Ach jaj chlapci, volat tu po ohladuplnosti je na smiech a utocne, lebo predsa ked idem JA, tak to je to jedine podstatne a tie dalsie desiatky ci stovky ludi okolo mna, ti sa maju prisposobit MNE, lebo JA...
Nuz, ja som tiez roky chodil na bajku do prace, aj v spicke. V zivote som nebol vytrubeny ani ostriekany. Lebo som chodil tak, aby som nebol. Lebo som myslel na to, ze nie som na tych uliciach iba JA. Nepatria mi. Musia sa tam zmestit aj auta a autobusy a kamiony a chodci a vytlky. Preto som sa uplne zbytocne netrepal na hlavne tahy, ked vedlajsimi ulickami to bolo bezpecnejsie, prijemnejsie a rozumnejsie.
A podobne autom chodim cielene po obchvatoch a nie cez prepchate centra, aj ked je to dlhsie vzdialenostou a niekedy aj casom. A len tak mimochodom, ano je to zial tak, ze starsie cesty sa robili iba a len pre automobilovu dopravu. Preto su take uzke, preto sa pre chodcov robia chodniky a pre cyklistov "cesticky". Ze sa na niektorych cestach vsetci tlacia a miesaju je nezamyslany, nudzovy stav. Vy z tej nudze robite cnost, ale faktom a trendom je tento stav eliminovat a druhy dopravy co najviac fyzicky oddelovat.
Ale kto nechce pochopit nepochopi a ostane iba pri JA.
PS: gusto, uz treti krat spomeniem auta udrzby, polievacie, vysavacie, kosiace atd. Aj v tomto zaostalom state uz sa ich jazdy planuju tak, aby neboli v najexponovanejsich casoch na tych najvytazenejsich usekoch Pretoze aj taka vznesena cinnost v ludoch pocas spicky vyvola opravnene negativne reakcie. Bavime sa o spicke, o hlavnom tahu a o nasobne pomalsom ucastnikovi cp, ktory tam v tom momente tym ostatnym prosto zavadzia a tvori prekazku. Aj ked ma plne pravo tam byt. Ale z dovodu bezpecnosti, plynulosti a ohladuplnosti sa taketo jazdy dnes planuju inak a ja som tak jazdil aj na bajku...
ohľadom vyššie popísaného... chyba je hlavne v tom že u nás sú cesty robené ešte na Trabanty a "vétriésky" ... cesta okolo Starej Ľubovne je akože cesta prvej triedy??? dve oprotiidúce nákladné autá sa takmer šuchnú späťákmi...biela čiara je namaľovaná 5cm od kraja vozovky,krajnica nikde len rovno jarok... išiel som tade na bajku,obzrel som sa,za mnou autobus,za ním kolóna, nevedel ma obísť kvôli oprotiidúcim autám tak som zastal a stiahol sa DO JARKU (!!!) aby mohol prejsť...
V tomto je problem, nie v cyklistoch. Musim uznat ze novy usek Motesice, krajnica je siroka akurat na bike.
Lenze ak usek nie je frekventovany, necha sa to doslova "vyhnit".. a jazdis po tankodrome
Soferi si mozu za situaciu aj sami, ked vidim ako kazdy sedi sam vo velkom suv...(a ze vraj chudobni obcania)
Bodaj by neboli problemy v doprave. Zapad na toto reaguje novymi znackami kde jazda v urcitych pruhoch je dovolena len plne obsadenemu autu.
Ja tu nevidím nikoho obviňovať cyklistov, že chodia po ceste. Nerozumiem, odkiaľ to beriete. Ale vodičov tu označovať všelijakými prívlastkami, to tu poniektorím ide. 90% (alebo ako uviedol niekto, že 4te auto ho vytrubilo, takže 75%) vodičov je normálnych. Kvôli 25%, ktorí sú netolerantní, nazývať ich všetkých ako "vodičov plechovic", je na zamyslenie. To tí, čo sa tu tak vyjadrujú, nemajú auto? Ak nie, a jedného dňa ho mať budete, tak si spomeňte, že ste vodičmi plechovic. Určite budete mať krajší deň.
Téma je - Ti, co kazia meno normalnym cyklistom. A to vodiči áut rozhodne nie sú.
Osobne sa vždy snažím jazdiť tak, aby som netvoril prekážku v cestnej premávke. Či už som vodič, cyklista alebo chodec. Som presvedčený, že tým prispievam k väčšej pohode na cestách.
Ako to tu čítam, tak som šťastná, že my sedlač z dedín nemáme také problémy a riešime len medveďov na výjazde. A ešte je to s nimi jednoduchšie a bezpečnejšie ako s premávkou v BA pozerám.
