Ja som v sobotu videl, ako si takýto párik dopĺňal potrebné živiny a rovno vyjedal tie zrniečka zo slnečnice pri ceste. Alebo si ich iba zbierali do sáčku, no proste robili zber. Ale neviem či to boli našinci alebo reicháci.
Ja ked som sa vracal par rokov dozadu z jedneho bikepackingu, uz bola tma, do BA este par km ale bol som taky rozbity, unaveny a s mega hladakom ze som sa za Wolfstahlom musel ulakomit na par krpatych kalerabov (este mali len tvar mrkvy). Blby pocit ale fakt neviem ci by som to bez toho dal. (Smakomat myslim este nebol)
my sme napr boli v nedelu na BB hned po dazdi a nejaka particka na Audi S5 a starsom BMW tam na luke driftovali dokolecka po tej trave ako zmyslov zbaveni.
na Audi pre istotu odmontovali ECV. BMW malo rakuske. si to natacali na mobily a este par krat sa potrebovali nahanat na tom 1km useku od rampy hore. Mozeme len hadat ci to boli SK na rakuskych ECV alebo miestni "borci"
Chlapi, stoji vam to zato robit zo seba blbcov? Dnes rano na krizovatke Legionarska-Radlinskeho stal typek na cestaku na cervenej smer Sancova, resp, odbocka na Raciansku. Poslusne stal na cervenej a zrazu (stale pocas cerveneho signalu "stoj!") sa rozhodol, ze bude dobry napad ist o krizovatku dalej na dalsi semafor (smer Raca), kde takisto bola cervena. Tam uz by sa neodvazil prejst len tak, krizom cez Sancovu...
Pozdravujem kuceraveho nizsieho tiezcyklistu (spanielskeho vzhľadu), oblecenie nejake tmavocervene/bordove. Cesta od parkoviska pod mostom Lanfranconi hore na nabrezie, v pravom pruhu zaparkovane auto (nespravne, zakazane), oproti prichadzajuce auto vo svojom pruhu. My dvaja cyklisti ideme obist to auto a nedockavy drzý pretekár prefrčí okoli nas 2...
Pri semafore cez Botanicku (cakal) sme ho dobehli a patricne okomentovali jeho spravanie. Iba odvratil hlavu. Pozdravujeme.
Pozri akym stylom su tie clanky napisane. Plne dramy, za ktoru by sa ani scenaristi tureckych telenoviel nemuseli hanbit.
Skoda sa nad tym nejak hlbsie zamyslat.
Presne tak, jedna sa o tendencne "svedectvo" z druhej ruky matky, ktora predovsetkym ocitym svedkom udalosti ani nebola. Prilis jednostranne napisane, aby si z toho nezaujaty citatel mohol vyvodit nejake objektivne stanovisko. Za dieta je predovsetkym zodpovedny samozrejme rodic a pri pohybe po verejnych komunikaciach platia jasne dane pravidla, ako pre sportujucich cyklistov, tak aj pre 6 rocne deti, bez vynimky, cize aj pre tie, ktore maju rodicov, ktori si myslia, ze pre ich deti vyhlaska neplati. A samozrejme, ze na deti treba davat zvyseny pozor, ale to nezbavuje zodpovednosti ich rodicov.
videl som to pred par dnami na jednej popradskej facebookovej skupine. a ako pise kolega vyssie mamicka je isto “nezaujata” , nebola tam, manzel jej boh vie co povedal… tazko povedat ako to naozaj bolo. mna by zaujimalo ci ich obehoval alebo minal v protismere…. aj ked asi v oboch pripadoch by si to asi nevsimol …
Ako pises, cyklista si to pravdepodobne ani nemusel vsimnut, preto sa tu neda ani hovorit o nejakom uteku z miesta nehody. A deti proste padaju, mozno aj v tomto pripade sa skratka jedna o zasah vyssej moci, dieta sa jednoducho mohlo zlaknut a spadnut, tam nikto nemusi niest vinu, ani jeho rodic, ani ten cyklista.
uid Áno, máš pravdu. Tiež som si všimol, že to nafukujú a kopú proti cyklistom. Ak oni išli 12-15 km/h, tak cyklista aj keby šiel len 30, tak už z ich pohľadu ,,letel". No tomu, že ľudia nadávajú viac na cyklistu, by som veril.
