Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Keby to bolo zaujimavejsie, preco nie je na na tychto disciplinach milion divakov ako na TdF? TdF sa neda porovnavat.

Tak sa spytaj nejakeho styridsiatnika ci pozna tour a ci mu nieco hovori 4X, dual...
Zobraziť komentár 14.08.2006 - 19:51:21
00
Poznám Tour. Aj de France, aj de Slovaquie. A prečo sa ma to má opýtať?
Zobraziť komentár 14.08.2006 - 21:19:21
00
Niektori sa na tych detskych bicykloch naozaj len presusaju po meste a machruju, ale videl som aj zopar typkof, co hadzali nejake finty (musim povedat, ze celkom dobre).

Co myslis pod tym> "detsky bicykel"?
Zobraziť komentár 14.08.2006 - 21:35:19
00
Poznám Tour. Aj de France, aj de Slovaquie. A prečo sa ma to má opýtať?

Lebo o TdF pocul uz kazdy. Zabery davali asi uz na vsetkych tv staniciach, ale kto z normalnych ludi vydrzi 3hod a viac to pozerat. Keby do toho raz za cas strihly nejake freerajdove/4X preteky ludom by sa to hadam pacilo.
Zobraziť komentár 14.08.2006 - 21:42:59
00
tour je klasika, kazdy vie co je to favorit (kedze je tu hadam od 40tych rokov) a kazdy uz videl nejake tie cestne preteky (min. v telke)...co sa tyka ostatnych disciplim, su este stale nove (mtb existuje od 80tych rokov), nie su v nich prachy, nedavaju to moc v telke, to skratka nie je F1 aby to niekomu stalo zato davat to do telky....ja by som teda radsej isiel kuknut na nejaky DH cup ako na TDF :P
Zobraziť komentár 14.08.2006 - 21:52:59
00
na rozdiel pod Ajeta uznavam vsetky veci ako bmx, trial, dirt, street atd. ako cyklistiku. podla mna su to normalne "odrody" ako aj v inych sportoch(napr. automobilove).

Nepisal som, ze ich neuznavam, len ze toto pre mna nie je cyklistika!

citaj poriadne. ta moja veta obsahuje viac slov (hrubo vyznacene), tak ich skus dat dokopy :wink:

Keby to bolo zaujimavejsie, preco nie je na na tychto disciplinach milion divakov ako na TdF? TdF sa neda porovnavat.

:lol: :lol:

Naposledy upravil PaliG dňa 15.08.2006 - 10:49:55, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 14.08.2006 - 22:04:06
00
Detske bicykle, to su take tie male bicykliky co ich majitelia v meste s oblubou osvacavaju o schody alebo obrubniky. K tour, ak je pre vas taka nezaujimava tak preco ste sa pocas jej trvania zanietene vyjadrovali k jej priebehu? Ja si tiez rad pozriem v telke nejake xcko a napriklad rally mam radsej ako formulu, ale formula je klasika, prehlad mam. Rovnako je tour klasika. Tour vzhladom na vykon jazdcov nemozno s nejakym DHckom absolutne porovnavat. V telke tiez nedavaju vsetky jednorazovky, slovac byva tiez len vo vecernom suhrne.
Zobraziť komentár 14.08.2006 - 22:18:55
00
Ja som sa k priebehu TdF nevyjadroval ale tiez mam radsej rally ako F1. Ved aj formule kedysi jazdily po sotolinovych cestach a skakali aj par metrov. A preco by sa vykony zjazdarov nedali porovnavat. Ak myslis vykonnost tak su na tom cestaci asi lepsie ale na zjazd treba odost viac trenovat techniku takze casu na treningoch stravia mozno rovnako.
Zobraziť komentár 14.08.2006 - 22:29:38
00
porovnat tour s nejakym zjazdikom je ako porovnat iditarod a preteky slov. pohara na donovaloch. Ja si rad pozriem kazdu disciplinu okrem "kolovej"-to ked tipci hraju futbal na bajkoch :shock:
Zobraziť komentár 15.08.2006 - 07:57:12
00
porovnat tour s nejakym zjazdikom je ako porovnat iditarod a preteky slov. pohara na donovaloch. Ja si rad pozriem kazdu disciplinu okrem "kolovej"-to ked tipci hraju futbal na bajkoch :shock:

