Dnes ráno technický problém a ja som ostal visieť cca 40min. na hlavnej ceste, okolo prešlo asi 286 áut, no ani jedno nespomalilo. Nik sa neopýtal či som OK? Po čase mi to bolo už aj smiešne no jedno som vedel, že ja by som sa ako vodič určite opýtal!!! Som zvedavý na vaše skúsenosti s takouto či podobnou situáciou?
Keby tam stála Martina, Tiriel alebo Lucia, reakcia vodičov a obsah príspevkov vo fóre by bol diametrálne odlišný.
Keby som videl niekoho, kto je na prvy pohlad ok, stoji pri ceste, kludne i s rozobranym bicyklom, a nemava na mna, automaticky mu nezastavim. Predstavil by som si totiz seba v jeho situacii a keby som ja potreboval pomoc, tak o tom dam vediet aspon zdvihnutim ruky, zamavanim, stopovanim a podobne. Nemava = pomoc nepotrebuje = mozem ist dalej. Ine by bolo keby tam sedel, vyzeral dezorientovane, bola tam krv a podobne, ale ked si zvladal fotit selficko tak to vobec nevyzera ze by potreboval akutnu pomoc.
Ano zastavujem ludom ktori evidentne potrebuju pomoc a hanbia sa spytat. A je jedno kto to je, kludne i ciganca na rozheganom bicykli. Inak iba spomalim a danemu cloveku pozeram do oci ked prechadzam okolo, ak sklopi zrak a nijak neda vediet ze potrebuje pomoc, tak sorry ale vnucovat s pomocou sa nikomu nebudem. A kludne nech si to potom vypisuje kade tade. Ludia su uz asi zvyknuty na to, ze ked daju na fb ako status smutneho smajlika, tak maju hned pozornost urciteho percenta priatelov ktori sa staraju o to co sa stalo.
Dalsia vec je ze co si od zastavenia vodica sluboval, tipujem ze asi len zaujem o to co sa stalo. Okrem odvezenia ci pozicania telefonu asi nic realne. Pritom stopovat uz urcite niekoho videl a ukazat vodicom ze potrebuje telefon by asi tiez zvladol.
Keby tam stála Martina, Tiriel alebo Lucia, reakcia vodičov a obsah príspevkov vo fóre by bol diametrálne odlišný.
Ďakujem, že na mňa myslíš
Neviem teda, veľa krát stojím len tak na kraji cesty, buď telefonujem, alebo fotím a nikto pri mne nezastavil.
Keby som mala nejaký problém, určite by som mávala na prechádzajúce autá a nestála tam len tak.
To len tak v rýchlosti
Dalsia vec je ze co si od zastavenia vodica sluboval, tipujem ze asi len zaujem o to co sa stalo. Okrem odvezenia ci pozicania telefonu asi nic realne. Pritom stopovat uz urcite niekoho videl a ukazat vodicom ze potrebuje telefon by asi tiez zvladol.
tak telefon evidentne nepotreboval, ked si este robil aj selficka...
trafil si to na jednotku...o toto tu presne ide.... na nikoho som nemaval, lebo som to nepotreboval. nič sa nestalo ale to ten vodič nemohol tušit, ak maš otras mozgu nebudeš mat chuť na nikoho mávat...a pod.ako piše optimus " ste OK nie je Vam zle?
keby sa ma niekto opytal co sa stalo odpoviem mu som ok dakujem vam velmi pekne. je to velmi taktne,ohladuplné...ja by som to taktom urobil, ale teraz vidim ze je nas tu takych mizive percento, asi som ozaj mimo realitu!!!!! / to selfíčko som spravil zámerne koli tejto teme / chýba nám sociálne cítenie,empatia, sú krajiny ktore to maju viac a su ktore to maju menej. viem porovnat zil som 15 rokov mimo...a asi som aj ostal mimo...som ťiež prekvapeny čo všetko tu čitam...dakujem ešte raz za vaše postrehy...zasa som o čosi mudrejší
- Ak mas otras mozgu tak vyzeras inak ako ked saskujes s telefonom
- Sam vravis ze si bol ok, vzusujes sa nad tym ze nikto nezastavil aby si mu mohol povedat ze si ok. Predpokladam ze si uplne ok i vyzeral. Mam pocit ze si len vyzadoval pozornost co je i dovod preco si sem zavesil nicnehovoriace selficko a zacal tuto temu.
Ale isto budes mat s otrasom mozgu chut rozoberat bicykel
Cloveka zjavne nezraneneho, venujuceho sa rozobratemu bicyklu otravovat urcite nebudem. Ak by sa tvaril bezradne, smutne na mna pozeral, rezignovane tlacil bike... , to je ina situacia.
A ano, keby som videl pri ceste cyklistu s odmontovanym kolesom a premavka by mi to dovolovala, tak aspon zastanem a spytam sa ci nieco nepotrebuje.
Mám medicínske vzdelanie v praxi som 15 rokov. Pacienti nám umierajú po úrazoch na vnotorne krvácania či už epidurálne či organové. Aj po 2 dňoch.Sú často x bez kliniky teda vyzerajú v poriadku bez priznakov...a stihnú vymaľovať aj obývačku v chalupe...!!!! Ty sa môj zlatý zobuď Palo tt, a.andrejko detto.
ale morrison ma pravdu, ze pri kazdom takomto uraze treba ist preventivne na prehliadku, lebo moze z toho byt smrt, kludne aj pocas spanku a rano sa zobudite mrtvy
Mám medicínske vzdelanie v praxi som 15 rokov. Pacienti nám umierajú po úrazoch na vnotorne krvácania či už epidurálne či organové. Aj po 2 dňoch.Sú často x bez kliniky teda vyzerajú v poriadku bez priznakov...a stihnú vymaľovať aj obývačku v chalupe...!!!! Ty sa môj zlatý zobuď Palo tt, a.andrejko detto.
tymto by som sa moc nechvalil.
takze ty nam tu tvrdis, ze aj napriek 15 rokom praxe ti zomieraju pacienti, ktorym niesi schopny urcit spravnu diagnozu a posles ich kludne domov s ramci hesla: " nic vam nieje, ak by sa nieco zhorsilo pridte, vysetrime vas znova"?
OMG...
ja sa zvyknem opytat, ked vidim, ze nieco nie je ok. uz som zopar sad na lepenie takto v karpatoch rozdal a nepamatam sa ani na jeden pripad, ze by ma niekto zastavoval. dtto zastavujem s autom, ked vidim, ze nieco nie je ok. a v mojom okoli urcite nie som sam. neviem, ci v tomto niekedy dobehneme ine staty, ale som optimista a zda sa mi, ze sa to zlepsuje.