Zdá sa, že ich ten cyklista najskôr ,,obehol" zozadu, keďže malý sa zľakol. Logicky teda spadol za cyklistom, ten to logicky nemohol vidieť (ak nemal späťák alebo sa práve nepozrel dozadu) a počuť tiež nie, ak mal slúchadlá alebo mu hučal vietor. Ak nebola na cyklochodníku obmedzená rýchlosť dopravnou značkou, značkou nejakej zóny alebo značkou Bicyklová cesta, tak implicitne platí na cyklochodníku 50ka v obci a 90ka mimo obce a ak cyklista šiel (na 100%) pomalšie, tak nič neporušil. Ešte mohol ,,obiehať" natesno, ak malý jazdil vysunutý vľavo pri stredovej čiare, ale o tom sa v zákone nepíše, s akým odstupom má cyklista predchádzať cyklistu. Naopak, píše sa tam, že sa jazdí (všeobecne) pri pravom okraji vozovky a osoba do 10 rokov smie jazdiť na bicykli po ceste (okrem cestičky pre cyklistov, poľnej cesty, lesnej cesty a obytnej zóny) len pod dohľadom osoby staršej ako 15 rokov, ktorá je dostatočne spôsobilá, aby na ňu riadne dozerala, a ktorá zodpovedá za dodržiavanie povinností podľa tohto zákona touto osobou. Píšem preto, lebo často sú tie cyklochodníky označené iba značkou zákaz vjazdu motorovým vozidlám, tak z pohľadu zákona to cestička pre cyklistov ani nie je (vo výnimkách sa nepíše ani o Bicyklovej ceste).
Mne sa taz stalo, ze som obiehal celkom pohodovo 2 zeny a pred nimi bolo dieta
Ako som sa dostal na uroven poslednej zeny, teda tej, ktoru som obiehal prvu, tak zakricala POZOR BICYKEL. A ten chlapec zrazu ruky na brzdy a zacal mixovat "volantom", lebo sa zlakol. Normalne som sa jej chcel spytat, ci nieje yebnuta, lebo ak toto robi vzdy, ak ich niekto obieha, tak chudak dieta a len otazka casu, kedy vleti niekomu do drahy.
Mne sa stalo v nedeľu niečo podobné na tom cyklochodniku. Isiel som v smere od Popradu a pred Svitom som dobehol matku ktora bola peso s dieťaťom na odrážadle ktore islo po strede stredovej bielej čiare. Matka sa otočila a "videla ma cca 30 metrov" ze sa blížim k nim a vôbec nereagovala a nechala svoju dcéru asi 3-4 ročnú ísť po strede.Vobec sa nesnažili jej niečo povedať -upozorniť aby isla na kraj alebo niečo podobné! A to ja som išiel ľavom pruhu skoro po tráve aby som sa dieťaťu vyhol. Čiže ako už tu bolo aj písané za dieťa je zodpovedný hlavne rodič.
Niet sa čo čudovať, že cyklistika na Slovensku zomiera pomalšie než štátna byrokracia. Stačí šliapnuť do pedálov a prekročiť magickú hranicu 30 km/h – zrazu si Saganov nelegitímny bratranec, čo si pomýlil panelákovú džungľu s Alpami.
A v Bratislave? Ak sa náhodou odvážiš prejsť na červenú, po chodníku, alebo nebodaj cez prechod – gratulujem, práve si sa stal hrozbou pre civilizáciu. Cyklogangster, člen podsvetia v upnutom lykrovom brnení, čo terorizuje slušných ľudí.
Medzitým ti za chrbtom prefrčí tetuša, čo si vodičák vybavila za tri kilá a kartón vajec, a len tak mimochodom ťa skoro pošle na urgent. Ale hej, hlavne že cyklista je problém.
Nie, vážne, dať dieťa na cyklistiku v tejto výfukom premočenej paródii na štát? To je ako ho zapísať do experimentálneho programu „hra na prežitie“.
Tento banánistan nie je pripravený na cyklistov – jediné, čo tu ide dopredu, sú kolóny, frustrácia a národná nenávisť voči reflexným vestám.
uid Áno, máš pravdu. Tiež som si všimol, že to nafukujú a kopú proti cyklistom. Ak oni išli 12-15 km/h, tak cyklista aj keby šiel len 30, tak už z ich pohľadu ,,letel". No tomu, že ľudia nadávajú viac na cyklistu, by som veril.
