Lokalizácia
Formulár sa odosiela
cokupit, ja rozumiem, ze mas velmi obmedzeny rozhlad a nedokazes akceptovat ine nazory bez toho aby si druhych urazal, ale aj z Tvojho vystupovania na fore si ten posledny komu by som uveril, ze si ohladuplny a tolerantny ucastnik cestnej premavky aj ked tu sa snazis tvrdit opak. Este raz to zopakujem a dalej uz nebudem zbytocne minat cas:

Ak cyklista ide po ceste, nie je egoista. Je taky isty ucastnik premavky a neexistuje ziadny relevantny a rozumny dovod, preco by kvoli tomu, ze po ceste jazdia aj auta, nemal po tej ceste jazdit. On sa takisto potrebuje dostat z jedneho miesta na druhe ako ten clovek sediaci v aute a ak nejde vedla tej cesty normalne zjazdna cesticka pre cyklistov, tak nema na vyber.

Nemas ziadne pravo diktovat ostatnym ucastnikom premavky kadial a v akom case ma ktora skupina ucastnikov podla Teba jazdit. Keby tu v tejto teme cyklisti prezentovali take nazory ako tu prezentujes Ty, tak by to znamenalo, ze auta nemaju na Racianskej v spicke co hladat, lebo ohrozuju cyklistov a maju tam chodit len ked nikomu nezavadzaju a ked neobtazuju obyvatelov byvajucich pri Racianskej hlukom a vyfukovymi splodinami, cize nikdy...
16.07.2024 - 20:39:26
05
ohľadom vyššie popísaného... chyba je hlavne v tom že u nás sú cesty robené ešte na Trabanty a "vétriésky" ... cesta okolo Starej Ľubovne je akože cesta prvej triedy??? dve oprotiidúce nákladné autá sa takmer šuchnú späťákmi...biela čiara je namaľovaná 5cm od kraja vozovky,krajnica nikde len rovno jarok... išiel som tade na bajku,obzrel som sa,za mnou autobus,za ním kolóna, nevedel ma obísť kvôli oprotiidúcim autám tak som zastal a stiahol sa DO JARKU (!!!) aby mohol prejsť...
16.07.2024 - 20:39:51
01
arrow_leftJezus napísal:
Ak cyklista ide po ceste, nie je egoista. Je taky isty ucastnik premavky a neexistuje ziadny relevantny a rozumny dovod, preco by kvoli tomu, ze po ceste jazdia aj auta, nemal po tej ceste jazdit. On sa takisto potrebuje dostat z jedneho miesta na druhe ako ten clovek sediaci v aute a ak nejde vedla tej cesty normalne zjazdna cesticka pre cyklistov, tak nema na vyber.

to ze je cyklotrasa 5m vedla nie je rozumny dovod na to aby v rannej dopravnej spicke siel po cyklotrase?

racianska ma mimochodom to iste aj ked viac ako 5m vedla a usti to pri figare a to velmi dobre vies :)
16.07.2024 - 21:05:21
01
ide o ten princip ktory je v tom prispevku. len v tomto zaostalom state si ludia myslia ze na ceste nemas s bicyklom co robit lebo tadial prave ide vela aut. to ze existuje nejaka vyhlaska, pravidla cestnej premavky je nepodstatne. oni si to prave teraz myslia a ty si skoncil. odpar sa, transportuj sa najlepsie na inu planetu ... ked nie, budes ostriekany, vytrubeny, vytlaceny ... nechcel som reagovat ale to co som pozazival pocas tohto mesiaca je fakt smutne
16.07.2024 - 21:11:28
19
V tejto debate sú niektorí ľudia fakt srandovní. Podľa nich ak ide človek autom (a teda berie priestor na ceste, rad na semafóroch je dlhší, zaberá parkovacie miesto a pod.), tak to je v poriadku. Ale ak ide na bicykli, tak zdržuje dopravu :-) . A ak nechce "zdržovať dopravu" a ide po chodníku, tak zase druhé krídlo ho zdrbe, že chodí po chodníku a ohrozuje iných.
Zrejme jediný spôsob, ako vyhovieť odborníkom z MTbiker je chodiť autom, vtedy človek zrejme ani nezdržuje dopravu ani neohrozuje iných.
Fakt sranda :-)
16.07.2024 - 21:16:04
17
arrow_leftPINY napísala:
Ako to tu čítam, tak som šťastná, že my sedlač z dedín nemáme také problémy a riešime len medveďov na výjazde. A ešte je to s nimi jednoduchšie a bezpečnejšie ako s premávkou v BA pozerám.

