.com/watch?v=39vKUJvBoOs
Zobraziť komentár 10.07.2008 - 18:22:45
00
Prilby nemajú vplyv na bezpečnosť?somarina až to bolí.je pravda,že keď ťa zrazí kamión alebo nejaký Rasťo Ž. tak ti ani prilba ani korytnačka nepomôže.Zažil som už pár prípadov,keď práve prilba zachránila hlavu od stehov a naopak ako kamoš bez prilby pár stehov zarobil,keď prilbu nemal. Oháňať sa nejakou štatistikou je smiešne.Alebo jazdi bez prilby a sprav vlastnú.
Zobraziť komentár 10.07.2008 - 19:23:21
00
Oháňať sa nejakou štatistikou je smiešne.Alebo jazdi bez prilby a sprav vlastnú.

Takze moja statistika:
Jazdim na uz biku 20 rokov bez prilby (cesta aj teren), za ten cas som mal zhruba 30 - 40 padov, z toho 0 padov na hlavu (ak neratam jeden na bradu kde by mi pomohla jedine integrala) :wink:
Zobraziť komentár 10.07.2008 - 19:48:32
00

Samozrejme ze statistiky ukazuju veci v inom svetle. Ved aj letecka doprava je v prepocte na pocet prepravenych osob a precestovanu vzdialenost najbezpecnejsia na svete pri tom pocte umrti...

Lenze statistika uz nic nehovori o Tvojich poslednych dojmoch pred smrtou ked prave Ty sedis v tom lietadle ktore spadne. A to iste plati aj pre prilby, ziadna statistika Ti uz nepomoze, ak v nej prave Ty zvysis hodnotu usmrtenych o cislo 1. Staci jeden nestastny pad a uz doslova nebudes mat cim rozmyslat nad tym, preco si si nekupil prilbu. Uz nad tym bude rozmyslat len Tvoja rodina a znami, ked Ti budu nosit kvety na hrob. A v tom horsom pripade nad tym budu rozmyslat ked budu prebalovat Tvoje nevladne telo a budu do Teba kazdy den pichat coraz väcsie davky antibiotik a liekov na prelezaniny sucasne a Ty budes len slintat do vankusa a zvladnes pohnut akurat tak ocami zo strany na stranu...
Zobraziť komentár 10.07.2008 - 19:53:52
00

Takze moja statistika:
Jazdim na biku uz 20 rokov bez prilby :wink:

tymto sa chvalis??? :?
bezpecnost je podla mna vzdy az na prvom mieste
Zobraziť komentár 10.07.2008 - 20:06:46
00

Takze moja statistika:
Jazdim na uz biku 20 rokov bez prilby (cesta aj teren), za ten cas som mal zhruba 30 - 40 padov, z toho 0 padov na hlavu (ak neratam jeden na bradu kde by mi pomohla jedine integrala) :wink:

.. a foto na avatare je tvoja?
.. jazdíš prilbu iba keď musíš? (maratony)
Zobraziť komentár 10.07.2008 - 20:11:33
00
Nuz duracer pise ze jazdi 20rokov bez prilby... v profile ma napisane povolanie student, tak tomu celkom nerozumiem....to rata ze jazdi od 2 rokov? nezda sa mi to :x
Zobraziť komentár 10.07.2008 - 20:14:57
00
jaka debata :D

To co ma zarazilo v tych clankoch je ze tam spominaju ze helma zvysuje riziko nehody - napr. tym ze je vacsia ako gebula a moze sa preto skor o nieco zachytit/trafit, takisto sa tam spomina zvysena hmotnost hlavy s helmou co pri vyssich hodnotach zrychlenia/pretazenia moze prispiet k padu...

Este raz ale pripominam ze cela ta statistika je o normalnych cyklistoch co si idu na biku po rozky do samosky... nie MTB... a nie zeby som s tym suhlasil co tam pisu, len ma to zaujalo, najme ze tam maju celkom slusnu argumentaciu...
Zobraziť komentár 10.07.2008 - 20:30:38
00
Nuz duracer pise ze jazdi 20rokov bez prilby... v profile ma napisane povolanie student, tak tomu celkom nerozumiem....to rata ze jazdi od 2 rokov? nezda sa mi to :x

duracer je nadany :)
Zobraziť komentár 10.07.2008 - 20:43:18
00
V zivote som uz cital vela kravin ale toto je jedna z tych najvecsich. Nejaky debilko, co sa nikdy v zovote nepustil dolekopcom v lese napisal clanok o com nema ani paru. Ja som dlho nenosil prilbu ale posledneho pol roka nosim. Uz mi raz pomohla od stehov a to je len pol roka!! Nejaky invalid ktory si kupi bike a jazdi s nim 8 km*h-1 po rozky do obchodu by mohol byt vyvedeny z rovnovahy takym niecom ako je prilba na hlave, ale ja nie! Ja som si na nu zvykol a ten ktory ju nechce nech ju nenosi. Je to len jeho problem a problem pozostalych :wink:
Zobraziť komentár 10.07.2008 - 20:46:00
00
Duracer je pan v najlepsich rokoch, dokonca uz ocino.. len chce zapadnut medzi nas - mladsich, tak preto taky profil (moj nazor)

Jezus, spravny nazor - ako vzdy
Zobraziť komentár 10.07.2008 - 20:48:05
00
keyboard_arrow_up