Na tom sa vždy zabávam. Rýchly cyklista je vrah detí. Ale, že sa im po meste preháňajú magori na 2 tonových autách dvojnásobok 50tky alebo motorkári si pomýlili mestskú ulicu s cieľovou rovinkou na okruhu, kde vytáčajú svoje hlučné mašiny do extrémnych otáčok a rýchlostí, to je vlastne normálne. Ale cyklista čo ide 30 a viac je už od narodenia potencionálny vrah.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/761964-video-cyklista-vyzvy-na-zastavenie-ignoroval-bratislavskym-policajtom-bezdovodne-a-vulgarne-nedaval/
na Audi pre istotu odmontovali ECV. BMW malo rakuske. si to natacali na mobily a este par krat sa potrebovali nahanat na tom 1km useku od rampy hore. Mozeme len hadat ci to boli SK na rakuskych ECV alebo miestni "borci"
Pri semafore cez Botanicku (cakal) sme ho dobehli a patricne okomentovali jeho spravanie. Iba odvratil hlavu. Pozdravujeme.
https://presov.zoznam.sk/dramaticka-nehoda-male-dieta-zaliala-krv-cyklista-usiel-ini-ani-len-nezastavili-mrazive-svedectvo-matky/
https://www.presovak.sk/clanky/9603/popradcanka-opisuje-otrasnu-skusenost-z-cyklochodnika-jej-maly-syn-sa-pre-rychleho-cyklistu-zranil-ten-sa-ani-neobzrel
Skoda sa nad tym nejak hlbsie zamyslat.
Zdá sa, že ich ten cyklista najskôr ,,obehol" zozadu, keďže malý sa zľakol. Logicky teda spadol za cyklistom, ten to logicky nemohol vidieť (ak nemal späťák alebo sa práve nepozrel dozadu) a počuť tiež nie, ak mal slúchadlá alebo mu hučal vietor. Ak nebola na cyklochodníku obmedzená rýchlosť dopravnou značkou, značkou nejakej zóny alebo značkou Bicyklová cesta, tak implicitne platí na cyklochodníku 50ka v obci a 90ka mimo obce a ak cyklista šiel (na 100%) pomalšie, tak nič neporušil. Ešte mohol ,,obiehať" natesno, ak malý jazdil vysunutý vľavo pri stredovej čiare, ale o tom sa v zákone nepíše, s akým odstupom má cyklista predchádzať cyklistu. Naopak, píše sa tam, že sa jazdí (všeobecne) pri pravom okraji vozovky a osoba do 10 rokov smie jazdiť na bicykli po ceste (okrem cestičky pre cyklistov, poľnej cesty, lesnej cesty a obytnej zóny) len pod dohľadom osoby staršej ako 15 rokov, ktorá je dostatočne spôsobilá, aby na ňu riadne dozerala, a ktorá zodpovedá za dodržiavanie povinností podľa tohto zákona touto osobou. Píšem preto, lebo často sú tie cyklochodníky označené iba značkou zákaz vjazdu motorovým vozidlám, tak z pohľadu zákona to cestička pre cyklistov ani nie je (vo výnimkách sa nepíše ani o Bicyklovej ceste).
Ako som sa dostal na uroven poslednej zeny, teda tej, ktoru som obiehal prvu, tak zakricala POZOR BICYKEL. A ten chlapec zrazu ruky na brzdy a zacal mixovat "volantom", lebo sa zlakol. Normalne som sa jej chcel spytat, ci nieje yebnuta, lebo ak toto robi vzdy, ak ich niekto obieha, tak chudak dieta a len otazka casu, kedy vleti niekomu do drahy.
Niet sa čo čudovať, že cyklistika na Slovensku zomiera pomalšie než štátna byrokracia. Stačí šliapnuť do pedálov a prekročiť magickú hranicu 30 km/h – zrazu si Saganov nelegitímny bratranec, čo si pomýlil panelákovú džungľu s Alpami.
A v Bratislave? Ak sa náhodou odvážiš prejsť na červenú, po chodníku, alebo nebodaj cez prechod – gratulujem, práve si sa stal hrozbou pre civilizáciu. Cyklogangster, člen podsvetia v upnutom lykrovom brnení, čo terorizuje slušných ľudí.
Medzitým ti za chrbtom prefrčí tetuša, čo si vodičák vybavila za tri kilá a kartón vajec, a len tak mimochodom ťa skoro pošle na urgent. Ale hej, hlavne že cyklista je problém.
Nie, vážne, dať dieťa na cyklistiku v tejto výfukom premočenej paródii na štát? To je ako ho zapísať do experimentálneho programu „hra na prežitie“.
Tento banánistan nie je pripravený na cyklistov – jediné, čo tu ide dopredu, sú kolóny, frustrácia a národná nenávisť voči reflexným vestám.
Na tom sa vždy zabávam. Rýchly cyklista je vrah detí. Ale, že sa im po meste preháňajú magori na 2 tonových autách dvojnásobok 50tky alebo motorkári si pomýlili mestskú ulicu s cieľovou rovinkou na okruhu, kde vytáčajú svoje hlučné mašiny do extrémnych otáčok a rýchlostí, to je vlastne normálne. Ale cyklista čo ide 30 a viac je už od narodenia potencionálny vrah.