S premávkou v BA je to také ako v akomkoľvek veľkom meste. Čo je dôležité, že vodičom plechovíc treba dávať na zreteľ, že cesty nepatria iba im.
A teraz nemyslím, robiť im nejaké schválnosti a vytvárať im nečakané situácie. Ale vymedziť si tzv ochranný priestor defenzívnym štýlom jazdy. Aj keď to niektorích ego za volantom horšie znáša, tak to je v prvom tade ich problém.
Ustráchaný cyklista s nečitateľným štýlom jazdy na ceste naozaj nemá čo hľadať. O tom, že veľa z nich ani netuší aké má na ceste prava a povinnosti ako cyklista aj škoda písať. Tí naozaj nech chodia radšej pešo.
16.07.2024 - 22:20:36
06
A co si predstavujes pod defenzivnym stylom jazdy a ako si tym vytvoris ochranny priestor?
16.07.2024 - 22:27:10
00
Ach jaj chlapci, volat tu po ohladuplnosti je na smiech a utocne, lebo predsa ked idem JA, tak to je to jedine podstatne a tie dalsie desiatky ci stovky ludi okolo mna, ti sa maju prisposobit MNE, lebo JA...

Nuz, ja som tiez roky chodil na bajku do prace, aj v spicke. V zivote som nebol vytrubeny ani ostriekany. Lebo som chodil tak, aby som nebol. Lebo som myslel na to, ze nie som na tych uliciach iba JA. Nepatria mi. Musia sa tam zmestit aj auta a autobusy a kamiony a chodci a vytlky. Preto som sa uplne zbytocne netrepal na hlavne tahy, ked vedlajsimi ulickami to bolo bezpecnejsie, prijemnejsie a rozumnejsie.
A podobne autom chodim cielene po obchvatoch a nie cez prepchate centra, aj ked je to dlhsie vzdialenostou a niekedy aj casom. A len tak mimochodom, ano je to zial tak, ze starsie cesty sa robili iba a len pre automobilovu dopravu. Preto su take uzke, preto sa pre chodcov robia chodniky a pre cyklistov "cesticky". Ze sa na niektorych cestach vsetci tlacia a miesaju je nezamyslany, nudzovy stav. Vy z tej nudze robite cnost, ale faktom a trendom je tento stav eliminovat a druhy dopravy co najviac fyzicky oddelovat.
Ale kto nechce pochopit nepochopi a ostane iba pri JA.

PS: gusto, uz treti krat spomeniem auta udrzby, polievacie, vysavacie, kosiace atd. Aj v tomto zaostalom state uz sa ich jazdy planuju tak, aby neboli v najexponovanejsich casoch na tych najvytazenejsich usekoch Pretoze aj taka vznesena cinnost v ludoch pocas spicky vyvola opravnene negativne reakcie. Bavime sa o spicke, o hlavnom tahu a o nasobne pomalsom ucastnikovi cp, ktory tam v tom momente tym ostatnym prosto zavadzia a tvori prekazku. Aj ked ma plne pravo tam byt. Ale z dovodu bezpecnosti, plynulosti a ohladuplnosti sa taketo jazdy dnes planuju inak a ja som tak jazdil aj na bajku...
17.07.2024 - 00:28:22
06
arrow_leftxyz napísal:
ohľadom vyššie popísaného... chyba je hlavne v tom že u nás sú cesty robené ešte na Trabanty a "vétriésky" ... cesta okolo Starej Ľubovne je akože cesta prvej triedy??? dve oprotiidúce nákladné autá sa takmer šuchnú späťákmi...biela čiara je namaľovaná 5cm od kraja vozovky,krajnica nikde len rovno jarok... išiel som tade na bajku,obzrel som sa,za mnou autobus,za ním kolóna, nevedel ma obísť kvôli oprotiidúcim autám tak som zastal a stiahol sa DO JARKU (!!!) aby mohol prejsť...

