Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 21. 3. 2014 o 15:44
Novinka -5% Giant TCR Advanced 2 KOM bicykel, carbon
2 699 €
-5%
MOC 2 849 €
Novinka -8% BMC Teammachine R 01 TWO bicykel, arctic silver/neon red
10 999 €
-8%
MOC 12 999 €
Novinka Bianchi Oltre Comp Ultegra Di2 bicykel, metallic celeste/black
od 4 899 €
MOC 5 944 €
Novinka Giant TCR Advanced Pro 0 Di2 bicykel, ocean twilight/glare chrome
6 299 €
MOC 6 599 €
-35% Bianchi Infinito CV Disc Rival eTap AXS bicykel, sivá, veľ. 57
3 899 €
-35%
MOC 5 999 €
Novinka -15% BMC Teammachine R 01 ONE bicykel, carbon/neon red
9 999 €
-15%
MOC 12 999 €
Novinka -18% Raymon Kirana Ultra bicykel, carmine red stealth
3 299 €
-18%
MOC 4 499 €
Výpredaj -14% Giant TCR Advanced SL 0 Disc bicykel, raw carbon
8 299 €
-14%
MOC 11 399 €
Výpredaj -13% Wilier 0 SL Disc 105 Di2 bicykel, čierna/červená
4 499 €
-13%
MOC 5 899 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
Nuz, ja som tiez roky chodil na bajku do prace, aj v spicke. V zivote som nebol vytrubeny ani ostriekany. Lebo som chodil tak, aby som nebol. Lebo som myslel na to, ze nie som na tych uliciach iba JA. Nepatria mi. Musia sa tam zmestit aj auta a autobusy a kamiony a chodci a vytlky. Preto som sa uplne zbytocne netrepal na hlavne tahy, ked vedlajsimi ulickami to bolo bezpecnejsie, prijemnejsie a rozumnejsie.
A podobne autom chodim cielene po obchvatoch a nie cez prepchate centra, aj ked je to dlhsie vzdialenostou a niekedy aj casom. A len tak mimochodom, ano je to zial tak, ze starsie cesty sa robili iba a len pre automobilovu dopravu. Preto su take uzke, preto sa pre chodcov robia chodniky a pre cyklistov "cesticky". Ze sa na niektorych cestach vsetci tlacia a miesaju je nezamyslany, nudzovy stav. Vy z tej nudze robite cnost, ale faktom a trendom je tento stav eliminovat a druhy dopravy co najviac fyzicky oddelovat.
Ale kto nechce pochopit nepochopi a ostane iba pri JA.
PS: gusto, uz treti krat spomeniem auta udrzby, polievacie, vysavacie, kosiace atd. Aj v tomto zaostalom state uz sa ich jazdy planuju tak, aby neboli v najexponovanejsich casoch na tych najvytazenejsich usekoch Pretoze aj taka vznesena cinnost v ludoch pocas spicky vyvola opravnene negativne reakcie. Bavime sa o spicke, o hlavnom tahu a o nasobne pomalsom ucastnikovi cp, ktory tam v tom momente tym ostatnym prosto zavadzia a tvori prekazku. Aj ked ma plne pravo tam byt. Ale z dovodu bezpecnosti, plynulosti a ohladuplnosti sa taketo jazdy dnes planuju inak a ja som tak jazdil aj na bajku...
V tomto je problem, nie v cyklistoch. Musim uznat ze novy usek Motesice, krajnica je siroka akurat na bike.
Lenze ak usek nie je frekventovany, necha sa to doslova "vyhnit".. a jazdis po tankodrome
Soferi si mozu za situaciu aj sami, ked vidim ako kazdy sedi sam vo velkom suv...(a ze vraj chudobni obcania)
Bodaj by neboli problemy v doprave. Zapad na toto reaguje novymi znackami kde jazda v urcitych pruhoch je dovolena len plne obsadenemu autu.
Téma je - Ti, co kazia meno normalnym cyklistom. A to vodiči áut rozhodne nie sú.
Osobne sa vždy snažím jazdiť tak, aby som netvoril prekážku v cestnej premávke. Či už som vodič, cyklista alebo chodec. Som presvedčený, že tým prispievam k väčšej pohode na cestách.
Ale ani my pani z mesta 😂😂 nemame problemy. Staci mat MTB a gravel, pouzivat chodniky, cyklochodniky a les a nie je problem 😁.
ale u južných susedov sa dá kľudne frčať aj na žiletke...viď druhý obrázok.
P.S. : ja by som strašne rád jazdil úplne mimo áut ale...
https://www.bratislavskenoviny.sk/policia/81396-cyklokurier-zrazil-na-hviezdoslavovom-namesti-sedemrocneho-vilka-a-usiel-chlapcova-mama-nam-prezradila-detaily kuriéri sú kapitola sama o sebe žiaľ...
To len svedci o tom, akym bludom veris 😁
Bicykluje opity a samozrejme, este aj v slapkach.
Aspoň si vybral správne auto... Keby no našil do civila, ešte by sa možno bil a utiekol...