Ale ani my pani z mesta 😂😂 nemame problemy. Staci mat MTB a gravel, pouzivat chodniky, cyklochodniky a les a nie je problem 😁.
no,veru,u nás treba MTB,viď prvý obrázok...pri tom strome pozor so širokými rajdami
ale u južných susedov sa dá kľudne frčať aj na žiletke...viď druhý obrázok.
P.S. : ja by som strašne rád jazdil úplne mimo áut ale...
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Zažil som podobnú situáciu, len som nezrazil cyklistu, ale rozbil auto kvôli tomu. Máme doma správu od Polície SR, že som nemal inú možnosť a vinník je cyklista. Vyhrali sme aj súd o náhradu škody. Napriek tomu doteraz istý člen fóra tvrdí, že som neschopný šofér. A nájdu sa ľudia, čo s ním súhlasia (jeho komentár dostal srdiečka, či like). Ľudia tu tvrdia, že cyklista môže jazdiť aj na červenú, značky pre neho neplatia, lebo ohrozuje len seba. Aj to je isto blud asi.
lapaloma prečítaj si diskusie. Tam nájdeš, že je v poriadku ak ide cyklista na červenú, lebo však nič nešlo, tak načo bude čakať, aj tak ohrozuje len seba. Podobných príspevkov sú tu desiatky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nuz, ja som tiez roky chodil na bajku do prace, aj v spicke. V zivote som nebol vytrubeny ani ostriekany. Lebo som chodil tak, aby som nebol. Lebo som myslel na to, ze nie som na tych uliciach iba JA. Nepatria mi. Musia sa tam zmestit aj auta a autobusy a kamiony a chodci a vytlky. Preto som sa uplne zbytocne netrepal na hlavne tahy, ked vedlajsimi ulickami to bolo bezpecnejsie, prijemnejsie a rozumnejsie.
A podobne autom chodim cielene po obchvatoch a nie cez prepchate centra, aj ked je to dlhsie vzdialenostou a niekedy aj casom. A len tak mimochodom, ano je to zial tak, ze starsie cesty sa robili iba a len pre automobilovu dopravu. Preto su take uzke, preto sa pre chodcov robia chodniky a pre cyklistov "cesticky". Ze sa na niektorych cestach vsetci tlacia a miesaju je nezamyslany, nudzovy stav. Vy z tej nudze robite cnost, ale faktom a trendom je tento stav eliminovat a druhy dopravy co najviac fyzicky oddelovat.
Ale kto nechce pochopit nepochopi a ostane iba pri JA.
PS: gusto, uz treti krat spomeniem auta udrzby, polievacie, vysavacie, kosiace atd. Aj v tomto zaostalom state uz sa ich jazdy planuju tak, aby neboli v najexponovanejsich casoch na tych najvytazenejsich usekoch Pretoze aj taka vznesena cinnost v ludoch pocas spicky vyvola opravnene negativne reakcie. Bavime sa o spicke, o hlavnom tahu a o nasobne pomalsom ucastnikovi cp, ktory tam v tom momente tym ostatnym prosto zavadzia a tvori prekazku. Aj ked ma plne pravo tam byt. Ale z dovodu bezpecnosti, plynulosti a ohladuplnosti sa taketo jazdy dnes planuju inak a ja som tak jazdil aj na bajku...
V tomto je problem, nie v cyklistoch. Musim uznat ze novy usek Motesice, krajnica je siroka akurat na bike.
Lenze ak usek nie je frekventovany, necha sa to doslova "vyhnit".. a jazdis po tankodrome
Soferi si mozu za situaciu aj sami, ked vidim ako kazdy sedi sam vo velkom suv...(a ze vraj chudobni obcania)
Bodaj by neboli problemy v doprave. Zapad na toto reaguje novymi znackami kde jazda v urcitych pruhoch je dovolena len plne obsadenemu autu.
Téma je - Ti, co kazia meno normalnym cyklistom. A to vodiči áut rozhodne nie sú.
Osobne sa vždy snažím jazdiť tak, aby som netvoril prekážku v cestnej premávke. Či už som vodič, cyklista alebo chodec. Som presvedčený, že tým prispievam k väčšej pohode na cestách.
Ale ani my pani z mesta 😂😂 nemame problemy. Staci mat MTB a gravel, pouzivat chodniky, cyklochodniky a les a nie je problem 😁.
ale u južných susedov sa dá kľudne frčať aj na žiletke...viď druhý obrázok.
P.S. : ja by som strašne rád jazdil úplne mimo áut ale...
https://www.bratislavskenoviny.sk/policia/81396-cyklokurier-zrazil-na-hviezdoslavovom-namesti-sedemrocneho-vilka-a-usiel-chlapcova-mama-nam-prezradila-detaily kuriéri sú kapitola sama o sebe žiaľ...
To len svedci o tom, akym bludom veris 😁
Bicykluje opity a samozrejme, este aj v slapkach.
Aspoň si vybral správne auto... Keby no našil do civila, ešte by sa možno bil a utiekol...