V tomto je problem, nie v cyklistoch. Musim uznat ze novy usek Motesice, krajnica je siroka akurat na bike. :y:
Lenze ak usek nie je frekventovany, necha sa to doslova "vyhnit".. a jazdis po tankodrome
Soferi si mozu za situaciu aj sami, ked vidim ako kazdy sedi sam vo velkom suv...(a ze vraj chudobni obcania)
Bodaj by neboli problemy v doprave. Zapad na toto reaguje novymi znackami kde jazda v urcitych pruhoch je dovolena len plne obsadenemu autu. :y:
17.07.2024 - 07:28:06
00
Ja tu nevidím nikoho obviňovať cyklistov, že chodia po ceste. Nerozumiem, odkiaľ to beriete. Ale vodičov tu označovať všelijakými prívlastkami, to tu poniektorím ide. 90% (alebo ako uviedol niekto, že 4te auto ho vytrubilo, takže 75%) vodičov je normálnych. Kvôli 25%, ktorí sú netolerantní, nazývať ich všetkých ako "vodičov plechovic", je na zamyslenie. To tí, čo sa tu tak vyjadrujú, nemajú auto? Ak nie, a jedného dňa ho mať budete, tak si spomeňte, že ste vodičmi plechovic. Určite budete mať krajší deň.

Téma je - Ti, co kazia meno normalnym cyklistom. A to vodiči áut rozhodne nie sú.

Osobne sa vždy snažím jazdiť tak, aby som netvoril prekážku v cestnej premávke. Či už som vodič, cyklista alebo chodec. Som presvedčený, že tým prispievam k väčšej pohode na cestách.
17.07.2024 - 07:44:13
05
arrow_leftPINY napísala:
Ako to tu čítam, tak som šťastná, že my sedlač z dedín nemáme také problémy a riešime len medveďov na výjazde. A ešte je to s nimi jednoduchšie a bezpečnejšie ako s premávkou v BA pozerám.

Ale ani my pani z mesta 😂😂 nemame problemy. Staci mat MTB a gravel, pouzivat chodniky, cyklochodniky a les a nie je problem 😁.
18.07.2024 - 23:36:13
01
no,veru,u nás treba MTB,viď prvý obrázok...pri tom strome pozor so širokými rajdami :lol:
ale u južných susedov sa dá kľudne frčať aj na žiletke...viď druhý obrázok.
P.S. : ja by som strašne rád jazdil úplne mimo áut ale...

Prílohy:

sk c.jpg
sk c.jpg 286.66 KiB thumb_up0thumb_down

hu c.jpg
hu c.jpg 283.83 KiB thumb_up0thumb_down

19.07.2024 - 13:18:14
00
s jazdenim po chodniku..... https://x.com/Svoboda_Slavek/status/1813982305410834786
19.07.2024 - 13:41:07
00
peter120 toto hore je CYKLOCHODNÍK ... na začiatku je aj značka Zákaz vstupu chodcov,ktorú samozrejme chodci ignorujú
19.07.2024 - 13:51:27
00
ok, to bola reakcia najma na ludi co vyhanaju ziletkarov na chodnik
19.07.2024 - 15:19:05
00
keyboard_arrow_up