cokupit
Založený: 16. 4. 2014
Ach jaj chlapci, volat tu po ohladuplnosti je na smiech a utocne, lebo predsa ked idem JA, tak to je to jedine podstatne a tie dalsie desiatky ci stovky ludi okolo mna, ti sa maju prisposobit MNE, lebo JA...
Nuz, ja som tiez roky chodil na bajku do prace, aj v spicke. V zivote som nebol vytrubeny ani ostriekany. Lebo som chodil tak, aby som nebol. Lebo som myslel na to, ze nie som na tych uliciach iba JA. Nepatria mi. Musia sa tam zmestit aj auta a autobusy a kamiony a chodci a vytlky. Preto som sa uplne zbytocne netrepal na hlavne tahy, ked vedlajsimi ulickami to bolo bezpecnejsie, prijemnejsie a rozumnejsie.
A podobne autom chodim cielene po obchvatoch a nie cez prepchate centra, aj ked je to dlhsie vzdialenostou a niekedy aj casom. A len tak mimochodom, ano je to zial tak, ze starsie cesty sa robili iba a len pre automobilovu dopravu. Preto su take uzke, preto sa pre chodcov robia chodniky a pre cyklistov "cesticky". Ze sa na niektorych cestach vsetci tlacia a miesaju je nezamyslany, nudzovy stav. Vy z tej nudze robite cnost, ale faktom a trendom je tento stav eliminovat a druhy dopravy co najviac fyzicky oddelovat.
Ale kto nechce pochopit nepochopi a ostane iba pri JA.
PS: gusto, uz treti krat spomeniem auta udrzby, polievacie, vysavacie, kosiace atd. Aj v tomto zaostalom state uz sa ich jazdy planuju tak, aby neboli v najexponovanejsich casoch na tych najvytazenejsich usekoch Pretoze aj taka vznesena cinnost v ludoch pocas spicky vyvola opravnene negativne reakcie. Bavime sa o spicke, o hlavnom tahu a o nasobne pomalsom ucastnikovi cp, ktory tam v tom momente tym ostatnym prosto zavadzia a tvori prekazku. Aj ked ma plne pravo tam byt. Ale z dovodu bezpecnosti, plynulosti a ohladuplnosti sa taketo jazdy dnes planuju inak a ja som tak jazdil aj na bajku...