ja si rad pozriem v telke vsetky discipliny suvisiace s cyklistikou, len keby toho davali viacej. Aj "kolovu" som ako maly rad kukal, aj ked som vzdy vedel ze tym dvom brachovcom sa nikto nevyrovna. :D . Ale k teme: Okrem adolescentov s nepredvitatelnou trajektorou pohybu na ceste mi skutocne ziadny styl cyklistiky nevadi, aj ked mna osobne by robit taky DH, 4X alebo free urcite nebavilo.
P.S.: Tiez mam radsej WRC ako tych trapasakov z F1.
Zobraziť komentár 15.08.2006 - 08:52:22
00
2zigo: no tak to dost pochybujem, ze DH jazdci natrenuju tolko ako pro tour jazdci. Urob za rok 30 - 40 litrov, to je priemerne 5 hodin denne odslapanych a nie len odsedenych na biku dole kopcom alebo na sedadle v aute hore kopcom. A skus si niekedy pojazdit v 200 clennom baliku, ak si myslis, ze cesta nie je aj o technike. Alebo si to pusti cez 100 dole kopcom a potom brzdi do brutalnych tociek tak, aby si nevyletel z cesty. Na to by sa potrapili aj ti DH jazdci s ich vymakanou technikou zjazdu. A este jednu lahodku by som doprial DHckarom, spurt na ciel, tam tiez "netreba" techniku. Nechcem znevazovat DHckarov, ale styl bikovania ked sa hore kopcom vozim autom mi naozaj nesedi. Zjazd ma byt odmenou za utrapy pri slapani do kopca.
Zobraziť komentár 15.08.2006 - 10:02:29
00
K tej technike cestakov- pozri si vysledky Lanca v XC pretekoch, v kazdom zjazde bud spadne alebo ho polka jazdcov predbehnu(to som cital vo vele). A pri tych zjazdaroch som hovoril o case nie o najazdenych km. Navyse viem ze aj slovensky zjazdari jazdia na jar cestu.
Zobraziť komentár 15.08.2006 - 10:13:03
00
Zjazd ma byt odmenou za utrapy pri slapani do kopca.

Ja som asi nejaky divny, ale pre mna zjazdom utrapy zacinaju. Nemam rad zjazdy, beriem ich iba ako nevyhnutnost. Pri zjazde mi vadi velke riziko zranenia, hluk, zbytocne nicenie bajku a ked nie je pekne teplo tak mi je kosa. Ja viem, ze DH-ckari by ma za toto najradsej ukamenovali, ale mna bavi dupat do kopca.

Zdar!
Zobraziť komentár 15.08.2006 - 10:15:13
00
Inac suhlas s tebou, ja sa tiez bojim zjazdov (asi uz starnem a hlavne mam malo najazdene), najma po pade dole martinkami.
2zigo: Pockaj, neplet tu XCcko, o tom sme sa nebavilo. Ti su vykonom a urovni pro tour jazdcov. Ked uz porovnavame, videl si, ze by byvali XCckari davali v zjazdoch na tour niektroych roduvernych ziletkarov? K casu, chces povedat, ze tych par zjazdikov co stihnu DHckari pomedzi cestu autom trva 5 hodin denne? Pripadne, ako dlho idu v aerobnych, anaerobnych pasmach? No a nakoniec aj slovensky hokejisti (tenisti) jazdia zaciatkom roka cestu. Hrbateho trener vykrikal raz do nejakeho casaku, ze aky je Domino frajer, ze urobi priemer aj cez 30 a stihal by aj v baliku TDF. Realita je, ze balik TDF urobi priemer takmer 50, takze len tak na porovnanie tych treningovych vyvazani sa a skutocnych treningov na ceste.
Zobraziť komentár 15.08.2006 - 10:48:24
00
Kebyze cestakov musia k najblizsej ceste vozit hodinu autom asi by toho tiez moc nestihli. A ked uz tak svetovy zjazdari jazdia cely den(iked neviem ci kazdy :D ). Ked si vezmes take stredisko ako Whistler tak rano priedes 5-6x sa vyvezes lanovkou a spustis das obed a jazdis az do vecera. A na hokejistov(tenistov) a futbalistou mam svoj nazor ale nechcem nadavat tak radsej nic.

Naposledy upravil Zigo dňa 15.08.2006 - 15:14:38, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 15.08.2006 - 11:24:49
00
keyboard_arrow_up